۶ هزار گردشگر ایرانی در آنتالیای ترکیه آواره و سرگردان شدند

فرارو ،امیر هاشمی مقدم
 هزاران گردشگرش رنج ده‌ها ساعت اتوبوس‌سواری را بر خود هموار کنند تا به آنتالیا بروند و به جز اینکه در این راه پول‌شان را به کشور همسایه می‌برند، گاه همچون رویداد اخیر، در کشور بیگانه سرافکنده می‌شوند؛ آنچنانکه یکی از رسانه‌های ترکیه تیتر زده بود: «شش هزار گردشگر ایرانی در آنتالیا خوار و خفیف شدند.»
 
این روز‌ها رسانه‌های ترکیه پر است از اخباری درباره هزاران گردشگر سرگردان ایرانی در آنتالیا. قرار بود جشنواره گردشگری سرزمین رویا (Dream Land) در محوطه‌ای بسیار بزرگ در ساحل آنتالیا برگزار شود که گردشگران با پرداخت بهایی به نسبت مناسب نسبت به تور‌های آنتالیا، می‌توانستند از خدمات رایگان زیر استفاده کنند: هر روز سه وعده غذایی به‌صورت بوفه، چهار نوشیدنی، هر شب سه کنسرت توسط سه خواننده شناخته‌شده، تور کشتی و رافتینگ، مسابقات دارت، والیبال ساحلی و... و کلی برنامه سرگرم‌کننده دیگر.
 
البته شرکت‌کنندگان در این جشنواره، شب‌ها را درون چادر‌های ۴ یا ۶ نفره می‌گذراندند؛ به همراه تشک، بالش و ملحفه تمیزی که هنگام ورود به آنان تحویل داده می‌شد.
 
در ایران هم از دو ماه پیش برخی از آژانس‌های گردشگری تبلیغات بسیار گسترده‌ای را برای این جشنواره انجام داده و ایرانیان را تشویق به حضور در آن می‌کردند. از آنجا که این جشنواره قرار بود ارزان‌ باشد، بنابراین بیشتر آژانس‌های گردشگری ایران نیز متقاضیان را با اتوبوس‌های وی‌آی‌پی ۲۵ نفره به آنتالیا بردند که از تبریز، بیش از چهل ساعت باید در اتوبوس نشستن را تحمل کرد.
 
بهای چنین توری برای ایرانیان کمتر از سه میلیون تومان بود و بنابراین شمار زیادی از ایرانیان ثبت‌نام کردند. بر پایه گزارش رسانه‌های ترکیه و نیز سخنان برخی از آژانس‌های ایرانی، بین پنج تا شش هزار نفر ایرانی به این جشنواره رفتند. اما...
 
تصور کنید پس از چهل ساعت مسافرت در اتوبوس، به محل جشنواره برسید، اما شما را راه ندهند و یا بگویند چادر و رختخواب برای شما نداریم! در هوای گرم و شرجی آنتالیا، گردشگران ایرانی با چمدان‌های‌شان روبروی ورودی محل جشنواره روی زمین نشسته‌اند. حتی برای اعتراض، راه ورود به جشنواره را روی دیگران هم بستند و با انتظامات جشنواره دچار تنش‌های شدید شدند.
 
گویا برخی راهنمایان تور که از سوی آژانس‌های ایرانی همراه اتوبوس‌ها رفته بودند نیز در این میان از سوی ایرانیان خشمگین کتک خورده و بستری شده‌اند. پلیس ترکیه ناچار به ورود شده تا تنش‌ها فروکش کند. همچنین برخی از ایرانیان چمدان‌های‌شان را برداشته و پیاده به سوی آنتالیا به راه افتاده‌اند تا شاید بتوانند هتلی در این شهر گرفته و خستگی چهل ساعت در اتوبوس و ساعت‌ها روبروی محل برگزاری جشنواره نشستن را از تن به در کنند.
شمار این گردشگران که پیاده به سوی آنتالیا به راه افتاده بودند آنچنان زیاد بود که در رفت و آمد خودرو‌ها در آن جاده هم اختلال به وجود آورده و شمار زیادی خودروی پلیس راهنمایی و رانندگی هم در این جاده مستقر شد. برخی دیگر هم سوار همان اتوبوس‌ها شده و دست از پا درازتر، آماده چهل ساعت راه برگشت به ایران شدند.
 
