سناتور جمهوریخواه آمریکا: حمله جمهوری اسلامی به کشتی‌های تجاری، پاسخ نظامی به ایران را مشروع می‌کند

صدای آمریکا :یک سناتور جمهوریخواه آمریکا می گوید اقدامات جمهوری اسلامی از جمله در حمله به کشتی های تجاری، پاسخ نظامی به آن را مشروع می کند.
 
تام کاتن روز یکشنبه ۲۶ خرداد در گفتگو با شبکه خبری سی‌بی‌اس، ضمن مقایسه حملات اخیر به دو تانکر در دریای عمان با «جنگ نفتکش ها» در اواخر جنگ ایران و عراق گفت، حمله جمهوری اسلامی ایران به کشتی های تجاری در منطقه، پاسخ نظامی به آن را مشروع می کند.
 
وی گفت: «چهل سال است که ایران این نوع حملات را انجام داده است. تقریباً سه دهه قبل، شماری از کشتی هایی که در خلیج فارس تردد می کردند، برای جلوگیری از این حملات، پرچم هایشان را تعویض کردند. آمریکا حتی مجبور شد در آخرین سال جنگ ایران و عراق از نیروی نظامی در خلیج فارس استفاده کند.»
 
وی افزود: «تاکید می کنم که حملات جمهوری اسلامی ایران به خطوط کشتیرانی غیرنظامی، واکنش نظامی در برابر آن را مشروع می کند.»
 
صبح پنجشنبه ۲۳ خرداد، دو نفتکش که از امارات و عربستان به سمت شرق آسیا در حرکت بودند هدف حمله قرار گرفتند. چند ساعت بعد از این حمله، وزیر خارجه ایالات متحده در یک نشست خبری، جمهوری اسلامی ایران را مسئول حمله به نفتکش ها در دریای عمان دانست. آقای پمپئو گفت که ایران در تاریخ ۲۲ آوریل جهان را تهدید کرد که روند انتقال نفت در تنگه هرمز را مختل می‌کند و اکنون در جهت عملی کردن آن تهدید، تلاش می کند.
 
پیش از این رئیس جمهوری و وزیر خارجه آمریکا صراحتا ایران را عامل حمله به نفتکش ها معرفی کردند و آمریکا مدارک نقش جمهوری اسلامی در این حمله را اختیار شورای امنیت قرار داد.
 
روز جمعه ۲۴ خرداد نیز رئیس جمهوری آمریکا، ایران را مسئول حمله روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان معرفی کرد و درباره احتمال بسته شدن تنگه راهبردی هرمز و تهدید ایران نیز گفت: «آنها [تنگه هرمز] را نخواهند بست. و اگر هم ببندند، برای مدت طولانی بسته نخواهد ماند.» پرزیدنت ترامپ در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان جلوی ایران را گرفت، گفت: «خواهیم دید.»
 
بعد از افزایش تنش بین ایران و آمریکا، اتحادیه اروپا نیز از ایران و آمریکا خواست خویشتنداری کنند.
 
پیش از این، آمریکا، ایران را مسئول خرابکاری در چهار نفتکش در فجیره امارات معرفی کرده بود که یک ماه پیش رخ داد.
 
تنش بین ایران و آمریکا بعد از خروج ایالات متحده از برجام افزایش یافت. با این حال مقام های نظامی ایالات متحده می گویند به دنبال جنگ با ایران نیستند و دیپلماسی را ترجیح می‌دهند.
 
پرزیدنت ترامپ میانه خرداد به تهران پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط را داد؛ اما علی خامنه ای در دیدار با نخست وزیر ژاپن این پیشنهاد را رد کرد.
+41
رأی دهید
-18

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    آفرین
    12
    15
    دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۵:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    Hatef - پاریس، فرانسه
    پاسخ نظامى لازم نیست، فقط یک نفر این تلفن را از دست ترامپ در بیاورد!
    5
    6
    دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    amirpalang - لندن، انگلستان
    کسی که آسیب ندید. خسارت مادی رو که با حمله جانی تلافی نمیکنند. یک نفر شیشه ماشین شما رو بشکنه که نباید با کارد بزنید به شکمش. مردک خر.
    9
    6
    دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    samisan - توکیو، ژاپن
    اقا همه حوزه علمیه تو ایران رو از قم گرفته از شرق ایران و غرب و شمال وجنوب ایران حوزه علمیه اخوند مفت خور بزن .... ایران درست میشه اگر شما واقعا میخواهید از دست این اخوندها مردم ایران رو ازاد کنید به بقیعه جاها و زیر بنای مملکت ایران کاری نداشته باشید
    0
    10
    دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
    شما نمیخواد حمله کنید فقط یک ماه جواب اینارا ندهید و ترامپ را ممنوع التصویر کنید آخوندا اتوماتیک در میروند یه روز شرط میذارید و روز بعد شرط را برمی دارید یکروز آخوندا را جانی و چپاول گر و روز بعد میگید همین حکومت میتواند مردمی باشد و یا رئیس جمهور ژاپن را میفرستید و بعدش که خامنه ای جواب رد میدهد دوباره همین رژیم را متجاوز میخوانید میشه بگید چند چندیم جناب ترامپ؟؟
    1
    12
    دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.