هاآرتص: پوتین برای پیوستن به اردوگاه ضد جمهوری اسلامی قیمت دارد؛ آیا اسرائیل و آمریکا می‌‏توانند پرداخت کنند؟!

ولادیمیر پوتین نشست اقتصادی روسیه در سن‌پترزبورگ، هفتم ژوئیه ۲۰۱۹ -روسیه با حملات اسرائیل علیه مواضع ایران در خاک سوریه موافق است و از آن‎ حمایت می‎کند اما روس‎ها نسبت به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه تردید دارند.
-روس‎ها به دنبال آن هستند که از طریق «فشارهای اسرائیل» امتیازات «دور از دسترس» بیشتری از آمریکا بگیرند.
*منبع: هاآرتص
*نویسنده: دانیل شاپیرو
*ترجمه و تنظیم از کیهان لندن
رویترز گزارش داده، قرار است در ماه ژوئن مایر بن‎شبت، جان بولتون و نیکولای پاتروشوف مشاوران امنیت ملی اسرائیل، آمریکا و روسیه در نشستی سه‌جانبه که اسرائیل میزبان آن خواهد بود دیدار و گفتگو کنند.
 
در این نشست، چالش‎های منطقه که هر سه کشور با آن روبرو هستند و حل آنها نیازمند همکاری مشترک است به بحث و مشاوره گذاشته می‎شود.
 
روزنامه اسرائیلی «هاآرتص»، هفتم ژوئیه (۱۷ خرداد)، با اشاره به اینکه «پوتین قیمت دارد» پرسیده آیا اسرائیل و آمریکا می‌‏توانند این قیمت را پرداخت کنند؟!
 
دانیل شاپیرو تحلیلگر سیاسی و نویسنده این گزارش در مقدمه می‌پرسد «هزینه به دست آوردن روسیه در اردوگاه ضد جمهوری اسلامی ایران را چه کسی خواهد پرداخت؟» و با اشاره به حملات پی‎ در پی اسرائیل به مواضع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزب‎الله لبنان در خاک سوریه می‎نویسد، روسیه با اقدامات بسیار دقیق و حرفه‎ای اسرائیل علیه مراکز موشکی و هواپیماهای بدون سرنشین ایران که بعضی از آنها برای عملیات علیه اسرائیل استفاده می‎شود موافق است، اما نتانیاهو که بارها برای بحث درباره‎ی تهدید رژیم ایران به مسکو سفر کرده و با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه صحبت کرده است، به دنبال همکاری بیشتر روسیه برای از بین بردن این تهدیدهاست.
 
تا کنون روسیه برای محدود کردن حضور ایران در سوریه کمی تلاش کرده اما خواست اصلی اسرائیل و ایالات متحده در جلسه مشترک مشاوران امنیت ملی این است که روسیه با توجه به موقعیت برتر خود در سوریه و نفوذ شدیدی که در رژیم بشار اسد دارد، جمهوری اسلامی را وادار به خروج نیروهای خود از این کشور کند.
 
مشکل اصلی اسرائیل و آمریکا تردید نسبت به انگیزه و میزان اطمینان از روس‎هاست. روس‌ها در برخی موارد ادعا می‎کنند از قدرت کافی برخوردار نیستند و تنها اسد می‎تواند نیروهای خارجی را از خاک سوریه بیرون کند. در برخی موارد نیز روسیه تهدیداتی را که از سوی شبه‌نظامیان حزب‎الله و دیگر گروه‌های شیعه در فاصله ۶۰ کیلومتری مرز اسرائیل مستقر شده‌اند را درک کرده و به همین دلیل در برابر حملات اسرائیل به آنها هیچ اقدامی انجام نداده است.
 
در این گزارش اشاره شده روسیه مسئولیت اجرای توافقات، قوانین و طرح‎هایی مثل مناطق حائل و مناطق آتش‏‌بس را دارد اما در بعضی موارد این قوانین و توافقات نقض شده‌اند که منجر به تهدید تمامیت ارضی اسرائیل شده و ارتش این کشور برای مقابله با آن مجبور به اقدام نظامی در خاک سوریه شده است.
 
گرچه شواهد نشان می‎دهد روسیه با حملات اسرائیل علیه پایگاه‌های وابسته به رژیم ایران در خاک سوریه موافق است و از آن‎ حمایت می‎کند اما روس‎ها نسبت به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه تردید دارند. گرچه دونالد ترامپ تمایل خود برای خروج تمام نظامیان آمریکا از سوریه را اعلام کرده اما هنوز بخشی از این نیروها در سوریه باقی مانده‌اند و نگرانی روس‎ها طبیعی به نظر می‌رسد. از سوی دیگر مذاکره برای شرایط پس از جنگ در سوریه بیشتر میان روسیه و ترکیه و ایران صورت می‎گیرد بدون اینکه نماینده آمریکا در این مذاکرات حضور داشته باشد.
 