مجری برگزاری این جشنواره، شرکت گلد گروپ و کارگزار و رابط آن برای آژانس‌های ایرانی، شرکت ترکیه‌ای آسپیناس تراول در آنتالیا است. بر پایه گفته‌های خانم سعیدزاده، مدیر دفتر گردشگری تیدا گشت در تبریز، که از فروشندگان بلیط این جشنواره بوده، شرکت گلد گروپ مدعی شده شرکتی که قرار بود چادر‌ها را نصب کند، شماری چادر بر پا کرده و سپس به بهانه پایین بودن بهای قرارداد، کمپ را نیمه‌کاره رها کرده و می‌رود و، چون نزدیک برگزاری جشنواره بوده، امکان پیدا کردن شرکت دیگری برای برپایی چادر فراهم نبوده است.
 
در همان روز نخست شمار زیادی از گردشگران وارد کمپ شدند که، چون نظارت خوبی روی کار نبوده، توزیع در همان شمار اندک چادر‌ها هم خوب نبوده و برای نمونه، یک نفر رفته یک چادر چهار نفره را برای خودش گرفته و یا یکی دیگر رفته یک چادر خالی را باز کرده و برده توی چادر خودش به‌عنوان تشک استفاده کرده. به جز اینها، سرویس دستشویی و حمام هم به اندازه کافی برپا نشده بود.
 
یک سری هم همینجوری رفته بودند به این امید که بتوانند وارد شوند یا همانجا بلیط بگیرند؛ که این‌ها هم بیشتر به تنش افزودند.
 
سعیدزاده، مدیر تیدا گشت، سه گروه را مقصر اصلی این رویداد می‌داند:
 
نخست، مجری جشنواره که نتوانسته بود مدیریت خوبی داشته باشد. هرچند آن‌ها قرار بود جشنواره موسیقی برگزار کنند و نهایتا گفتند به مسافران ایرانی چادر می‌دهیم با چنین شرایطی. واقعیت جشنواره هم همین است.
 
دوم و مقصر اصلی، نماینده ایران است که ابتدا یک نفر را نفرستاده بود به کمپ ببیند آیا گنجایش پنج هزار نفر را دارد یا نه. همچنین این کارگزار و عوامل آن اطلاعات اغراق‌آمیز و نادرستی درباره امکانات جشنواره بیان کرده و انتظارات گردشگران را بالا بردند.
 
سوم خود گردشگران ایرانی که خیلی به حضور در این جشنواره علاقمند بوده و برخی آژانس‌ها که تور این جشنواره را ارائه نکرده بودند، زیر فشار گذاشتند تا آن‌ها هم وارد این فعالیت شوند. همچنین در حالی‌که در قرارداد این تور آشکارا نوشته شده بود که در صورت اختلال، امکان کنسل شدن جشنواره وجود دارد، آن‌ها به هیچ وجه زیر بار نمی‌رفتند. به‌ویژه اشاره شده بود که مجری می‌تواند بنا به صلاحدید خود، مانع از ورود برخی از ثبت‌نام کنندگان شود و یا اگر کسی در جشنواره اغتشاش کند، ضمن کنسل شدن جشنواره، مجری می‌تواند خسارت بگیرد از آن افراد و اکنون مجری جشنواره، فیلم و عکس‌های زیادی از اغتشاش ایرانی‌ها در آنجا دارد که در کنار مشاهدات و گزارش‌های پلیس، کار ما را برای پیگیری باز گرداندن بخشی از هزینه مسافران ایرانی دشوار کرده است. بعید می‌دانیم مجری دیگر به ما پولی برگرداند و آژانس‌ها برای اینکه وجه‌شان نزد مسافران خراب نشود، بخشی از هزینه را از جیب خود به گردشگران باز می‌گردانند. اما برخی از مسافران انتظار دارند که همه هزینه سفرشان باز گردانده شود.»
 
