پناهجویان در یونان ، چشم اندازی مبهم برای آینده

دویچه وله :هر سال هزاران پناهجو در جستجوی زندگی بهتر در اروپا خود را به یونان می‌رسانند. پناهجویان در اینجا با مشکلات زیادی روبرو می‌شوند. ماریانا کاراکولاکی با برخی از این پناهجویان در باره ترس‌ها و امیدهایشان گفت‌وگو کرده است. 
همجنسگرایان جایی برای زندگی ندارند پدرو بازیگر است. او از لبنان گریخته است، چون لبنان جای امنی برای همجنسگرایان مبتلا به ویروس اچ آی وی محسوب نمی‌شود. پدرو می‌گویدٰ "یونان هم چندان بهتر از لبنان نیست". او از دغدغه‌هایش می‌گوید، از آینده، اینکه حتی اگر در یونان با درخواست پناهندگی‌اش موافقت شود، بازهم زندگی برایش بهتر نخواهد شد. او می‌افزاید: «در این جا کار نیست و زبان یونانی نیز زبان بسیار سختی است.»
تلاش برای دیگری مانار سال ۲۰۱۶ از سوریه گریخته و به یونان آمده است. او در حال یادگیری زبان یونانی است و به‌عنوان مترجم نیز در سازمان مردم‌نهاد "همبستگی اکنون" مشغول به کار است. مانار به خبرنگار دویچه وله می‌گوید: «اینجا آدم باید هم به گرفتاری‌های خودش برسد، هم به دیگران کمک کند.» و ادامه می‌دهد: «وقتی من برای کودکان یونان چشم‌اندازی برای آینده نمی‌بینم، چطور می‌‌توانم به آینده خودم در اینجا خوش‌بین باشم.»
مبارزه علیه ناسیونالیسم افراطی و بحران تغییرات اقلیمی فویوس از سال ۱۹۸۰ در یونان بسر می‌برد. او از سوریه گریخته و در یونان تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته حقوق به پایان رسانده است. فویوس اکنون در کانون پناهندگان "Alkyon" به‌عنوان مترجم کار می‌کند. او جدی‌ترین چالش اروپا را رشد ناسیونالیسم افراطی و تغییرات آب و هوا می‌داند. فویوس براین باور است که فقر و نکبت زمینه گرایش به ناسیونالیسم و افراطگرایی را فراهم می‌آورد. 
اروپا برای همه ۱۸ ماه پیش بود که صهیب از مناطق کردنشین عراق گریخت و به یونان آمد. او اکنون داوطلبانه به گروهی از پناهندگان کمک می‌کند، تا شاید بتواند کمک‌هایی را که در نخستین روزهای اقامت‌اش از سوی دیگران به او شد به نوعی جبران کند صهیب می‌گوید: «پس از جنگ جهانی دوم انسان‌های بی‌شماری داوطلبانه به بازسازی اروپا پرداختند. حال پیام من به کشورهای اروپایی این است: اروپایی بسازید که برای همه باشد.» 
ترس از نئوفاشیست‌ها فهیمه، زنی از افغانستان است که از سال ۲۰۰۴ در یونان بسر می‌برد. او نیز به‌عنوان مترجم در کانون پناهندگان "Alkyone" مشغول به کار است. بزرگترین دغدغه فهیمه گروه‌های افراطی و نئو فاشیستی است. او در این باره می‌گوید: «در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ فاشیست‌ها در یونان به شدت قدرت گرفتند. به خاطر همین ما مجبور شدیم آتن را ترک کنیم. وضعیت اروپا هم به خاطر راست‌های افراطی هر روز بدتر خواهد شد. کاری نمی‌شود کرد.»
آینده‌ای ناامن
مالاز (نام مستعار) از سال ۲۰۱۶ تاکنون با خانواده‌اش در یونان زندگی می‌کند. پسران مالاز خیلی زود زبان یونانی را یاد گرفتند. به همین جهت مالاز قصد دارد در این کشور بماند. او به دویچه وله می‌گوید که وحشت‌اش از قدرت گیری راست‌های افراطی است و ادامه می‌دهد: «وضعیت در یونان دشوار است. اگر اروپا قصد دارد به پناهندگان کمک کند، پس می‌‌باید زمینه‌های اشتغال و آموزش آنان را فراهم آورد.»
عدم کمک اروپا باقر به‌عنوان دستیار در یک مهد کودک کار می‌کند. او از سال ۲۰۱۵ به یونان آمده است، اما به دلیل عدم هماهنگی سیاست مهاجرت اروپا هنوزهم در بلاتکلیفی به سر می‌برد. باقر می‌گوید: "هر انسانی به کار و مسکن نیاز دارد. اینجا خود یونانی‌ها بیکارند، دیگر چه برسد به ما". باقر با آنکه انسان خوشبینی است، اما باور ندارد که اروپا بتواند به پناهجویان و آوارگان کمک کند.
چهره مخدوش جوامع اروپا بیش از سه سال است که مجتبی به یونان آمده است. او در اینجا درس می‌خواند و آرزو دارد که یا فوتبالیست شود یا دندانپزشک. مجتبی نیز بزرگترین مشکل را افراط‌گرایی می‌داند و می‌گوید: «احزاب دست راستی هر روز قویتر می‌شوند و این اصلا برای اروپا خوب نیست. چون راست‌های افراطی چهره اروپا را مخدوش می‌کنند.»
+9
رأی دهید
-12

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۱
    parvin-artemis65 - مادرید، اسپانیا

    شما دردهای خود را گفتیدو مشکل راسیسم در اروپا۰ یونان را نمی دانم ولی در اکثرکشورهای اروپایی مهاجرین خود مسبب راستگرایی هستند۰ بدلیل کمکهای بیشترو مفتخوری مثل موش بچه پس می اندازند تعدادی هنوزنیامده سراغ مسجد و حجاب نفرت انگیز عر عری۰ افزایش جرایم جنسی و مواد مخدر و هزار کوفت و زهر ماردیگر۰ پناهندگان صادق هم قربانی کثافتکاری انها اکثریت هم معتقد به این دین اسمانی جنگ و زیر شکم
    0
    35
    شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.