اسرائیل و ایالات متحده می‌بایست از این جلسه مشترک به عنوان فرصتی برای ایجاد انگیزه در روسیه استفاده کنند تا این کشور در نهایت به کاهش حضور نظامی ایران در سوریه متقاعد شود. برای ایالات متحده که به دنبال مذاکره با ایران است روسیه نیز می‎تواند یک صندلی پشت میز گفتگوها داشته باشد و حتی نقش واسطه و میانجی را بازی کند.
 
روسیه نیز مخالف دستیابی ایران به سلاح اتمی است اما همچنان از توافق اتمی ۲۰۱۵ که ترامپ از آن خارج شد حمایت می‎کند و قطعاً محدودیت‎هایی که برای ایران در نظر می‎گیرد به اندازه ایالات متحده یا اسرائیل نخواهد بود.
 
همزمان روسیه می‎خواهد از درگیری نظامی میان ایالات متحده و ایران جلوگیری کند. تأثیرات بی‎ثبات کننده اقدام نظامی یا فروپاشی رژیم ایران یکی از دلایل روس‌هاست، اما دلیل اصلی نیست.
 
نویسنده با اشاره به رقابت‎های نظامی روسیه و آمریکا در منطقه می‎نویسد، آنچه روسیه از آن نگران است سناریویی است که طی آن نیروهای ایالات متحده در خاورمیانه را افزایش دهد. از همین رو این کشور در پی تقویت نفوذ خود در منطقه از جمله در سوریه است. بنابراین مسکو از طریق دیپلماتیک تلاش خواهد کرد تا از وقوع درگیری در منطقه جلوگیری کند و همچنین ایران را تشویق کند که حضور نیروهای نظامی خود در سوریه را کاهش دهد.
 
از سوی دیگر روسیه به دنبال آن است که از طریق «فشارهای اسرائیل» امتیازات «دور از دسترس» بیشتری از آمریکا بگیرد. همچنین ممکن است روس‎ها از طریق اسرائیل به دنبال کاهش تحریم‎های آمریکا علیه مسکو به خاطر اشغال کریمه و مسائل اوکراین در ازای خروج نظامی‎های ایران از سوریه باشند.
 
در ادامه این گزارش توصیه شده، ایالات متحده نباید این معامله را انجام دهد و منافع استراتژیک کلیدی در اروپا را در قبال وعده‎های مشکوک روسیه در خاورمیانه قربانی کند. اسرائیل نیز نباید خود را در موقعیتی قرار دهد که روسیه بخواهد ایالات متحده را به این مسیر سوق دهد. عقلانی به نظر می‌رسد که بولتون معامله بر سر اوکراین در ازای تغییر در وضعیت نظامی‎های ایران در سوریه را رد کند.
 
اسرائیل همه دلایل برای پیگیری منافع استراتژیک خود را دارد که شامل استفاده از کانال خیلی گرم نتانیاهو- پوتین نیز می‎شود و این مذاکرات سه جانبه که قرار است در روزهای آتی برگزار شود برای این است که تهدید ایران در سوریه را کمتر کند. اما بهتر است که این منافع از طریق آمریکا که قادر به اجرا و پیاده کردن بزرگ‏ترین نمایش‌های سیاسی است پیگیری شود.
+18
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    همانگونه که چند ماه گذشته به این موضوع اشاره نمودم که "اگر" به پوتین پیشنهاد ملحق شدن به اتحادیه اروپا بدهند، نه تنها ایران را به زمین میزند، بلکه خاک روسیه را به اروپایی هم میفروشد، زیرا این آرزوی دیرینه روسی هاست که اروپایی ها آنان را کوچک نپندارند و و و ! حتی آن آفریدگار هم رشوه ایی میباشد، زیرا همه جنایت را میتوانی با خمس و زکات و بیضه شتر، به پیش حوری بهشتی روی!
    13
    12
    یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
    ۲ تا منبع خبری هستن که همیشه اخبار رشنو اگر خوب دنبال کنید میفمید خالی بندی بیش نیست. اولی سعودی عربیا دومی اسرائیل
    14
    4
    یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Walter White - آلبوکرکی، ایالات متحده امریکا
    [::scandal - برلین، آلمان::]. حرف خنده داری بود،روسیه هرگز فکر الحاق به اتحادیه اروپا رو نکرده و اصولا حتی چنین تفکری غیرممکن هست.اصولا روسیه کشور اروپایی محسوب نمیشه و با با ارزشها و معیارهای اتحادیه اروپا تضاد کامل و ۱۸۰ درجه داره.جمعیت ۱۵۰ میلیونی و عمدتا فقیر و جویای کار اون و تصور هجوم حداقل ۱/۳ اونها به بازار کار اروپا خودش به تنهایی یعنی نابودی کامل اقتصاد اروپا. اینقدر این تصور از هر زاویه ناممکن و نشدنی هست که فکر میکنم در کل این دنیا از معدود کسانی بودی که اینجور فکری کردی.
    1
    13
    یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    [::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. خبر فقط ٢٠:٣٠
    0
    7
    یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.