البته به نظر نمی‌آید این سخن که گردشگران ایرانی هم مقصر بودند، چندان منطقی باشد. در واقع ایجاد اختلال نه از سوی گردشگران، بلکه از سوی مجری و کارگزار بوده که برخلاف تعهدات، نتوانستند حداقل امکانات را فراهم کنند. آنچه هم که مسافران در قرارداد پپذیرفته و امضا کرده‌اند، غیرمنطقی می‌نماید و نیازمند بررسی نهاد‌های نظارتی است که چرا چنین قرارداد‌هایی بر مسافر تحمیل می‌گردد.
 
کارگزار در همان روز‌های اول تبلیغات، ادعا می‌کرد که تاکنون شمار زیادی گردشگر روس، اروپایی، قطری و... در این جشنواره ثبت‌نام کرده‌اند؛ در حالی‌که تقریبا همگی ایرانی بودند و به نظر می‌آید کارگزار این کار را برای فریب ایرانی‌ها به بهانه بین‌المللی بودن جشنواره انجام داده بود. اما نهایتا در همان روز نخست برگزاری جشنواره، گویا پنج گردشگر انگلیسی و سه هلندی به جشنواره رفتند که وقتی بی‌نظمی حاکم بر آنجا را دیدند، فوری بیرون آمدند.
 
هجوم این همه گردشگر ایرانی به آنتالیا که به مجریان ترکیه‌ای یا کارگزاران داخلی آنان فرصت فریب دادن هزاران گردشگر ایرانی را می‌دهد، جای تأمل دارد؛ تا جایی که رسانه‌های ترکیه هم از حضور چند هزار ایرانی که بیش از چهل ساعت اتوبوس‌سواری را تحمل کرده تا به جشنواره برسند، شگفت‌زده شدند. چرایی این هجوم ایرانیان به آنتالیا روشن است، اما مسئولین ما میلی به رسیدگی نداشته و با تلاش برای پاک کردن صورت مسئله (ممنوعیت پرواز مستقیم میان ایران و آنتالیا) خود را از زیر بار مسئولیت رهانیده‌اند.
 
بسیاری از فعالیت‌های گردشگران در آنتالیا، بر خلاف تصور برخی مسئولین، لزوما غیراخلاقی یا خلاف شئون اسلامی نیست. کشوری همچون ایران که هم در شمال و هم در جنوبش دریا دارد، اما هنوز به کشتی‌های تفریحی اجازه فعالیت نمی‌دهد؛ طرح سالم‌سازی دریا تنها شامل جداسازی بخش زنان و مردان می‌شود، بی‌آنکه دوش یا سرویس بهداشتی مناسبی داشته باشد؛ فاضلاب خانه‌ها و سازمان‌های دولتی در دریا تخلیه می‌شود؛ حریم دریا مورد دست‌اندازی و غارت نهاد‌های دولتی قرار گرفته و دسترسی به ساحل برای مردم عادی در بسیاری جا‌ها غیرممکن و به‌طور کلی دشوار است؛ مکان‌های تفریحی ساحلی همچون یک زمین والیبال ساحلی دیده نمی‌شود؛ برگزاری کنسرت موسیقی مجاز در نقاط ساحلی با دخالت نهاد‌ها و گروه‌های فشار برچیده می‌شود و در عوض تا دل‌تان بخواهد مامور محسوس و نامحسوس گشت اخلاقی و... در ساحل‌ها، احساس امنیت روانی گردشگران را خدشه‌دار می‌کنند، طبیعی است که هزاران گردشگرش رنج ده‌ها ساعت اتوبوس‌سواری را بر خود هموار کنند تا به آنتالیا بروند و به جز اینکه در این راه پول‌شان را به کشور همسایه می‌برند، گاه همچون رویداد اخیر، در کشور بیگانه سرافکنده می‌شوند؛ آنچنانکه یکی از رسانه‌های ترکیه تیتر زده بود: «شش هزار گردشگر ایرانی در آنتالیا خوار و خفیف شدند.»
+101
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۰
    Attila14 - استکهلم، سوئد

