۲۲۵ فعال سیاسی و مدنی خواستار «مذاکره بدون قیدوشرط» بین ایران و آمریکا شدند

رادیو فردا : ۲۲۵فعال سیاسی و مدنی داخل و خارج ایران در بیانیه‌ای با اشاره به تمایل «بخش زیادی از مردم» به «تنش‌زدایی با جهان و منطقه» خواستار «مذاکره بی قیدوشرط» بین ایران و آمریکا شدند.
 
به گزارش وب‌سایت «زیتون»، نویسندگان این بیانیه ضمن انتقاد از سیاست خارجی دولت‌های آمریکا و عربستان سعودی، از «افکار عمومی جهان و نهادهای مستقل بین‌المللی» درخواست کردند که مقامات ایران و آمریکا را «به کاهش تنش فرابخوانند و آنان را دعوت به مذاکره بی قید‌وشرط کنند».
 
این فعالان سیاسی و مدنی همچنین از مردم ایران و فعالان سیاسی و مدنی درخواست کردند که «با احساس مسئولیت خطیر ملی» و «به هر شکلی که می‌توانند» مقامات دو کشور را به «مذاکره بی قیدوشرط» ترغیب کنند.
 
تنش در مناسبات ایران و آمریکا از اردیبهشت پارسال و پس از خروج دولت دونالد ترامپ از توافق شش قدرت جهانی با تهران بالا گرفته است و واشینگتن در این مدت، هم از معاهده مودت بین دو کشور خارج شده و هم سپاه پاسداران را وارد فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» کرده است. به علاوه اینکه چند دور تحریم علیه جمهوری اسلامی وضع کرده و معافیت خریداران نفت ایران را لغو کرده است.
 
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، همزمان با گسترش تحریم‌ها علیه ایران، خواستار مذاکره با رهبران جمهوری اسلامی شده است.
 
با این حال علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، تاکید کرده که حکومت ایران با آمریکا «مطلقا» مذاکره نخواهد کرد و به ویژه مذاکره بر سر برخی موضوع‌ها را امری «ناموسی» می‌داند.
 
وی روز ۱۴ خرداد نیز گفته بود که «هزینه‌ تسلیم شدن به مراتب بیشتر از هزینه‌ مقاومت است».
 
با این حال این فعالان سیاسی و مدنی اعلام کردند که مذاکره به معنای تسلیم نیست و مذاکره بی قیدوشرط طرفین یک نزاع می‌تواند اهداف مختلفی از جمله مدیریت بحران، جلوگیری از جنگ‌های ناخواسته و بازی با کارت‌های واقعا موجود داشته باشد.
 
در این بیانیه تاکید شده که «رویگردانی از مذاکره به قدرت‌های دیگر امکان می‌دهد که با کارت حکومت ایران به سود منافع خویش و به زیان منافع ملت ایران بازی کنند».
 
در روزهای اخیر گمانه‌زنی‌هایی درباره میانجی‌گری نخست‌وزیر ژاپن بین ایران و آمریکا مطرح شده است.
 
شینزو آبه، نخست‌‌وزیر ژاپن، روز چهارشنبه هفته جاری به تهران می‌رود و در جریان سفرش با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و حسن روحانی، رئیس‌‌جمهوری ایران، دیدار خواهد کرد.
 
در همین حال، نویسندگان این بیانیه میانجی‌گری ژاپن را «فرصت مناسبی» برای مذاکره دو کشور دانسته‌اند.
 
این فعالان سیاسی و مدنی تاکید کردند که سیاست خارجی کشور باید «با رضایت، رای و تمایل اکثریت مردم ایران مشخص و مدیریت شود» و «بخش زیادی از مردم ایران بارها و از جمله در چند انتخابات گرایش و نظر خویش را برای تنش‌زدایی با جهان و منطقه اعلام کرده‌اند».
 
