چرا ابوعلی سینا نوشیدن آب یخ را ممنوع کرده است؟

یک از عادات ما ایرانی‌ها، عادت به مصرف “آب یخ” است؛ آن هم در شرایطی که شیخ‌الرئیس ابوعلی سینا در کتاب خود، همگان را به‌شدت از نوشیدن “آب یخ” پرهیز داده است.
 
نوشیدن آب در آموزه‌های طب سنتی از اهمیت زیادی برخوردار است و متاسفانه درباره میزان مصرف آب و کم‌وکیف آن، باورهای غلطی بین مردم رایج است از جمله این باور بی‌مبنا و غلط که “باید روزانه ۸ تا ۱۲ لیوان آب نوشید!”
 
این توصیه به زیاد نوشیدن آب از هیچ مبنای علمی و طبی برخوردار نیست و برعکس بر اساس مبانی طب سنتی و دینی، نوشیدن آب در مواقع غیرتشنگی واقعی می‌تواند باعث ابتلا به بیماری‌ها مختلف شود.
 
اما یکی دیگر از عادات غلط در زمینه نوشیدن آب، عادت به مصرف “آب یخ” است؛ عادت به مصرف آب یخ باعث ابتلا به امراض مختلف از جمله کبد چرب، بیماری‌های گوارشی، بیماری‌های عصبی و … می‌شود.
 
در همین زمینه، شیخ الرئیس ابوعلی سینا می‌گوید: “و به تو میگویم نوشیدن آب یخ اگر ضررش را در جوانی به تو نشان ندهد، در پیری و کهنسالی ضربه مهلکش را به تو خواهد زد.”
 
مضرات مصرف آب یخ یا خیلی سرد پس از فعالیت‌های شدید ورزشی، تحرک بالا یا پس از خروج از حمام بسیار بیشتر می‌شود؛ مصرف آب یخ بعد از حمام به سلسله اعصاب مرکزی شما صدمه می‌زند و باعث بیماری‌هایی مانند پارکینسون و لرزش در میانسالی می‌شود.
 
در مواقعی که حرارت بدن به‌دلیل فعالیت‌هایی مانند ورزش یا کار سنگین بالا می‌رود و بدن حجمی از آب خود را به دلیل تعرق بالا از دست می‌دهد و عطش شدید در فرد ایجاد می‌شود، باید به جای نوشیدن آب یخ که به شدت سلامت کبد و سلسله اعصاب بدن را تهدید می‌کند، از شربت‌های خنک طبیعی مانند شربت عسل، شربت شیره انگور یا سرکه‌انگبین استفاده کرد.
+37
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۶
    آنتی خرافات - دوسلدورف، آلمان
    چون آنموقع یخجالی نبود که یخی وجود داشته باشد خخخخخ
    11
    14
    ‌چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    من اینو قبول دارم آب یخ خوردن اصلا خوب نیست ولی خدایش بو علی سینا اون زمان که یخ سازی وجود نداشته چطوری از آب یخ حرف زده؟ اونم تو ایران که نهایت سردخانه ها یا آب انبارهای زیر زمینی میتونستند آب خنک داشته باشند. به نظرم کل این خبر رو باید دروغ به حساب آورد و منظور بوعلی سینا آب خنک بوده نه آب یخ.
    3
    18
    ‌چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    [::آنتی خرافات - دوسلدورف، آلمان::]. [::paksan - ایران، ایران::]. خدا به شما هم شفا عنایت کنه، آخه همینه که اردوقاز مجسمه ابوعلی سینا را تو استانبول میزنه : زیرش مینویسه ،دانشمند لر بزرگ لر ترورک لر ابو علی سینا لر ...همین بیاحترامی و بیتفاوتی به بزرگان و فرهنگ جامعه است، روزی هزار بار قتبون صدقه رضا عرب و حسین و حسن و علی . جعفر و کوفت و زهر مار میشید،اگر کسی چیزی بهشون بگه، فورا حکم اعدامش را صادر میکنید، ولی حتی یک بار از خودتون نپرسیدیت اخه این بیمصرفهای مفت خور به چه درد بشریت خوردن،ولی به بزرگانی مثل ابن سینا انجور سبک برخورد میکنید، جای تاسف است.میدونید کتب ابن سیناهنوز در دانشگاهگای آلمان ،برای مثال دانشگاه معروف پزشکی هایدلبرگ تدریس میشه؟
    6
    7
    ‌چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
    ابو علی سینا با توجه به اینکه حرفهای درستی زده چرت وپرت هم زیاد گفته اینهم یکی از اون چرتو پرتهای قرن ششم هجری است آب یخ بخورید حال کنید خصوصا آبجو تگری یادت نره
    2
    4
    ‌پنجشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۶
    mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
    [::ابن ملجم - مونیخ، آلمان::]. آخه من در کامنتی که فرستادم کجاش توهین و یا به ابن سینا بی ارزشی کردم؟؟ اصلا در آن زمان یخی وجود نداشت سردابی با آب خنک بود منم نوشتم آنموقع یخی وجود نداشت شماها فکر کنم باید کمی رکاوری شوید
    2
    2
    ‌پنجشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    kourosh17 - کرج، ایران
    [::mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان::]. دوست عزیز قدمت استفاده ایرانی ها از یخ قبل از دوره صفوی هست. در شهرهای کویری مثل یزد و کاشان اگر دیده باشی بنای گنبدی شکلی میساختند به نام یخچال که هم اب رو خنک نگه میداشت هم از اب شدن یخی که مردم در زمستان ذخیره کرده بودند جلوگیری میکرد. منظور بوعلی سینا دقیقا خود یخ و اب یخ هست نه اب خنک
    0
    3
    جمعه ۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.