    کسی حق نداره بگه شاه که رفت بی صاحب شدیم!. صاحب الانیمون اومده کار ناتمام ۱۴۰۰ سال پیش رو تموم کنه! تحقیر و خفت و خواری شروع کاره
    28
    92
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان

    اینقدر از اینگونه گزارشات در مورد توریستهای آلمانی می شنویم که با سرخوردگی از مرخصی بر می گردند و کارشان به دادگاه کشیده میشود! بهرحال به امید روزیکه اینگونه جشنها و شادیها در شمال کشور برگزار شود.
    54
    22
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    منم هستم - استکهلم، سوئد

    خلایق هر چه لایق. قابل توجه پاناترکیست ها که ترکیه و باکو را مدینه فاضله خودشان میداند و هرگز از اتفاقات و حوادثهای سالیان گذشته در این دو کشور مخصوصا ترکیه که چه غارتها و چه ناموس کشی ها و چه هر چه بدتر از خودشان را بر سر مردم ایران در این سالیان بعد از انقلاب ایران بر سر مردم ایران آوردن، درس نگرفتن و همچنان بر طبل تو خالی من آنم که رستم بود پهلوانم می کوبند. تق اردوغانیسم هم بالاخره به سر میاد و بیچاره آتاتورک که رویایی جهانی کردن کشور ترکیه را در سر می پرورانید و نسل خلفش با یه عطسه نصیب باد کرد. هی...
    24
    80
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    parvin-artemis65 - مادرید، اسپانیا
    [::منم هستم - استکهلم، سوئد::]. گرامی مدینه ی فاضله ی پانتورکها اذربایجان بالا هم بود که از همان کشور تعداد زیادی پناهنده به اروپا امدند همینطور در کنار کرد های باشرف ایراندوست تعدادی جدائی طلب بودند که انهاهم دیدند در کردستان ازاد از سوی طالبانی و بارزانی بخور بخور بخوردقیقا مثل ملایان صد پدر عرعر
    27
    23
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    اگر نظام اخوندی می گذاشت در ایران از این نوع جشنوارها بر پا شود چند هزار ایرانی لازم نمی دیدن به ترکیه بروند تا مورد اهانت و بی احترامی قرار گیرند. پس هرچه بر سر مردم ایران اید تقصیرش بر گردن اخوندهای کلاش می باشد.
    13
    54
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    این متن خیلی عجیبه. پول میبرن به کشوری همسایه. انتظار دارین مثل قیمه های عاشورا مجانی باشه؟ انتظار دارین ترکیه پاهامونو ببووسن و مجانی برامون خدمات هتل و گردشگری بدن؟ . من که تو این سالها یه چیزی رو فهمیدم. ایرانی جماعت مقصر خودشه. برا همین هیچوقت گول این ننه من غریبم بازی هاشونو نمیخورم. مثل گاو سرشو میندازه میره حقشه این بلا سرش بیاد. تو تابستون تو اکثر کشورهای غربی و شرقی جشنواره برگزار میشه و نه تو کشورهای عربی نه تو کشورهای شرقی و نه تو کشورهای غربی ندیدم مردم اینطوری باشن. تنها مواردی که دیدم جشنواره هایی بوده که ایرانیا برگذار کردن. چه تو کردستان عراق چه تو ارمنستان چه تو گرجستان چه تو ترکیه. و جالب اینه همشونم کشورهای میزبان رو مقصر میدونن چرا پاهاشونو نبوسیدن و مثل یه پادشاه باهاشون برخورد نکردن. خودم یه جشنواره بودم سه نوع بلیط ورودی داشت. یکی اینکه بهت خیمه میدادن که با دو سه نفر دیگه باهم میرفتین تو یه خیمه. یکی اینکه خیمه هاشون تک نفره بود و قیمت بالاتری داشت. یکی دیگه اینکه ورودیش به دلار تقریبا پنج دلار بود ولی باید خودت خیمه میاوردی و هیچ امکاناتی بهت نمیدادن
    27
    27
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    senator x - تهران، ایران

