شانس دچار شدن به سکته مغزی در دیابتی ها بیشتر از سایر افراد است

دویچه وله :کارشناسان انجمن دیابت آمریکا هشدار داده‌اند که شانس ابتلا به سکته مغزی در دیابتی‌ها ۵/ ۱ برابر بیشتر از سایر افراد است. در واقع تغییرات مکرر در سطح قند خون می‌تواند بر سیستم قلب و عروق تأثیر منفی بگذارد.
 
بنا بر گزارش انجمن قلب آمریکا، ۱۶ درصد از بزرگسالان مبتلا به دیابت بالای ۶۵ سال، در اثر سکته مغزی جان خود را از دست می‌دهند.
 
اما سکته مغزی زمانی رخ می‌دهد که جریان خون به مغز به علت لخته شدن خون در رگ، متوقف می‌شود. در این زمان سلول‌های مغزی از اکسیژن و مواد مغذی محروم می‌شوند و فرد سکته را تجربه می‌کند. نشانه‌های سکته مغزی و علائم هشداردهنده آن معمولاً به طور ناگهانی بروز می‌کند. ضعف و کرختی در صورت، بازوها و پاها به‌خصوص در یک طرف بدن، فلج یک طرف صورت، عدم تعادل و اختلال در تکلم و بلع، سردرد شدید، دو بینی و تاری دید، از دست دادن حافظه کوتاه مدت از علائم واضح سکته مغزی هستند.
 
در کنار دیابت، فشار خون بالا، چاقی، کلسترول بالا، سابقه بیماری قلبی و افسردگی، خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهند. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، کاهش کیفیت شیوه زندگی خطر ابتلا به سکته مغزی را به‌خصوص در دیابتی‌ها بالا می‌برد. با این حال، مدیریت دیابت و حفظ قند خون در محدوده سالم، برای کاهش این خطر ضروری به نظر می‌رسد.
 
انجمن دیابت آمریکا دستورالعمل‌هایی را برای مبتلایان به بیماری دیابت ارائه کرده تا از سکته مغزی مصون بمانند. ورزش منظم یکی از این توصیه‌هاست. حداقل دو ساعت و ۳۰ دقیقه تمرین ورزشی با شدت متوسط در هفته بسیار مفید به نظر می‌رسد. بهترین ورزش‌های هوازی برای دیابتی‌ها پیاده روی سریع و دوچرخه سواری است.
 
یک رژیم غذایی حاوی مقادیر زیادی سبزی برای دیابتی‌ها ضروری است. این بیماران به شدت باید از مصرف کلسترول ناسالم، کره و مارگارین و چربی‌های مضر حیوانی پرهیز کنند. مصرف نوشیدنی‌های الکلی در این بیماران باید به حداقل برسد. مصرف غذاهای سرشار از کلسترول خوب مانند ماهی، آووکادو، دانه‌ها و آجیل توصیه شده است. حفظ وزن در محدوده سالم و کنترل سطح فشار خون نیز برای جلوگیری از سکته مغزی در دیابتی‌ها ضروری است.
+4
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.