شایعاتی در مورد مذاکره چهار حزب کردستان ایران با جمهوری اسلامی

چهار حزب کردی که گفته می‌شود در این مذاکره با نماینده جمهوری اسلامی شرکت داشتند عضو دفتر مرکز همکاری احزاب کردستان ایران هم هستند بی بی سی :در هفته‌های گذشته، گزارش‌هایی درباره مذاکرات محرمانه چهار حزب کردستان ایران و جمهوری اسلامی منتشر شده است.
 
گفته می‌شود حزب کومله زحمتکشان کردستان، حزب دموکرات کردستان ایران، حزب کومله انقلابی زحمتکشان و همچنین حزب دموکرات کردستان از جمله گروه‌هایی هستند که در این مذاکرات حضور داشتند.
 
بی بی سی فارسی با شماری از رهبران این احزاب از جمله عبدالله مهتدى، دبیر کل حزب کومله کردستان ایران، و مصطفی هجری، دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران تماس گرفته است. آنها این گزارش‌ها را تأیید نکردند و اما در عین حال آن را رد نکرده‌اند.
 
با این حال یک مقام ارشد در یکی گروه‌های حاضر در این مذاکرات به بی بی سی فارسی تأیید کرد که دیدارهایی بین نمایندگان احزاب کردی و حکومت ایران انجام شده است.
 
بر اساس گزارش‌های غیررسمی از سوی گروه‌های کرد نمایندگان در سطح جانشین رهبری و از سوی ایران نمایندگانی از شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه حضور داشته‌اند و محل این نشست نروژ بوده است. برخی از گروه‌های تاثیرگذار کرد مثل پژاک در مذاکرات حضور نداشتند.
 
شاهد علوی، روزنامه نگار می‌گوید ریاست هیأت ایرانی در این نشست را محمد کاظم سجادپور، معاون پیشین نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در ژنو بر عهده داشته است.
گفته می‌شود محمد کاظم سجادپور، دیپلمات قدیمی‌ ایران ریاست هیأت ایرانی مذاکره‌کننده با احزاب کرد را بر عهده داشته است همین اخبار غیررسمی حاکی از این است که میانجی این مذاکرات، نورف (NOREF-Norwegian Centre for Conflict Resolution) یک سازمان غیر دولتی نروژی بوده است.
 
این سازمان به سوال‌های بی بی سی فارسی در این باره پاسخ نداد.
 
نورف از جمله سازمان‌های غیر دولتی است که در حل تخاصم‌ها بین گروه‌های مسلح و دولت‌ها وارد می‌شود. میانجی‌گری برای پایان دادن به چند دهه درگیری‌های مسلحانه بین جنبش فارک (نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا) و دولت کلمبیا از جمله مهم‌ترین فرایند‌های صلحی بوده که سازمان غیر دولتی نورف در آن مشارکت داشته است. نورف علاوه بر کلمبیا در سوریه و فلیپین نیز فعال است.
 
گفته می‌شود مقدمات گفت‌وگو میان احزاب کرد و ایران از یک سال و نیم پیش آغاز شده است و در ابتدا سازمان غیردولتی نورف هیأتی را برای گفت‌وگوهای جداگانه به کردستان عراق و ایران فرستاده است.
 
بنابر این گزارش‌ها، دیدار نمایندگان کردها و جمهوری اسلامی هشتم تیرماه (۱۰ روز پیش) در نروژ بوده است و دو طرف توافق کرده‌اند نشست‌های دیگری نیز برگزار کنند.
 
در چند سال اخیر، درگیری مسلحانه میان گروه‌های کرد از جمله حزب دموکرات کردستان ایران و جمهوری اسلامی شدت گرفته بود و نیروهای سپاه پاسداران و حزب دموکرات کردستان ایران بارها در مناطق مرزی ایران و عراق با یکدیگر درگیر شدند.
بنابر این گزارش‌ها، دیدار نمایندگان کردها و جمهوری اسلامی هشتم تیرماه (۱۰ روز پیش) در دفتر سازمان غیر دولتی نورف در نروژ برگزار شده و دو طرف توافق کرده‌اند که نشست‌های دیگری نیز برگزار کنند شهریور ماه سال ۱۳۹۷، سپاه پاسداران به مقر حزب دمکرات کردستان ایران در عراق حمله موشکی کرد.
 
پس از قتل عبدالرحمان قاسملو، دبیر کل سابق حزب دموکرات کردستان ایران در ۲۲ تیر ۱۳۶۸ در وین، در حالی که او مشغول گفت‌وگو با نمایندگان جمهوری اسلامی بود، گفت‌وگوها میان این حزب و جمهوری اسلامی متوقف شد.
 
چند سال بعد، در دهه ۹۰ میلادی، صادق شرفکندی، دبیرکل بعدی این حزب، نیز در رستورانی در برلین کشته شد و دادگاه مشهور به "میکونوس" در آلمان که به پرونده قتل سیاسی صادق شرفکندی دیگر رهبر حزب دموکرات کردستان ایران و سه همراه او رسیدگی می‌کرد، ایران را به "تروریسم دولتی" محکوم کرد.
 