    حالا تو فکر کن اگه این ترکها این کارا با یک کشور اروپائی کرده بودند؟!!یادم 50سال پیش درسفری باین خرابشده در هتل مایوی یک آلمانی گم شد دو روز بعد نماینده کنسگری آلمان در هتل حضور پیدا کرد و از مدیر هتل توزیع میخواست که با سلام و صلوات هتل یک مایو بهتر از اولش خرید و با کلی پوزش و عذرخواهی تحویل آلمانی دادند.ملت ما بی صاحب است
    6
    43
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    بعضی وقتا به این نتیجه میرسم که ماها همینیم. جون به جونمون کنن ادم نمیشیم. بعضیامونم که ادم میشیم فکر میکنیم سرور و ارباب دنیا شدیم و بقیه نوکر ماهاست. تو مالزی که ارزونتر از ترکیه هست دیدم چطور هموطنامون که با پرواز ماهان بودن چطوری تو فرودگاه قشقرق به پا کردن. فرودگاهی که توش روزی دو سه هزار پرواز از کل کشورای دنیا و افریقا فرود میاد قشقرق نمیشه. همینکه ماهان میشینه یا میخواد برگرده فرودگاه بی نظم میشه. اون نوارهای جداکننده که برا ایجاد صف گذاشتن یه ضامن داره که فشار میدی و جدا میشه، حالا هموطنامون که میرسن فرودگاه برا اینکه دو سه قدم برندارن این ضامن رو با دستشون جدا میکنن و رد میشن. کل مسیر به ده قدم نمیرسه. تو گرجستان که مسیحی هستش و مردمشون از قدیم الایام شراب و ابجو میخورن ببینین هموطنامون تا کجا پیش رفتن که مردمشون تظاهرات میکنن تا شراب و ابجو به ایرانیا ندن. چرا؟ چون ما هیچوقت جنبه این کارا رو پیدا نمیکنیم. ما فکر میکنیم عربده کشی یه کار خوبه. همینکه یه ابجو با 4 درصد الکل میخورن برا کلاس بازی شروع به عربده کشی میکنن و صداهای شر و ور در میارن
    28
    30
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    تو هیچ کشوری ندیدم مردمشون اینطوری کنن. نه کشورای شرقی نه غربی. نه شنیدم نه خوندم تو اخبار. تنها مواردی که دیدم گرجستان و ترکیه و ارمنستان و کردستان عراق بوده که تو همشون پای هموطنای ایرانی در میون بوده. ما کی ادم بشیم خدا میدونه. بعدم اگه این کشورها همون بگن عربده نکشین بهمون برمیخوره و فیلم و پست فیسبوکیه که منتشر میشه که ای وای فلان کشور بهمون توهین کرد ای وای فلان کشور به هموطنت گفت عربده نکش. این کشورایی که ازمون ویزا نمیخواد رو برین ببینین. خودم اکثرشون رو رفتم. همینکه یه کشور بگه ویزا نمیخواد مثل گاو سرمونو میندازیم پایین و میریم بدونه اینکه نگاه کنیم چه چیزایی باید داشته باشیم. بعد اینکه تو فرودگاه ازمون بیمه بخواد یا بلیط برگشت و چون مثل گاو رفتیم و این چیزا رو نداریم و راهمون نمیدن ننه من غریبم بازی که ای وای فلان کشور بهمون توهین کرد چون منی که گاو هستم و بیمه ندارم رو راه ندادن کشورشون. بعدم که مقاومت میکنی و با امپول بیهوشت میکنن گریه زاری که عمدا این کار رو کردن و این مردم بیسواد ابله هم بدونه اینکه بدونن قضیه چیه میریزن به کشور و مردمشون توهین میکنن.
    32
    20
