در میان اخبار و تازههای پزشکی این هفته، از غذاهای شگفتآور و مفید برای سلامت قلب خواهیم گفت و اینکه چرا نباید با معده خالی قهوه نوشید.
شما احتمالاً دهها و صدها لیست از غذاهای سالم و مفید به حال قلب را دیدهاید، اما تعجب میکنید اگر بدانید برخی از گزینههای غذایی که شاید ناسالم به نظر برسند، میتوانند به این فهرستها اضافه شوند.
قهوه یکی از این گزینهها است. مطالعات اخیر نشان داده قهوه باعث افزایش سطح HDL یا همان کلسترول خوب خون میشود، ضمن اینکه التهاب را نیز کاهش میدهد. مصرف منظم قهوه کاهنده خطر ابتلا به دیابت نیز هست. مطالعات متعددی ارتباط بین قهوه و نارسایی قلبی را مورد بررسی قرار دادهاند و مشخص شده نوشیدن چهار فنجان قهوه در روز برای سلامت قلب مفید است.
اگر نگران سلامت قلب خود هستید، دیگر در مصرف تخم مرغ شک نکنید. بسیاری از مطالعات ثابت کردهاند که تخم مرغ، کلسترول خون را افزایش نمیدهد. جالب توجه است اگر بدانید حتی مصرف روزانه سه عدد تخم مرغ، کلسترول HDL را افزایش میدهد نه LDL. تخم مرغ حاوی ویتامینهای B و D است که هر دو برای سلامت قلب ضروریاند.
کره بادام زمینی از جمله گزینههای غذایی است که بسیاری به آن می گویند خوشمزه ناسالم. بله، این نوع کره دارای محتوای چربی بالاست اما تحقیقات نشان میدهد این چربیها برای قلب عالی هستند. مطالعات نشان دادهاند که مصرف این کره به اندازه مصرف آجیل از سلامت قلب محافظت میکند. فقط اگر در حال تلاش برای کاهش وزن هستید، در میزان مصرف خود دقت کنید چون یک قاشق غذاخوری از کره بادام زمینی، ۹۴ کیلو کالری دارد.
اما در میان انواع شکلات، شکلات تیره دارای خواص آنتی اکسیدانی است. فلاونولهای موجود در این شکلات، سلامت قلب و عروق را با بهبود گردش خون و جلوگیری از لخته شدن خون بهبود میدهد. هنگام خرید مطمئن شوید که این نوع شکلات حاوی بیش از ۷۰ درصد کاکائوی خالص و بدون شکر باشد.
چرا نباید قهوه را با معده خالی بخورید؟
از فواید نوشیدن قهوه گفتیم، اما نوشیدن آن هم آدابی دارد. نوشیدنی محبوب ۶۳ درصد آمریکاییها برای شروع روز قهوه است. با این همه نباید این نوشیدنی پرطرفدار را با معده خالی خورد.
مصرف قهوه با معده خالی و در اوایل صبح، قبل از وعده صبحانه، میتواند سطح کورتیزول را در بدن شما افزایش دهد. از لحظهای که چشمهای خود را باز میکنید، این هورمون که مسئول تنظیم پاسخ سیستم ایمنی بدن، سوخت و ساز و متابولیسم و پاسخ استرس است، منتشر میشود. وقتی شما کافئین را با معده خالی مصرف میکنید، سطح کورتیزول به اوج خود میرسد و بدن را تحت فشار بیشتری قرار میدهد.
به گزارش Readersdigest؛ در مطالعهای که تاثیرات مربوط به نوشیدنیهای کافئیندار را در میان دانشجویان پزشکی ارزیابی میکرد، نشان داده شد دانشجویانی که این نوشیدنیها را با معده خالی دریافت میکردند، بیشتر در معرض تغییرات خلقی و استرس قرار میگرفتند.
قهوه دستگاه گوارش را تحریک و محیط آن را اسیدی میکند. با افزایش اسید معده شما دچار سوزش سر دل و حتی زخم معده خواهید شد. افزایش سرعت قلب و لرزش اندام از اثرات ثابت شده دیگرند. اینها اثرات جسمی نوشیدن قهوه با معده خالی هستند.
