دویچه وله :به نظر میرسد مصرف بیش از حد خوراکیهای شیرین، شرایط ذهنی ما را ویران میسازد. بنابراین اگر شما فردی هستید که از اضطراب بیش از حد رنج میبرد، این نکته را بدانید که مصرف بیش از حد شکر فراوری شده علائم اضطراب را بیشتر میکند.
شکر با نامهای مختلفی مانند گلوکز، فروکتوز، ملاس یا دکستروز در اغلب محصولات غذایی وجود دارد در حالی که ما از وجود آن در این محصولات بیخبریم. این در حالی است که متخصصان انجمن قلب آمریکا هشدار دادهاند که میزان مصرف شکر روزانه در زنان از شش قاشق چای خوری نباید فراتر برود. این میزان برای مردان نه قاشق چای خوری است. با این حال آمریکاییها روزانه حداقل ۲۲ قاشق چای خوری شکر مصرف میکنند.
اما ارتباط بین قند و اضطراب چیست؟ هنگامی که ما قند میخوریم، گیرندههای دوپامین در مغز روشن شده و به ما احساس شادی و رضایت میدهند. به همین دلیل است که وقتی یک تکه شکلات میخوریم، برایمان بسیار لذت بخش است. این حس لذت و رضایت اما لحظهای است و بلافاصله بعد از آن، سقوط قند اتفاق میافتد.
حال باید دانست سقوط قند چیست؟ بعد از مصرف شکر فراوری شده، پانکراس یا همان لوزالمعده انسولین را برای جذب گلوکز و تبدیل آن به منبع انرژی آزاد میکند. در این میان، مصرف بیش از اندازه قند به افزایش ناگهانی و شدید انسولین منجر میشود. این روند هم موجب افزایش مقاومت سلولهای بدن نسبت به انسولین و ایجاد زمینه دیابت میشود و هم عملکرد تمام سلولهای بدن از جمله سلولهای سیستم عصبی را کاهش میدهد. در نتیجه فرد سطوح اضطراب شدید را تجربه خواهد کرد. در واقع مصرف بیش از حد شکر، توانایی شما برای مقابله با استرس را مختل میکند.
علاوه بر این، زمانی که میزان انسولین افزایش پیدا کند، قند خون بعد از مدت کوتاهی افت کرده و این مساله موجب کاهش عملکرد سیستمهای بدن از جمله سیستم اعصاب میشود.
+5
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.