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    یکی از مواردی که هنوز یادمه اون هموطنی بود رفت اذربایجان بدونه بیمه. مریض شد و چون اونجا انسانیت مهمه همون اول معاینه کردن و طرفو عمل کردن. بعد چندروز ریکاوری طرفو گفتن شرکت بیمه و شماره بیمه رو بده ما کارهای مالی رو انجام بدیم. طرف مثل گاو من بیمه ندارم و فلان و بهمان و پستهای فیسبوکی و فیلم ننه من غریبم بازی که اذربایجانی ها با ما دشمن هستن و دارن بهم توهین میکنن. حالا بگذریم که اخرش بیمارستان حتی یه قرون ازش پول نگرفت و تنها کاری که بیمارستان کرد این بودش که به پلیس زنگ زدن و پلیس اومد ده دقیقه ازش چندتا سوال پرسید و تمام. نه مثل ایران زندانیش کردن تا پول بیاره نه کتکش زدن نه حتی دارو رو ازش دریغ کردن. بعدم اسم این چندسوال پلیس رو گذاشته بود توهین به ایران و ایرانی و هموطنامون مثل همیشه توهین و فحشهای رکیک بود که تو صفحات فیسبوک اذربایجانیها مینوشتن. ده بیست ساله ما درگیر این قضیه هستیم و ده بیست ساله حتی تو فروگاه با تیتر درشت زدن بدونه بیمه نرین خارج و بازم ما میریم تا به خارج بفهمونیم ما خر تر از اون هستیم که این چیزا حالیمون بشه
    36
    21
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Azerbaijan.oglu - لندن، انگلستان
    خیلی جالب ایت همه اینها بهشتشان ترکیه اما وقتی برمی گردند به ترکها و ترکها فحش می دهند. اما هیچ کشوری در دنیا ایرانی را راه نمی دهد.
    26
    12
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Azerbaijan.oglu - لندن، انگلستان
    ققابل توجه کسانی که به ترکیه ها و ترکها فحش میدهند. اگر دوست ندارید انجا چه غلطی می کنید. ترکیه دهها سال ایرانی ها را به عنوان پناهنده در خاک خودش قبول کرد که در دنیا هیچ کشوری این کار را نکرد. بسیاری از انها در اخر اقامت ترکیه را گرفتند. اگر دوست ندارید برید افغانستان و تاجیکسان یا هر کشوری که با شما خوب برخورد می کند. هیچ کشوری اجازه نمی دهد ایرانی وارد خاکش شوند باید خداتان را شکر کنید که اجازه ورود به ترکیه را پیدا می کنید و ار بدبختی و جهنمی به نامم ایران چند صباحی بیرون می روید
    31
    13
    ‌سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا
    [::Attila14 - استکهلم، سوئد::]. شاه یه دزد بود الان خانوادش با پول نفتی که دزدیدن دارن کیف دنیا میکنن . اگر از جمهوری اسلامی خوشت نمی یاد حق داری اما اگر فکر کردی پهلوی فرشته بود سخت در اشتباهی
    7
    6
    ‌پنجشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۵:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
    نوبت ما هم میرسه حکومت که عوض شد همین بلا را سر کسانی در میاریم که میخواهند بروند کربلا زیارت بدون جا بدون آب بدون غذا رهاشون میکنیم توی صحرای کربلا تا حال کنن
    1
    7
    ‌پنجشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.