بریتانیا علیه ایران به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد

دویچه وله :بریتانیا سه روز بعد از توقیف نفت‌کش خود توسط سپاه پاسداران به شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران شکایت کرد. ایران کشتی بریتانیایی را در تنگه هرمز توقیف کرد. بریتانیا خواستار آزادی نفت‌کش خود شده است.
 
بریتانیا در نامه‌ای که به شورای امنیت سازمان ملل متحد نوشته توقیف نفت‌کش خود در تنگه هرمز را محکوم کرده و علیه اقدام ایران شکایت کرده به سازمان ملل متحد شکایت برده است.
 
بریتانیا گفته است که به دنبال مقابله با ایران نیست اما اقدام ایران "غیرقابل قبول، تحریک‌آمیز و غیرقانونی" است.
 
نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران روز جمعه ۲۸ تیر (۱۹ ژوئیه) اعلام کرد که به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، نفت‌کش بریتانیایی "استینا ایمپرو" را به دلیل نقض قوانین بین‌المللی در تنگه هرمز توقیف کرده است.
 
در قسمتی از نامه بریتانیا که خطاب به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد نوشته شده، آمده است: زمانی که نفت‌کش بریتانیایی توسط نیروهای سپاه توقیف شده این کشتی در قلمرو آب‌های عمان بوده است.
 
در نامه بریتانیا همچنین اشاره شده است که تنش‌های کنونی بسیار نگرانکننده هستند و اولویت برای آن کشور کاستن از  تنش‌هاست. مقامات بریتانیایی تاکید کرده‌اند که آنها به دنبال مقابله با ایران نیستند اما گفتند تهدید تردد کشتی‌هایی که در یک تنگه بین‌المللی تجارت مشروع و قانونی می‌کنند، غیرقابل قبول و تنش‌زا است. بریتانیا گفته است که نباید مانع تردد کشتی‌ها شد.
 
پیش از شکایت بریتانیا به شورای امنیت سازمان ملل این کشور تلاش زیادی برای یافتن راهحل کرده است. در عین حال مقامات این کشور هشدارهایی هم به ایران دادند مبنی بر این که اقدام ایران بیپاسخ نخواهد ماند.
 
جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا گفت: «برای ما به طور قطع روشن است در صورتی که این وضعیت سریع حل نشود پیامدهای جدی خواهد داشت.»
 
هانت با تأکید بر "پاسخ قاطع" به این اقدام ایران گفت، بریتانیا به را‌ه‌حل‌های نظامی فکر نمی‌کند و به دنبال راه حل دیپلماتیک برای حل و فصل این مسئله است.
"تصادف نفتکش با کشتی صیادی"
ایران اعلام کرده که توقیف نفت‌کش بریتانیایی به دلیل "نقض قوانین بین‌الملل" بوده است. 
 
الله‌مراد عفیفی‌پور، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان به خبرگزاری فارس گفته است که نفتکش بریتانیایی توقیف شده با یک شناور ماهیگیری تصادف کرده بود.
 
او به خبرگزاری فارس گفت: «عوامل‌کشتی سانحه‌دیده صیادی با شناور انگلیسی تماس می‌گیرند، اما پاسخی دریافت نمی‌کنند، وقتی شناور انگلیسی به تماس‌های شناور صیادی پاسخ نداد، طبق روال قانونی آنها موضوع را به اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اطلاع دادند».
 
توقیف نفتکش بریتانیایی "استینا ایمپرو" در تنگه هرمز به دست سپاه پاسداران ایران واکنش اتحادیه اروپا و آلمان را هم برانگیخت. آلمان بر این باور است که توقیف نفت‌کش بریتانیایی خطر درگیری قهرآمیز در این منطقه مهم برای انتقال نفت را بالا برده است.
ناتو توقیف دو کشتی تجارتی توسط ایران را محکوم کرد
سخنگوی پیمان ناتو در بیانیه‌ای توقیف دو کشتی توسط ایران در خلیج فارس را محکوم کرد و افزود: «این اقدام به چالش کشیدن روشن آزادی بین‌المللی عبور و مرور (دریایی) است.»
 
این بیانیه می‌افزاید: «ما از ایران می‌خواهیم فورا کشتی‌های توقیف‌شده و خدمه آن‌ها را آزاد کند.»
 
ناتو با اشاره به تصمیم بریتانیا برای حل این بحران از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی، تصریح کرد: «ما از همه تلاش‌های دیپلماتیک حمایت می‌کنیم.»
 
به گفته این سازمان نظامی همه کشورهای عضو ناتو نگران "فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده" ایران هستند.
+86
رأی دهید
-22

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    آش با جاش - سیاهکل، ایران

    انگلیسی‌ها در شکایت کردن و گرفتن غرامت و دهن سرویس کردن طرف مقابل، وقتی که حقشون باشه، تاریخچه خیلی خیلی قوی دارند. بازی شطرنجی که این ملاها به امید روسیه شروع کردند، عاقبتی غیر از باختن و نابودیشون نداره. بعید میدونم کسی غیر از دار و دسته خودشون به فلاکت بیفته
    8
    51
    یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان

    کم کم بلاد فخیمه اخوندها را در تله ای که گذاشته بود گیراورد،،بریتانیا اینجا با کشیدن پای سازمان ملل و شوارای امنیت کم کم مسئله تنگه هرمز را بین المللی و سیاسی میکنه و در نهایت پیشنهاد اینکه تنگه هرمز توسط یک اجماع بین المللی کنترل شود و جزء ابراه بینالمملی است و هیچ کشوری اجازه داسشتن نیروی نظامی در این ابراه را جه اجماع بین المملی تشکیل شده ندارد، و این یعنی بازگشت به زمان قبل از ملیشدن صنعت نفت، شمال زیر سلطه روسها، جنوب دوباره زیر سلطه بلاد فخیمه ،ببینیم اینبار امریکا برای خودش چه سهمیه ای میخواد.
    4
    46
    یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    Revolver_Ocelot - رشت، ایران
    چه میکنه ایرانِ نوخاله در منطقه !! کجاش رو دیدید ، حالا گریتون مونده ، زمانی که کلی تشنج بوجود بیاره داخل شاهراه نفت جهان ، اونوقت ، وقتی که قیمت میعانات گازی ونفتی در جهان افزایش پیدا کرد بدلیل بوجود آوردن اختلال شدید در تردد کشتی های بارکش ، تازه دوزاریتون میوفته که چه بندی رو آب دادید !!! هی به کار ایران کار نداشته باشید اون سپاهیای پدر سوخته و رئیس 40 پدرشون ب.... به اقتصاد دنیا . اینجاست که میگن خلایق هر چه لایق
    7
    25
    یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    دزدان خاک و دریا! سپاه پاسداران اسلامی
    4
    18
    یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۱
    IranUksero - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    [::ابن ملجم - مونیخ، آلمان::]. اونوقت انگلیس چه اجازه ای دارد در جبلالتارق حضور نظامی داشته باشه که مال خودش نیست حتی اگه به سوریه میرفت
    18
    13
    یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    [::IranUksero - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. انگلیس همه کاره است، از اواسط قرن ۱۹ تا به امروز هیچ کشتاری، جنایتی و جنگی ، بدون اجازه انگلیس اتفاق نیفتاده،هیچ مسجدی یا کلیسایی یا کنیسه ای ساخته نشده که دست بلاد فخیمه در ان نباشه، به عبارت دیگه انگلیس همه کاره دنیاست یعنی هنوز براتون روشن نشده؟
    0
    3
    دوشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.