ماس دست خالی از تهران برگشت؛ حالا نوبت آبه است

-دولت آمریکا به دنبال تحریم اینستکس در صورت تخطی از اهداف آن است.
- نخست وزیر ژاپن می‎گوید مذاکرات صریحی با مقام‎های جمهوری اسلامی در پیش دارد و آ‎نطور که رسانه‎های ایران به نقل از واشنگتن پست نوشته‎اند او یک بسته پیشنهادی ارائه خواهد داد.
- حشمت‌الله فلاحت‎پیشه که تا یک هفته پیش از سفر آبه به تهران در صف موافقان مذاکره بود حالا می‎گوید رابطه ایران و آمریکا نیاز به میانجی ندارد. علی لاریجانی هم گفته ایرانی‎ها مقاومت می‎کنند!
- حسن روحانی: مسئولین نظر متحد و واحدی دارند و نظرات عین هم است، همه به خوبی می‌دانند که مقصر اصلی همه مشکلات آمریکا است!
کیهان لندن: منابع آمریکایی به خبرگزاری بلومبرگ گفته‎اند وزارت خزانه‎داری ایالات متحده در حال بررسی تحریم «ساز و کار ویژه تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا» (STFI) نهاد متناظر بر ساز و کار مالی اینستکس در ایران است.
 
حمید بعیدی‎نژاد سفیر جمهوری اسلامی در لندن با اشاره به تلاش آمریکا برای تحریم اینستکس، در توییتی می‎نویسد، «با این تحریم، اینستکس عملاً نابود شده و دیپلماسی اروپا به شکست کامل می‌رسد. نخست‌وزیر ژاپن در آستانه سفر خود به ایران با رئیس‌جمهور امریکا در خصوص مسائل منطقه از جمله ایران گفتگوی تلفنی برقرار کرد.»
 
بلومبرگ به نقل از منابع مطلع نوشته ساز و کار ویژه تجارت و تأمین مالی (STFI) در اصل امتداد بانک مرکزی ایران است که قبلاً تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفته و حداقل تضمین‌های جهانی در برابر پولشویی و تأمین مالی تروریسم را اجرا نکرده است.
 
به نظر می‌‏رسد اگر این تحریم اجرا شود، تقریباً تمام تلاش‌های اروپا برای حفظ برجام بی‎نتیجه خواهد ماند و بطور کل مبادلات تجاری با ایران با استفاده از دلار آمریکا قطع خواهد شد.
 
گرچه هایکو ماس وزیر خارجه آلمان در سفر اخیرش به تهران وعده داد اروپایی‎ها برای ادامه تجارت با ایران تلاش خواهند کرد اما خود او هشدار داد در صورت خروج ایران از برجام تمام تحریم‎ها دوباره باز خواهد گشت.
 
پر فیشر رئیس اینستکس نیز در جریان سفر ماس به تهران وی را همراهی کرده بود تا با مدیران ساز و کار ویژه تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا (STFI) که زیر نظر بانک مرکزی و در تهران مستقر است گفتگو کند.
 
آمریکا اعلام کرده اگر سیستم مالی اینستکس فقط مسیر ارسال مواد غذایی و دارو و کالاهای پزشکی و کمک‎های بشردوستانه را برای ایران فراهم کند اعتراضی به فعالیت آن ندارد اما اگر هدف از راه‌اندازی آن دور زدن تحریم‎ها باشد مسدود خواهد شد. این در حالیست که جمهوری اسلامی در حقیقت به دنبال آن بود تا از طریق اینستکس تحریم‎ها را نقض کرده و دور بزند!
 
در چنین شرایطی، شینزو آبه نخست وزیر ژاپن پیش از سفر به تهران در فرودگاه توکیو گفته «گفتگوهای صریحی با مقام‎های جمهوری اسلامی در پیش دارد.» رسانه‎های داخلی ایران به نقل از روزنامه واشنگتن پست ادعا کرده‌انذ، خرید دوباره نفت ایران، تعلیق تحریم صنایع اتومبیل‎سازی و آزاد کردن بخشی از پول‌های بلوکه‌شده ایران در آمریکا از جمله پیشنهاد‌هایی است که نخست وزیر ژاپن از طرف کاخ سفید با خود به ایران برده اما آنطور که پیداست مقام‎های جمهوری اسلامی امید چندانی به اینکه ژاپن بتواند نقش میانجی ایفا کند ندارند چون شروط آمریکا برای جمهوری اسلامی «تغییر رفتار» در چارچوب ۱۲ موردیست که سال گذشته اعلام شد و علی خامنه‎ای ظاهرا اعلام کرده که آنها را نمی‌پذیرد و در مقابل خودش شروطی را اعلام کرد که مورد اعتنای اروپا و آمریکا قرار نگرفت.
مناسبات ایران و آمریکا قابل میانجیگری نیست، مقاومت می‎کنیم!حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی، ۲۰ خرداد تاکید کرد که مناسبات ایران و آمریکا در شرایط فعلی قابل میانجیگری نیست. فلاحت‌پیشه یک محافظه‎کار تمام‌عیار است و از چهره‎های امنیتی نظام که در ماه‎های اخیر مرتب به زبان بی‌زبانی اعلام کرده که جزو آنهایی است که خواهان مذاکره‌اند اما به نظر می‌‏رسد بسته پیشنهادی که آبه به تهران می‎برد مورد قبول رژیم ایران نیست.
 
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز، چهارشنبه ۲۲ خرداد در دیدار با ژارکو ابرادوویچ رئیس کمیسیون امور خارجی پارلمان صربستان گفت، «ایرانی‎ها در برابر فشارهای آمریکایی‌‏ها مقاومت می‎کنند.»
 
کیهان چاپ تهران ژاپن و آلمان را «دلالان مذاکره» خوانده و نوشته «مذاکره با آمریکا اگر حماقت نباشد، خیانت است».
 
تا یک هفته پیش صدای موافقان داخلی مذاکره با آمریکا بلند‌تر شده بود. حتی حشمت‌الله فلاحت‌پیشه که می‎گوید نیاز به میانجیگری ژاپن نیست ادعا کرد به مرحله بازگشت از تحریم‌ها نزدیک می‌شویم. اما گویی ورق برگشت و اکنون رگه‎های ناامیدی در هر دو جناح حکومت دیده می‎شود.
 
روزنامه جوان نزدیک به سپاه بحث «ایران و ژاپن منهای آمریکا» را مطرح کرده و روزنامه دولتی ایران نوشته «ژاپن نیازمند نفت» است و نباید همه ابعاد سفر مهم نخست وزیر ژاپن به تهران را به تلاش برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا تقلیل داد! حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی نیز در سخنانی عجیب ادعا کرده «امروز مردم ایران نسبت به گذشته آرامش بیشتری دارند و به آینده کشور امیدوارترند، هیچکس در آن تردیدی ندارد… مسئولین نظر متحد و واحدی دارند و نظرات عین هم است… همه به خوبی می‌دانند که مقصر اصلی همه مشکلات آمریکا است!»
+45
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    پارس 1404 - ایران، ایران
    این همه دموکرات های هفت خط و مارموز زحمت کشیدند تا این اصلاح طلب های لاشی رو در ایران به قدرت برسونند اما ترامپ جمهوری خواه گند زد به این ها
    0
    2
    جمعه ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.