با این حال چند سال پیش پیش، هیأتی از اقلیم کردستان عراق به سرپرستی ملابختیار به تهران رفت و پس از آن با احزاب کردستان ایران که در عراق پایگاه دارند، دیداری برگزار کرد. پس از این دیدار بود که ناظم دباغ، معاون دبیرکل حزب دموکرات کردستان در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی فارسی اعلام کرد خود را ملزم به اجرای توافق‌های اقلیم و جمهوری اسلامی نمی‌داند.
 
او با اشاره به کشته‌شدن عبدالرحمان قاسملو پای میز مذاکره گفته بود این حزب "تجربه تلخی از مذاکره با جمهوری اسلامی دارد. با این حال این مقام ارشد حزب دموکرات کردستان ایران گفته بود حزب آنها "دیالوگ و مذاکره بر سر مسائل کردستان عراق و خواست‌های مردم کرد را مناسب‌ترین راه حل" می‌داند اما "آنها با حکومت ایران که به خواست‌های ما اعتقادی ندارد و در عین حال ما اعتمادی به عملکرد آنها پشت میز مذاکره نداریم، گفت‌وگو نخواهیم کرد".
 
با این حال خبر مذاکره احزاب کرد با جمهوری اسلامی تنها چند روز مانده به سالگرد قتل سیاسی عبدالرحمان قاسملو دبیر کل حزب دموکرات کردستان ایران منتشر می‌شود.
+9
رأی دهید
-17

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    Zaall - اصفهان، ایران
    با دشمن باید جنگید، نه مذاکره
    21
    5
    ‌سه شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    Hatef - پاریس، فرانسه
    شرط بندى بر روى اسب در حال احتزار! حکومت اشرار اگر حداقل امیدى به آینده داشت، سراغ این چند نفر نمیرفت! درست مانند غریقى که به هر شیئ اى متوسل میشود.ولى ساده لوحى این أشخاص و سازمانهاى متبوعه شان واقعا قابل تامل است!
    10
    17
    ‌سه شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    رهبران کورد از خوش باوریشان نیست که اجازه به اعضایشان داه اند با نمایندگان رژیم اخوندی مذاکره کنن بلکه از بی شعوریشان است! اگر رهبران این چهار گروه فقط کمی درک و شعور داشتن بعداز ترور قاسملو به هیچ عنوان با رژیم تروریست اخوندی مذاکره و صلحی نمیکردن و فقط خواهان سرنگونی رژیم تروریستی اخوندی میبودن.
    9
    22
    ‌سه شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    [::دوستدار - استهکلم، سوئد::]. متاسفانه این چهار گروه تا به حال جز خیانت به خلق کرد،هیچی قدمی برای کردها بر نداشتند، این تا به این حد احمق و خوش باورند،که با یک حکومت اشغالگر ایران و یک باند تروریست مذاکره میکنند که کاسه رسوایی اعمال تروریستی انها از بام فلک به زمین افتاده ولی اینها هنوز قادر به شنیدن ان نیستند. میگن خریت نه تنها علف خوردن است ،بلکه در حین خوش و بش کردن با تروریستهای رژیم گلوله خوردن هم هست
    4
    13
    ‌سه شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    [::Zaall - اصفهان، ایران::]. به همین دلیل اکثر اعضای این سایت با شما میجنگند، چون شما را دشمنِ ایران محسوب میکنند. حالا میتونید این اسم کاربری را بازنشسته کنید و با نام “ زال رستمزاده “ برگردید، اما به محض اینکه برای آخوند دستمال بردارید باز هم دشمنِ ایران خواهید بود، حتی اگر دین اسلام را انکار کنید.
    3
    13
    ‌سه شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا
    [::Zaall - اصفهان، ایران::]. اره ولی همین کرد های سنی وقتی تو رو بگیرن ..... و کار ندارن تو نظرت دربارشون چیه. اینا واسه خودشون داعشی هستن. یکم تاریخ بخون دستت بیاد داستان
    4
    3
    ‌چهارشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    Great Void - فالکلند، جزایر فالکلند
    [::ابن ملجم - مونیخ، آلمان::]. کاملا حق با شماست. متاسفانه به رهبران کنونی حزب هیچ اعتمادی نیست. یه مشت قدرت طلب فاسد ارزوهای یه ملت رو بر باد دادن. همین مونده خبر بیاد رهبران حزب رفتن دست بوسی قاسم سلیمانی و باقی فرماندهان تروریست.
    0
    1
    ‌چهارشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    Great Void - فالکلند، جزایر فالکلند
    ::sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا. تابلوئه شما از بس خوندی که اطلاعاتت اینقدر دقیق هستش . ولی به نظر من کسی که مردم یه روستا رو بدون درنظر گرفتن زن یا بچه بودن همه رو تو یه روز قتل عام میکنه(کشتار قارنا،دقیقا به روش همون کاری که هیتلر بعد مرگ هایدریش تو چکسلواکی کرد)بیشتر شبه ی داعشی داره تا کسایی که واسه گرفتن حق و حقوق تضییع شده خودشون با حکومت قرون وسطایی مبارزه میکنن.با عرض جسارت میگم با امثال اینجور دیدگاه ها حکومت اخوندی روی سرمون زیادم هستش.
    0
    2
    ‌چهارشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.