بحران نفتکش ها : جلسه کبرا ( کمیته اضطراری دولت بریتانیا )به ریاست ترزا می تشکیل می شود

نفتکش استینا ایمپرو متعلق به شرکت استینا بالک در بندرعباس بی بی سی :جلسه کبرا، کمیته اضطراری دولت بریتانیا، امروز دوشنبه ۲۲ ژوییه (۳۱ تیر) در ارتباط با توقیف یک نفتکش بریتانیایی از سوی ایران در تنگه هرمز، به ریاست ترزا می، نخست وزیر بریتانیا تشکیل می‌شود.
 
در این جلسه قرار است درباره امنیت کشتیرانی در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز بحث شود و خانم می تازه‌ترین گزارش‌ها را در ارتباط با وضعیت موجود و گزینه‌های پیش روی دولت بریتانیا دریافت می‌کند.
 
پیشتر رسانه‌ها گزارش داده بودند که دولت بریتانیا در حال بررسی مجموعه‌ای از اقدامات تنبیهی از جمله مسدود کردن بعضی اموال ایران به تلافی توقیف نفتکش استینا ایمپرو است.
 
انتظار می‌رود جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا، امروز در پارلمان این کشور درباره اقدامات "دیپلماتیک و اقتصادی" بریتانیا در قبال ایران صحبت کند.
 
روز یکشنبه وزارت امور خارجه بریتانیا تایید کرد که آقای هانت با وزرای خارجه فرانسه و آلمان صحبت کرده که هر دو اقدام ایران را محکوم کرده‌اند.
 
بریتانیا، فرانسه و آلمان سه کشور اروپایی امضاکننده توافق هسته‌ای ایران (برجام) هستند.
 
به گفته وزارت خارجه بریتانیا هر دو وزیر خارجه با آقای هانت هم‌نظر بوده‌اند که باید از هر گونه افزایش تنش خودداری شود اما هم‌زمان رفت و آمد امن کشتی‌ها در تنگه هرمز را اولویت کشورهای اروپایی دانسته‌اند.
 
روز جمعه ۱۹ ژوییه نیروی دریایی سپاه پاسداران نفتکش استینا ایمپرو را که با پرچم بریتانیا در حال عبور از تنگه هرمز بود توقیف کرد. ایران دلیل توقیف را رعایت نکردن قوانین دریایی خوانده اما بریتانیا می‌گوید این اقدام غیر قانونی و تلافی‌جویانه بوده است.
 
روز چهارم ژوییه (۱۳ تیر) نیروی دریایی بریتانیا نفتکش گریس ۱ را که حامل نفت ایران بود، در تنگه جبل‌الطارق توقیف کرده بود.
 
بریتانیا می‌گوید این نفتکش به این دلیل توقیف شده که در راه بندر بانیاس در سوریه بوده در حالی که سوریه مشمول تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا است. اما ایران توقیف نفتکش گریس ۱ را غیر قانونی خوانده است.
حق نشر عکس Getty Images
Image caption جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، امروز در پارلمان اقدامات دولت بریتانیا در قبال ایران را تشریح می‌کند
توقیف نفتکش 'در سایه تحولات سیاست داخلی بریتانیا'
مقام‌های دولتی بریتانیا گزارش‌ رسانه‌ها را که گفته‌اند دولت به دلیل وضعیت سیاسی داخلی، به موضوع توقیف نفتکش بریتانیایی توجه لازم را نداشته رد کرده‌اند.
 
رای‌گیری برای انتخاب رهبر جدید حزب محافظه‌کار بریتانیا و جانشین خانم می امروز دوشنبه به پایان می‌رسد و انتظار می‌رود روز سه‌شنبه نخست وزیر جدید بریتانیا معرفی شود.
 
در این رای‌گیری جرمی هانت با بوریس جانسون، وزیر خارجه پیشین رقابت می‌کند. بر اساس نظرسنجی‌ها آقای جانسون شانس اصلی تصدی پست نخست وزیری است.
 
فیلیپ هموند، وزیر خزانه‌داری بریتانیا که تایید کرده در صورت نخست وزیر شدن بوریس جانسون از مقامش کناره‌گیری می‌کند گفته است که دولت با متحدان خود در آمریکا و اروپا در ارتباط با اقدامات ایران در چند ماه گذشته در ارتباط مدام بوده است.
 
توبیاس الوود، معاون وزیر دفاع بریتانیا هم گفته است که روزانه کشتی‌های بریتانیایی صدها مایل دریایی در آبراه‌های جهان طی می‌کنند و "غیرممکن است که بتوان برای هر کشتی یک اسکورت گذاشت."
 
در ایران کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ضمن انتقاد شدید از بریتانیا گفته است: "امیدواریم که انگلیسی‌ها نفتکش ایرانی را آزاد کنند و طی شدن فرآیند قانونی در ایران هم منجر به آزادی نفتکش انگلیسی شود."
+20
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    چند تا Gurkha را بفرستند تا ترتیب اینها را بده!
    7
    1
    دوشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    باور نکنید، نمایش دیگریست برای سرگرم کردن ما. احتمالاً حکومت اسلامی هم جلسه صغری تشکیل میدهد!
    1
    10
    دوشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    آنتی خرافات - دوسلدورف، آلمان
    اینا نشستن ببین کبرایی حمله کنند یا افعی خخخخ
    0
    3
    دوشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.