افزایش اسید معده باعث تغییرات خلقی، ترس و سطوح بالای اضطراب میشود. در واقع اسید معده فرد را مستعد ابتلا به افسردگی نیز خواهد کرد.
اگر شما نیز مستعد ابتلا به اضطراب کنترل نشده هستید، همین حالا عادت نوشیدن قهوه با معده خالی را کنار بگذارید.
سبک زندگی سالم ژنهای آلزایمر را خاموش میکند؟
این جمله که «والدین من آلزایمر داشتهاند بنابراین من هم ژنهای این بیماری را دارم»، غلط است. این را محققان دانشگاه اکستر انگلستان ثابت کردهاند. پیام اصلی یافته اخیر این محققان این است: هرچند خطر ابتلا به برخی بیماریها، جنبه ژنتیکی دارد، اما ممکن است افراد بتوانند با پیروی از یک شیوه زندگی سالم، به طور چشمگیری این بیماریها را از خود دور کنند.
محققان دانشگاه اکستر نتایج تحقیقات خود را ۱۴ ژوئن سال جاری میلادی در کنفرانس بین المللی انجمن آلزایمر در لس آنجلس منتشر کردهاند.
آنها در بانک اطلاعات زیستی انگلستان به بررسی طولانی مدت ۲۰۰ هزار نفر از بزرگسالانی که در معرض خطر ژنتیکی ابتلا به آلزایمر بودند، پرداختند و آنها را از نظر میزان استعدادشان در ابتلا به این بیماری تقسیم بندی کردند. سپس فاکتورهای سبک زندگی مانند رژیم غذایی، مصرف الکل، کشیدن سیگار و ورزش را در این افراد مورد بررسی قرار دادند.
نتایج این تحقیقات نشان داد داشتن سبک زندگی سالم حتی میتواند خطر ژنتیکی ابتلا به زوال عقل را تا ۳۳ درصد کاهش دهد.
۳۰۰ کالری کمتر مصرف کنید، حتی اگر قصد کاهش وزن ندارید
محدود کردن کالری معمولاً با کاهش وزن همراه است اما تحقیقاتی که نتایج آن ۱۱ ژوئن در مجله آمریکایی دیابت و اندوکرینولوژی منتشر شد، نشان میدهد که کاهش تنها ۳۰۰ کالری در روز، در کنار دیگر عادات غذایی، میتواند کلسترول، فشار خون و قند خون را به طور قابل توجهی کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت و قلبی را در آینده از شما دور کند. کاهش این میزان مصرف کالری حتی به کسانی که قصد کاهش وزن ندارند نیز توصیه شده است.
به گزارش مجله خبری تایم؛ نتایج مطالعات محققان در سال ۲۰۱۶ نیز حاکی از آن است که کاهش کالری مصرفی در روز، با بهبود وضعیت خلقی، عملکرد جنسی و سلامت کلی بدن ارتباط دارد.
این را بدانید که ۳۰۰ کالری، یعنی ۱۲ درصد از میزان کالری دریافتی شما در روز.
محققان آمریکایی با مطالعه دو ساله روی ۲۰۰ بزرگسال ثابت کردند که کاهش ۱۲ درصدی میزان مصرف کالری در روز، باعث افزایش کلسترول خوب خون، کاهش فشار و قند خون و سایر شاخصهای دیگر مرتبط با بیماریهای متابولیکی میشود. داوطلبان این مطالعه همچنین دارای سطوح پایینتر التهاب مزمن بودند. التهاب مزمن خود عامل ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان و کاهش سطح حافظه است.
دکتر ویلیام کراوس، متخصص قلب و استاد پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه دوک در شهر دورهام، میگوید: «محدود کردن مصرف کالری و در واقع شمارش کالری مکانیسمهایی دارد که شاید ما هنوز درک آنها را نکنیم. ضمناً مسلماً چنین مطالعاتی نمیتواند از بار دیابت و بیماریهای قلبی عروقی در کشور پهناور آمریکا به طور چشمگیری بکاهد اما گام کوچکی است برای دستیابی به اهداف بزرگتر و نیل به سلامت بیشتر.»
ناگفته نماند که کاهش شدید کالری خطرناک است و هر گونه تغییر اساسی در رژیم غذایی باید تحت نظر یک متخصص تغذیه انجام شود.