احمد منتظری، ابراهیم اصغرزاده، آزاده کیان، آسیه امینی، بهاره هدایت، بهروز بیات، بهروز خلیق ،جلال جلالی‌زاده، حسن فرشتیان، حسن یوسفی اشکوری، حسین کروبی، حمیدرضا جلایی‌پور، زهرا ربانی املشی، سروش دباغ، سهراب رزاقی، علی کشتگر، عمادالدین باقی، فرخ نگهدار، کاظم علمداری، مهرانگیز کار، نیره توحیدی و هما هودفر از جمله امضاء‌کنندگان این بیانیه هستند.
 
خردادماه پارسال نیز بیش از صد فعال سیاسی و مدنی در داخل و خارج از ایران در بیانیه‌ای با اشاره به استقبال «جهانی» از دیدار رئیس‌جمهوری آمریکا با رهبر کره شمالی و «وضعیت پرخطر منطقه»، خواستار «مذاکره مستقیم و بدون هیچ پیش‌شرط» بین ایران و آمریکا شده بودند.
 
این بیانیه انتقاد نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی را به دنبال داشت.
+3
رأی دهید
-27

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    شوخی بردار نیست این مذاکره! جزو دکترین انگلاب اسلامی بلغور کردن شعار مرگ بر . میباشد، پس اگر همین یک قلم را بر داریم، هویت خود را از دست میدهد، پس وای بحال مذاکره که از ایران انتظار "رفتار عادی" سیاسی را دارند! آیا میشود از عقرب انتظار نیش نزدن را داشت!؟ شجاع و واقع بین باشید!
    1
    8
    دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Zaall - اصفهان، ایران
    ۲۲۵ تاشون باهم غلط کردند! برایتان هوک که گفت فتوشاپی هست! خوب اگر فتوشاپی هست در چه مورد می خواهید صحبت کنید! ننگ و نفرین بر اصلاح طلبان
    10
    5
    دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۹
    hamishehrastgoo - پاریس، فرانسه
    آمریکا یک قلدره و هنوز داره از کشورهای آلمان و ژاپن و دیگر کشورهایی شکست خورده در زمان جنگ جهانی دوم غرامت میگیره .اروپا را بطور اقتصادی تحت فشار قرار میده که سیاست های او را دنبال کنند . مانع رشد نظامی و اقتصادی آمریکای مرکزی و جنوبی میشود . برای حمایت از کشورهای دوست خود و دوری از چین و روسیه، هزینه های هنگفتی مطالبه میکنه . به تصمیمات سازمان ملل توجهی نمیکند و به قدرت نظامی خود میبالد و در اقصی نقاط . جهان پایگاه نظامی دارد. برای سرنگونی دولتهای مخالف اهدافش از مخالفین آنها حمایت میکند و و و و ......
    7
    2
    دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    [::hamishehrastgoo - پاریس، فرانسه::]. گرامی، چون شما مثل من نیستید و کم مینویسید، نمیدانم که "همیشه راستگو " تشریف دارید، ولی در این نظرتان اسم شما بهتره از همیشه راستگو به "همش راست گفت" بنامم، که از اول تا پایان نظرتان درست بود! عزیز، نگهداری و تعادل یک خانواده از طرف پدر و مادر برای "بچه" های بازیگوشی خرج دارد و گاهی اوقات آن بچه ها را تنبیه بدنی میکنند تا آدم شود! فراموش نکن یک پندم که از بزرگمردی شنیدم: ما که نوکر هستیم، پس بگذار اربابمان یک جنتلمن باشه! نکته کلیدی و بشین چند روزی با نگاه واقع بینی و با جسارت به این پندم فکر کن! راستی، برای من تا متوجه جریان و درک این پند آن بزرگوارم شوم، نزدیک به ۵ سالی طول کشید، زیرا نه آن "تجربه" سیاسی را داشتم و شعور واقع بینی! خجالت نکش، اگر برای درک این حقیقت برای شما یک مدتی زمان برد، منتها مزاحم کار و زندگی مردم نشد که به ..خوری و ملخ خوری و ملخ فروشی افتادند و بدنبال پاسخ نان شب شان هستند که چگونه تهیه کنند ، نه اینکه ترامپ زرگو و زردنبو هست! کی نیسسسست!؟
    2
    4
    دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.