جدا سازی دانش‌آموزان اتباع خارجی از دانش‌آموزان ایرانی ممنوع شد

 آقای حکیم‌زاده می‌گوید جداسازی دانش‌آموزان اتباع خارجی از دانش‌آموزان ایرانی در برخی مدارس به صورت سلیقه‌ای انجام می‌شود رادیو فردا :رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزشی ابتدایی آموزش و پرورش ایران، می‌گوید در شیوه‌نامه‌ای که به کل مدارس ارسال شده‌است ذکر شده که هیچ‌گونه تبعیضی بین اتباع خارجی و ایرانی در فضای آموزشی نباید وجود داشته باشد.
 
او روز یک‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفت که این دانش‌آموزان می‌توانند در تمام مسابقات فرهنگی هنری، اردوها و… شرکت کنند.
 
این مسئول آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که «معمولاً آنچه به عنوان دستورالعمل ابلاغ می‌شود، لزوماً به اجرا در نمی‌آید و حتی در حوزه کودکان استثنایی آموزش‌پذیر که می‌توانند در مدارس عادی تحصیل کنند، گاه شاهد عدم پذیرش این دانش‌آموزان از سوی مدیر مدرسه یا والدین دیگر کودکان هستیم»، گفت: «شاید ما نتوانیم بر تمام مدارس نظارت کنیم اما نکته مهم این است که یک ظرفیت‌سازی ایجاد شده که باید با تمام قدرت پیگیر آن باشیم.»
 
معاون آموزشی ابتدایی آموزش و پرورش در همین روز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا نیز توضیح داد که «در زمان‌های گذشته نیز اصل بر این بود که دانش‌آموزان اتباع خارجی در کنار دانش‌آموزان ایرانی درس بخوانند» اما «جداسازی دانش‌آموزان اتباع خارجی از دانش‌آموزان ایرانی در برخی مدارس به صورت سلیقه‌ای انجام می‌شد.»
 
او همچنین توضیح داد که «در حال حاضر تعداد دانش‌آموزان اتباع خارجی بیش از ۴۰۰ هزار نفر است که حدود ۳۲۰ هزار نفر آنها در دوره ابتدایی مشغول به تحصیل هستند و پیش‌بینی می‌شود تعداد دانش آموزان اتباع خارجی پس از این شیوه‌نامه همانند دانش‌آموزان ایرانی در سال تحصیلی جدید افزایش یابد.»
 
رضوان حکیم‌زاده تأکید کرد که «دانش‌آموزان اتباع خارجی و ایرانی باید در کلیه فعالیت‌های آموزشی و پرورشی در درون مدرسه اعم از برگزاری مسابقات و اردوها، فعالیت‌های ورزشی، اجرای دوره‌های آموزش خانواده و تعلیم و تربیت دارای شرایط یکسانی باشند و نباید هیچ تفاوتی میان دانش‌آموزان در امور آموزشی، اجتماعی و فرهنگی رؤیت شود.»
 
او ادامه داد: «معاونت ابتدایی پیگیری‌هایی مفصلی انجام داد و در این خصوص فرهنگ‌سازی‌هایی نیز در سطح جامعه صورت گرفته‌است. با فرمان تاریخی مقام معظم رهبری، چالش‌های ما در این خصوص کمتر شد.»
 
۲۷ اردیبهشت ۹۴، خبرگزاری تسنیم نوشت که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی «چندی پیش دستور داده‌اند که همه کودکان افغانستانی، چه آنها که دارای شرایط قانونی حضور در ایران هستند و چه آنها که مدارک قانونی حضور در ایران را ندارد باید در مدارس دولتی ثبت‌نام شوند.»
 
اجرای این دستور اما همچنان با چالش‌هایی روبه‌رو بوده و حتی سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران، روز ۱۸ اردیبهشت ۹۸، تحصیل «بیش از ۴۰۰ هزار دانش‌آموز افغان در مدارس» ایران و «بیش از ۲۳ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران» را هزینه‌بر خواند و گفت «وقتی تحریم‌های آمریکا اثر کند» ممکن است از افغان‌های مقیم ایران «بخواهیم ایران را ترک کنند.»
 
این سخن او جنجال‌برانگیز شد و مقام‌های جمهوری اسلامی واکنش‌های مختلفی به آن داشتند.
 
در جمهوری اسلامی سال‌ها است یک میلیون و یکصد هزار از فرزندان زنان ایرانی که پدرشان افغان یا تبعه دیگر کشور است با تبعیض‌های شدید مواجه‌اند.
 
