فایننشال تایمز : اظهارات پدر بوریس جانسون درباره ایران دولت را در موضع ناخوشایندی قرار داده

بی بی سی :بوریس و استانلی جانسون - به نوشته نشریه بریتانیایی اظهار نظر استانلی جانسون در مورد ایران دولت بریتانیا را در موضع ناخوشایندی قرار داده است
 
نشریه بریتانیایی فایننشال تایمز (تایمز مالی) در گزارشی تحت عنوان "پدر بوریس جانسون می‌گوید کشتی‌های توقیفی ایران و بریتانیا باید مبادله شود" نوشته است که تضاد بین اظهارات نخست وزیر، و پدرش در مورد ایران، دولت بریتانیا را در موضع دشواری قرار داه است.
 
این گزارش در شماره امروز، جمعه (٤ مرداد/٢٦ ژوئیه)، فایننشال تایمز منتشر شده است.
 
استانلی جانسون، پدر نخست وزیر جدید بریتانیا، در گفتگوی کوتاهی با شبکه تلویزیونی پرس تی وی، متعلق به ایران گفت که برای بوریس جانسون تاریخ بسیار مهم است و افزود: "ایران برای او یعنی داریوش، یعنی خشایارشا، می‌دانید، ایران برای او بسیار معنی‌دار است."
 
استانلی جانسون در مورد اختلاف کنونی ایران و بریتانیا بر سر کشتی‌های توقیفی دو کشور هم گفت: "البته الان وضعیتی دارید که ما کشتی شما را داریم و شما هم کشتی ما را دارید؛ خوب بهترین چیز این است که بگوییم بیایید ما کشتی شما را می‌گذاریم برود و شما هم کشتی ما را رها می‌کنید؛ راحت و آسوده!"
استانلی جانسون با تاکید بر علاقه پسرش به تاریخ ایران، راهی را هم برای حل بحران کنونی بین ایران و بریتانیا پیشنهاد کرده است اوایل ماه جاری میلادی، تفنگداران دریایی بریتانیا به درخواست دولت جبل‌الطارق ابرنفتکش گریس-١ را توقیف کردند. جبل‌الطارق از سرزمین‌های تحت حاکمیت بریتانیاست و دولت آن سرزمین گفته است که این نفتکش به دلیل حمل نفت برای تحویل به یک پالایشگاه در سوریه توقیف شده است.
 
این پالایشگاه مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه دولت سوریه است و به گفته رئیس دولت جبل الطارق، نفتکش در اجرای این تحریم در آب‌های این سرزمین توقیف شده است.
 
دولت ایران حمل نفت به سوریه را تکذیب کرده اما در مورد مقصد نفتکش توضیحی نداده است. مقامات ایرانی همچنین تاکید داشته‌اند که این ابرنفتکش در آب‌های بین‌المللی حرکت می‌کرده و توقیف آن به هر دلیلی که بوده، غیرقانونی است.
جرمی کوربین در مجلس عوام - نخست وزیر بریتانیا با اشاره به ارتباط گذشته کوربین با تلویزیون پرس تی‌وی رهبر حزب کارگر را به جانبداری از "ملاها" متهم کرده است در حال حاضر کشتی گریس-١ همچنان در بندر جبل‌الطارق در توقیف است و دادگاه عالی این سرزمین اخیرا ادامه توقیف آن به مدت سی روز دیگر را به منظور بررسی بیشتر صادر کرده است.
 
در حالی که برخی از مقامات ایران در مورد واکنش نسبت به توقیف این کشتی و اقدام تلافی جویانه هشدار داده بودند، هفته پیش گزارش شد که یک هلی‌کوپتر نظامی ایرانی تعدادی کماندو را بر عرشه یک نفتکش به نام استینا ایمپرو پیاده کرده در حالی که قایق های سپاه پاسداران مانع از حرکت نفتکش شده بودند. این نفتکش که با پرچم بریتانیا حرکت می‌کرد سپس به بندر عباس در ایران برده شد و هنوز در این بندر در توقیف است.
 
مقامات ایرانی در مورد دلیل توقیف این نفتکش دلایل مختلفی مطرح کرده‌اند. بعضی مقامات ایرانی گفته‌اند که این نفتکش پس از برخورد با یک قایق ماهیگیری ایران قصد فرار از محل را داشت که توقیف شد و برخی دیگر تخلف آن از مقررات دریانوردی را عنوان کرده‌اند.
 
مقامات بریتانیایی گفته اند که این نفتکش در خارج از آب‌های سرزمینی ایران مورد حمله قرار گرفته و ایران آزادی کشتیرانی را نقض و از قوانین دریانوردی تخطی کرده است.
 
آنان به خصوص بر تفاوت ماهوی بین اقدام جبل‌الطارق در توقیف نفتکش گریس-١ و اقدام ایران در توقیف نفتکش بریتانیایی تاکید داشته و در نتیجه، مبادله آنها را مردود دانسته‌اند. دولت بریتانیا به منظور جلوگیری از تکرار این وضعیت در آینده، در صدد تشکیل یک ناوگان تحت رهبری اتحادیه اروپا به قصد حفاظت از کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز است.
 
به نوشته فایننشال تایمز، نظر استانلی جانسون در مورد مبادله دو نفتکش با مواضع رسمی دولت بریتانیا در این زمینه و همچنین حملات شدید نخست وزیر به رهبر حزب مخالف به خاطر ارتباط با یک شبکه تلویزیونی وابسته به دولت ایران تعارض دارد و دولت را در موضع ناخوشایندی قرار داده است.
 
نشانه ای در دست نیست که مواضع استنلی جانسون لزوما مواضع دولت بوریس جانسون باشد.
 
روز گذشته بوریس جانسون برای اولین بار در مقام نخست وزیر در مباحثات پارلمانی در مجلس عوام شرکت کرد.. در این جلسه، جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر - حزب اصلی مخالف دولت - از آقای جانسون در مورد رویکرد دولت او نسبت به توافق هسته‌ای با ایران و تلاش برای کاهش تنش در منطقه خلیج فارس سئوال کرد.
 
نخست وزیر بریتانیا با یادآوری همکاری گذشته آقای کوربین با شبکه تلویزیونی پرس تی‌وی و دریافت حق‌الزحمه از این شبکه گفت که رهبر حزب کارگر "به جای اینکه از دوستان ما در ایالات متحده در ارتباط با اتفاقات خلیج فارس هواداری کند، مرتبا جانب ملاهای تهران را می‌گیرد." آقای جانسون افزود: "حتی فکر اینکه بتوانیم در مورد نظارت بر امور امنیتی کشور به این آقا اعتماد کنیم، باورنکردنی است."
 
مباحثات مجلس عوام بریتانیا که با حضور نخست وزیر برگزار می‌شود معمولا صحنه مبادلات تند لفظی بین او و نمایندگان مخالف و به خصوص رهبر حزب کارگر است.
+6
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۵
    آنتی خرافات - دوسلدورف، آلمان
    پیری اینا از ژن عرب سعودی هستند اینا اصلن داریوش و کوروش و خشایارشاه حالی شان نمیشه، آقا یکی اینو هل بده جلو
    0
    4
    شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.