وزیر خارجه جدید بریتانیا: درباره موضوع ایران شتابزده تصمیم نخواهم گرفت

آقای راب پیشتر وزیر برگزیت بود بی بی سی :دومینیک راب، وزیر خارجه جدید بریتانیا، در اولین اظهارنظر خود پس از عهده‌دار شدن مقام وزارت خارجه، گفته است که درباره موضوع ایران شتابزده تصمیم نخواهد گرفت.
 
آقای راب درباره موضوع توقیف نفتکش بریتانیایی گفته است که با توجه به حساسیت موضوع "تصمیمات شتابزده" نخواهد گرفت.
 
او گفت سال‌ها قبل به عنوان مشاور حقوقی وزارت خارجه روی مسایل مرتبط با ایران کار کرده است و به آنها آگاه است.
 
آقای راب گفت: "این موضوع بسیار حساسی است و من به سرعت درباره آن مشورت کاملی خواهم گرفت."
 
خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا اولویت اصلی سیاست خارجی دولت بریتانیا است، اما تنش جاری با ایران نیز یکی از مسائل مهم پیش روی آن به شمار می‌رود. بریتانیا حدود سه هفته پیش یک نفتکش ایران را در جبل‌الطارق توقیف کرد و پس از آن هم ایران یک نفتکش بریتانیایی را در تنگه هرمز توقیف کرده است.
 
دومینیک راب، که جانشین جرمی هانت در وزارت خارجه شده، پیشتر وزیر برگزیت بود اما به خاطر اختلاف نظر با ترزا می بر سر چگونگی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، از مقام خود کنار رفت.
 
حضور دومینیک راب در وزارت خارجه بریتانیا یکی از تغییرات عمده‌ای است که بوریس جانسون در اولین روز نخست‌وزیری خود در ترکیب کابینه بریتانیا انجام داده است.
 
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز سه‌شنبه پیروزی بوریس جانسون در انتخابات رهبری حزب محافظه‌کار را به عنوان "همتای سابق" خود تبریک گفت.
 
آقایان ظریف و جانسون در مقام وزیران خارجه با یکدیگر دیدار داشتند.
 
او در عین تبریک برای نخست‌وزیری بریتانیا، خطاب به آقای جانسون گفت: "این خیلی خیلی برای بریتانیا بهتر است که وارد برنامه‌های تیم ب نشود."
 
این عنوانی است که آقای ظریف به بنیامین نتانیاهو، جان بولتون، محمد بن زاید و محمد بن سلمان داده است.
ایران می‌‎گوید نفتکش بریتانیایی مقررات دریانوردی را نقض کرده بریتانیا به توقیف نفتکش استینا امپرو اعتراض کرده و خواهان تشکیل یک ائتلاف نظامی اروپایی برای حضور در تنگه هرمز شده است.
 
این کشور همچنین در نامه‌ای به شورای امنیت خواهان آزادی نفتکش بریتانیایی شده است.
 
روز چهارشنبه نمایندگی ایران در سازمان ملل، در نامه‌ای جزئیات توقیف نفتکش را به شورای امنیت گزارش کرده است.
 
این نامه می‌گوید: "این نفتکش روز جمعه ۲۸ تیر ۱۳۹۸ در تنگه هرمز با یک کشتی ماهیگیری ایرانی برخورد و به آن خسارت وارده کرده است و حال تعدادی از خدمه و ماهیگیران صدمه دیده کشتی ایرانی نیز وخیم است."
 
نمایندگی ایران همچنین این ادعا را تکرار کرده که نفتکش بریتانیایی سیستم‌های ناوبری خود را خاموش کرده بود.
 
پیش از آن بریتانیا نفتکش گریس ۱ را در جبل الطارق توقیف کرد. دولت محلی جبل‌الطارق ادعا کرد محموله نفتی این نفتکش عظیم به مقصد سوریه بارگیری شده بوده و این نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا محسوب می‌شود.
 
ایران می‌گوید مقصد نفتکش سوریه نبوده و حتی اگر بوده هم کار بریتانیا توجیهی ندارد و "دزدی دریایی" است.
+6
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.