کمیل قاسمی از ایران پس از هفت سال، قهرمان المپیک لندن شد

 کمیل قاسمی در حال گفت‌وگو با رسول خادم در جریان رقابت‌های المپیک ۲۰۱۶ در ریو/ او در این رقابت‌ها نشان نقره را از آن خود کرد. با اعلام اتحادیه جهانی کشتی، مدال طلای دسته فوق سنگین کشتی آزاد المپیک ۲۰۱۲ لندن به کمیل قاسمی از ایران رسید.
 
در پی بررسی مجدد آزمایش آرتور تایمازوف از ازبکستان، او باید مدال طلای خود را به نماینده ایران واگذار کند.
 
تایمازوف که پیشتر به همین دلیل مدال طلای المپیک پکن را از دست داده بود، حکم صادره از آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ را نپذیرفته و می‌گوید به دادگاه عالی ورزش شکایت خواهد کرد.
 
اتحادیه جهانی کشتی در گزارش خود، قاسمی را نفر اول معرفی کرده. مدال نقره به بلال ماخوف از روسیه می‌رسد. دلاگنف از آمریکا به اتفاق شعبانبای از قزاقستان صاحب مدال برنز می‌شوند.
 
قاسمی در مسابقات ۲۰۰۷ جوانان جهان و در وزن ۹۶ کیلوگرم با شکست از آلن زاسی­ف روی سکوی سوم ایستاد.
 
سال ۲۰۰۸ در جوانان جهان به میزبانی ترکیه، در نیمه نهایی مجدداً به آلن زاسیف باخت و دومین برنز جهانی را به گردن آویخت.
 
از آبان ۱۳۸۸ به دسته فوق سنگین آمد. در جام جهانی ۲۰۱۱ به عنوان نفر دوم تیم، فقط یک بار به روی تشک رفت و دانیل لیگیتی از مجارستان را تسلیم کرد.
 
مهم‌ترین مدالش در فوق سنگین پیش از اعزام به المپیک لندن، نقره سال ۲۰۱۱ آسیا بود که در فینال ۸ بر صفر به آرتور تایمازوف باخت.
 
جالب اینکه قاسمی تنها ورزشکار تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران بود که گرچه سهمیه المپیک را نگرفت، اما مسافر لندن شد. او در انتخابی درون اردویی، بر فردین معصومی و پرویز هادی غلبه کرد.
 
پیش از کمیل در فوق سنگین المپیک، فقط سال ۲۰۰۴ علیرضا رضایی توانسته بود روی سکو برود که با شکست از تایمازوف نقره گرفت. این بار رضایی به عنوان مربی کنار تیم ملی بود.
 
قاسمی دور اول کانادا را برد اما در گام بعدی به تایمازوف باخت. با صعود تایمازوف به فینال، قاسمی در گروه بازنده‌ها از سد نمایندگان آلمان و آمریکا گذشت تا برنز المپیک را به گردن بیاویزد.
 
حالا با گذشت هفت سال، تایمازوف باید طلای المپیکش را پس بدهد. پیشتر نماینده گرجستان که روی سکوی دوم ایستاد هم به خاطر دوپینگ، از رده‌بندی این وزن کنار گذاشته شد.
 
قاسمی که از دنیای قهرمانی خداحافظی کرده است، می‌گوید: «از مسئولان توقع دارم به همان اندازه که به طلایی‌های المپیک لندن پاداش دادند به من هم بدهند. تاکنون تماسی از مسئولان کمیته المپیک و وزارت ورزش با من گرفته نشده.»
 
سنگین وزن مازندرانی به خبرگزاری ایسنا گفت: «اگر رقبایم در المپیک دوپینگ نمی‌کردند طلا را همان سال می‌گرفتم و روند زندگی‌ام کاملاً تغییر می‌کرد.»
 
قاسمی غیر از طلای المپیک لندن، نشان نقره المپیک ریو و نقره مسابقات جهانی ۲۰۱۴ تاشکند را هم در کارنامه دارد. او یک طلا و دو نقره نیز از مسابقات قهرمانی آسیا به گردن آویخته.
 
وزارت ورزش ایران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «بعد از هفت سال، پاکی و حقانیت یک جوان ایرانی اثبات شد تا با طلای کمیل قاسمی، نتیجه تاریخی برای کاروان ایران رقم بخورد.»
 
با این نشان طلا، کاروان ایران در المپیک لندن شش طلایی شده و به رتبه سیزدهم جدول رده‌بندی مدال‌ها صعود می‌کند.
+18
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.