دولت ایران سال‌ها فرزندان این ازدواج‌ها را، حتی اگر در ایران متولد شده باشند، نپذیرفته و از آنها به عنوان «کودکان بی‌هویت و بی‌شناسنامه» یاد کرده است. این کودکان و نوجوانان در ایران از اجازه تحصیل، بیمه درمانی و کار بی‌بهره بوده‌اند و پس از رفتن به افغانستان حق بازگشت به ایران را نیز نداشته‌اند.
+40
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    کشوری که یکی از پنج کشور با بیشترین اوارده تو دنیا هست سیاست مهاجرتیش اینه. یادمه زمان احمدی نژاد یه همایشی برگزار شد به اسم مهاجرین ایرانی خارج کشور یا همچین چیزی که شخصا خودم حضور داشتم. به قولی تا ۲۰ میلیون ایرانی خارج کشور زندگی میکنن و از تمام امکانات اون کشورها بدونه هیچ تبعیضی استفاده میکنن. اینکه ۴۰۰ هزار افغان تو ایران میرن مدرسه منت نیست. یک وظیفه هست. همونطور که من شما و این ۲۰ میلیون دیگه داریم تو کشورهای خارجی میتونیم تحصیل کنیم. اشخاصی مثل پروفسور سمیعی و امید کردستانی و باقی ادمهای مشهور همینطوری از زیر بوته موفق نشدن. المان امریکا بریتانیا جلوی تحصیلشونو نگرفتن که تونستن درس بخونن و الان موفق بشن.
    9
    23
    یکشنبه ۲ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    sara-de - برلین، آلمان
    آخه این چه مقایسه یی هست که میکنی‌؟۲۰ میلیون ایرانی‌ تو یک کشور زندگی‌ می‌کنن؟آخوند هرچیش بده اینجا درست عمل کرده،افغانی اجازه اقامت غیر قانونی نداره چون ۱ ایران پناهنده پذیر نیست مثل خیلی‌ کشورا،، ۲-اگه بود که دیگه با وجود اوضاع افغانستان کسی‌ اونجا نمیموند همه حمله میکردن ایران،بعد همین خود تو میومدی مینالیدی که وا آاسفا پس من ایرانی‌ چی‌؟ حق و حقوقم چی‌؟ همین الانش باعث کلی‌ جرم و جنایتن و بیکاری جوانها که از ده به شهر‌ها مهاجرت می‌کنن و بی‌ کاران چون افغانی نصف کمتر پول میگیره و بگیر برو،دهنو که باز می‌کنین فکر کنین بعد حرف بزنین.همین آلمان با جمیت برابر ایران یک میلیون مهاجر ۲۰۱۵ حمله کردن دیگه درشو بست یا اروپا همه صداشون در اومد،خیلی‌ پرتی از ماجرا
    9
    15
    یکشنبه ۲ تیر ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    در روایت آمده است که - سن فرانسیسکو، ایالات متحده امریکا
    البته این خبر خوبیه برای مهاجرهای افغانستانی ولی جمهوری اسلامی در طول 40 سال فقط توی 5 یا 6 سال اخیر رفتارش با مهاجرا کمی بهتر شده که اونم بی هزینه نبوده. در واقع حمایت جمهوری اسلامی از افغانستانیها به دلایل انسانی و نوع دوستی نیست بلکه برای جذب و استفاده از آنها در عملیات های برون مرزی و احتمالا درون مرزی در آینده هست. اکثریت قاطع دانش آموزان و حتی دانشجویان افغانستانی در ایران متولد شده اند ولی تنها شرط داشتن حق شهروندی ایران از نظر حکومت جنگ در سوریه و خدمت به جمهوری اسلامی هست. متاسفانه که سیاست های تبعیض آمیز ایران در مقابل افغانستانی ها باعث دوری و تنفر این دو ملت هم زبان و هم فرهنگ شده و حالا احتمال زیادی هست که با استفاده ابزاری و مزدوری از آنها علیه ملت ایران و به نفع منافع آخوند باعث ایجاد نفرت ایرانی ها از افغانستانی ها بشه و بلعکس. تا 5 -6 سال پیش دانش آموز افغان برای تحصیلات دانشگاهی محدودیت داشت ولی برای تحصیلات حوزوی حتی مشوق هم دریافت میکرد. کاش جمهوری اسلامی به جای تربیت جاسوس و مزدور در حوزه های علمیه تعدادی دکتر و مهندس به افغانستان تقدیم میکرد تا بنیاد دوستی بنهاند
    0
    3
    یکشنبه ۲ تیر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
    من واقعا نمیدونستم همچین کار احمقانه وضد بشری میکنند باورش خیلی سخته ولی از این مخ پوکیده ها همه چیز برمیاد
    0
    7
    دوشنبه ۳ تیر ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.