کلاهبرداری نوین : چگونه ناخواسته وارد یک کلاهبرداری می شوید!

اسپوتنیک :به گزارش اسپوتنیک، با بیشتر شدن کلاهبرداری ها در سراسر دنیا، در ایران نیز هر روز شیوه نوینی ابداع می شود تا افراد ساده را قربانی خود کند.
 
ماجرا از این قرار است که مثلا در خانه نشسته اید ناگهان پیامکی می آید که سه وجه یک میلیون تومانی یا یک وجه سه میلیونی به حساب شما واریز شده است و ده دقیقه بعد فردی زنگ می زند و ضمن عذرخواهی عنوان می کند که قرار بوده است که به کارت برادر من از شهرستان پول واریز کنند اما اشتباهی به حساب شما ریخته شده است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

※«لطفا ورق بزنید...»※ #حسابدار حسابداری#آموزشی#جرم#جرایم_سایبری#شریک_جرم#کلاهبردار#کلاهبرداری#کارت_بانکی#آموزش_حسابداری_کاربردی_حقوقی#حسابداری_مدرن#حسابداری#شرکت#بانک#اشخاص_حقوقی#اشخاص_حقیقی#هشدار_جدی کلاهبرداری کارت به کارت کلاهبرداری کارت به کارت به این صورت اتفاق می‌افتد که افراد کلاهبردار به مردم زنگ می‌زنند و می‌گویند جایزه برنده شده‌اید و با تطمیع و حیله‌های مختلف، آن‌ها را به پای خودپرداز می‌کشانند. به عنوان مثال می‌گویند: «سفر زیارتی کربلا برنده شده‌اید؛ پول سفر را نقدی می‌خواهید یا اینکه شما را به کربلا بفرستیم». معمولاً مردم ما نیز جایزه نقدی را می‌خواهند. به این ترتیب افراد را پای خودپرداز می‌کشانند. جالب است که اکثر شاکیان این پرونده‌ها افراد با سوادی هستند. اتفاقاً در بازجویی از برخی کلاهبرداران داشتیم که آنها می‌گفتند: «مشکلمان در فریب دادن، با بی‌سوادان است. به باسوادها که هر چه می‌گوییم گوش می‌دهند.» به این ترتیب پس از حضور افراد جلوی خودپردازها، به آنها می‌گویند که باید یک سری از کدها را وارد دستگاه خودپرداز کنید تا مبلغ به حسابتان واریز شود.» این رقم‌ها را به صورت دو رقم دو رقم و غیر رند برای افراد می‌خوانند. مثلاً اگر می‌خواهند سه میلیون تومان از حساب شاکی برداشت کنند می‌گویند ۲۹۹۲۴۸۵۳ یعنی بیست و نه میلیون و نهصد و بیست و چهار هزار و هشتصد و پنجاه و سه (ریال) رقم را غیر رند اعلام می‌کنند به نحوی که قربانی متوجه نمی‌شود دارد مبلغ را وارد می‌کند. سرانجام به او می‌گویند دکمه ثبت را ۱۰ ثانیه نگه دارد. در حالی که فرقی نمی‌کند؛ چه یک ثانیه باشد چه ۱۰ ثانیه باشد پول جابه‌جا می‌شود! به هر ترتیب دکمه تأیید را که می‌زنند پول به حساب‌های مقصد، درواقع حساب‌هایی که کلاهبرداران تعریف می‌کنند، منتقل می‌شود.»

A post shared by samaneh_kheyri (@modern__accounting) on


پس از آن فرد از شما درخواست می کند که لطفا مبلغ را به شماره کارتی سریعا انتقال دهید چرا که پدر او در بیمارستان است و می خواهد او را از بیمارستان مرخص کند.

شما هم به شماره کارت اعلامی مبلغ را انتقال می دهید، غاقل از اینکه ایشان دوساعت قبل از یکی پیش پرداخت یک معامله را گرفته است و شماره کارت شما را به او داده و سپس به طلافروشی رفته و سه میلیون طلا خرید کرده و از شما می خواهد پول را به این شماره کارت که کارت طلافروش است، انتقال دهید. بنابراین او مالک طلا شده است و شما و طلافروش به همراه مال باخته باید روانه کلانتری شوید چرا که ناخواسته در یک کلاهبرداری شرکت کرده اید.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

▫️ به صورت خلاصه اگر بخواهیم جرم کلاهبرداری را در چند سطر توضیح دهیم این است که: کلاهبرداری به معنای بردن مال دیگری از طریق توسل توام با سوءنیت به وسایل یا عملیات متقلبانه است. برای تحقق جرم کلاهبرداری، توسل به وسایل متقلبانه ضرورت دارد و به عبارت دیگر کلاهبردار باید مرتکب “مانور متقلبانه” شود بطوری که باعث فریب طرف مقابل گردد. 'اگر شخصی به دیگری صرفأ دروغ بگوید و در اثر این دروغ او را فریب دهد و اموال او را ببرد، کلاهبرداری صورت نگرفته است. 'جرم کلاهبرداری از جمله جرایم مقید بوده که شرط تحقق آن «بردن مال دیگری» است. بر اساس قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا،اختلاس و کلاهبرداری «هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت‌ها یا تجارتخانه‌ها یا کارخانه‌ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی ‌فریب دهد یا به امور غیرواقع امیدوار کند یا از حوادث و پیشامدهای غیرواقع بترساند یا اسم یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل ‌مذکور یا وسایل تقلبی دیگر، وجوه یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصاحساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد، ‌کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد مال به صاحبش، به حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم‌ می‌شود. #قانون_مجازات #قانون_آیین_دادرسی_کیفری #قانون_تشدید_مجازات_مرتکبین_اختلاس_و_ارتشا_و_کلاهبرداری #کلاهبرداری#حقوق_جزا #حقوق

A post shared by Zohreh Amini. Attorney at law (@amini.vakil) on


بسیاری از کاربران معتقدند که برای جلوگیری از این دسته از کلاهبرداری ها، درصورتی که وجهی به حسابتان آمد و زنگ زدند که اشتباهی است، تا ۴۸ساعت از جابجایی پول خودداری کنید و در صورت تصمیم به برگشت پول، فقط به شماره کارتی که به حساب شما واریز کرده، واریز کنید و فیش آن را پیش خود نگه دارید.
بسیاری از کاربران از این شیوه جدید کلاهبرداری تعجب کرده و آن را عجیب خواندند. عده ای دیگر از کاربران عنوان کردند که به هیچ وجه نباید شماره کارت خود را دراختیار هیچ احدی قرار دهیم و حتی دوستان و نزدیکان نیز استثنا نیستند.

کاربران معتقدند که به هیچ وجه کارت خود را به کسی امانت یا اجاره ندهید تا جلوی کلاهبرداری های اینچنینی گرفته شود.
+8
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.