ممنوع شدن اشتغال اقلیت های دینی در مهد کودک های ایران

بی بی سی :ممنوع شدن کار اقلیت‌های دینی در مهدکودک‌های ایران با انتقاد مواجه شده است.
 
این بخشنامه را سرپرست دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی ایران ششم خرداد ابلاغ کرده و بر اساس آن "به کارگیری پرسنل از اقلیت دینی تحت هر عنوان در مهدکودک، به غیر از مهدهای مخصوص اقلیت‌های دینی، ممنوع" شده است.
 
اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان در مجلس ایران در نامه‌ای به محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اعتراض به این بخشنامه "عجیب و تبعیض آمیز" نوشت: "این ابلاغیه، صراحتاً مخالف با قوانین کشور بخصوص بند ۹ اصل ۳ قانون اساسی مبنی بر 'رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه، در تمام زمینه‌های مادی و معنوی' است."
 
آقای اختیاری خواستار لغو این تصمیم " تصمیم‌های غیر انسانی و غیر اخلاقی" شد.
 
برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی هم به این تصمیم انتقاد کردند.
پس از انتقادهایی که به این بخشنامه شد، مسعود آسیما، مدیر روابط عمومی سازمان بهزیستی کشور، امروز به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا گفت: "این محدودیت برای آموزش‌های دینی و عمومی مصوب در مهدها بوده است. در سایر بخش‌ها مانند آموزش هنرهای تجسمی، نقاشی، ورزش و موسیقی محدودیتی در بکارگیری پرسنل اقلیت مذهبی در مهدهای کودک وجود ندارد."
 
آقای آسیما همچنین گفت: "لازم است که فعالیت‌های مهدهای کودک در قالب انواع برنامه‌های منطبق با ارزش‌های دینی باشد. لذا به کارگیری مربی از اقلیت‌های دینی جهت آموزش مستقیم محتوای آموزشی مصوب کودکان مجاز نیست" و باید به "مربیان آموزش دیده" سپرده شود.
 
این بخشنامه با اعتراض نهادهای حقوق بشر، برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی و اقلیت‌ها موجه شده و به نظر می‌رسد هر چه بیشتر حق و امکان استخدام در نهادها و ادارات مختلف از اقلیت‌های دینی و مذهبی گرفته می‌شود.
 
پیش از این هم گزارش‌هایی منتشر شده بود که اقلیت‌های دینی نمی‌توانند مدیر مدرسه و آموزشگاه‌ها شوند.
 
قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تنها اقلیت‌های دینی یهودی، زرتشتی و مسیحی را به رسمیت می‌شناسد اما در اصل‌های ١٩ و ٢٠ آمده که "مردم ایران از هر قوم و قبیله و که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود."
 
براساس قانون ارتش جمهوری اسلامی تدین به اسلام از شرایط اصلی استخدام در ارتش است. پس از تصویب این قانون در سال ۱۳۶۶، اقلیت‌های دینی از استخدام در ارتش محروم شدند هر چند که باید همچون سایر شهروندان ایرانی باید خدمت سربازی را سپری کنند. گفته می‌شود این ممنوعیت در دیگر نهاهای نظامی مثل نیروی انتظامی هم اعمال شده است.
 
به گفته ایرنا، در ایران ۱۵ هزار مهدکودک فعالند.
+3
رأی دهید
-41

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    Hatef - پاریس، فرانسه
    یکبار هم شده این سوال را باید از خود بپرسیم: اگر نازیها زمام امور کشور ما را در دست میگرفتند، چه میکردیم؟ ! قطعا هیچ آدم عادیى موافق جنگ و بمباران نیست، ولى زمانیکه کشورتان گروگان عده اى است که بمراتب بدتر از فاشیستها و نازیهاى قرن بیستم میاندیشند و عمل میکنند، وظیفه انسانى هر کسى است که به نیروهاى خارجى، حتى اگر نیتشان تعقیب منافع خویش باشد، به چشم آزادیخواهان نگاه کند. و امروزه تنها دلیل چشم امید داشتن ایرانیان به نیروهاى خارجى همین است.
    1
    13
    دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    Hatef - پاریس، فرانسه
    "آزادیبخش" بجاى "آزادیخواه".
    1
    9
    دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
    کدام کار حکومت آخوندی درست بوده که این یکی درست باشد، سقوط تان نزدیگ است ملت یکپارچه با هر مرام و مسلکی در آزادی خواهند زیست شک نکنید، مگر هیتلر و موسیلینی و استالین و صدام و قذافی ماندی بودند؟ نه پس علی و حکومتش هم به پایان سلام خواهند کرد ، دیگر اسلام هرگز
    1
    15
    دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    parvin-artemis65 - مادرید، اسپانیا
    بله عر عر شما خیانتکاران وابسته به شوروی و گروه ننگین مجاهدین در یاد ایرانیان راستین هست۰۰۰۰تا شاه در کفن نشود ایران ایران نشود۰۰۰خمینی رابرمسندقدرت نشاندید به امیدقدرت خود و این شدکشوری در کام سوسماران اسلامی و خودتان با فامیل راهی اروپا و و وننگتان باد
    2
    8
    دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.