ماجرای دورانی که مردان در انگلستان همسرانشان را به فروش می‌گذاشتند

عکس تخیلی از فروش یک زن در یکی از بازارهای انگلستان اواخر قرن هجدم تا نیمه قرن نوزدهم، انگلستان شاهد پدیده‌ای عجیب بود که به «فروش همسران» شهرت یافت.
 
در آن دوره بسیار طبیعی بود روزنامه‌ای باز کنید و در آن آگهی شخصی را ببینید که می‌خواهد همسرش را در مزایده عمومی به فروش بگذارد.

بنا بر بسیاری از منابع تاریخی، انگلستان در سال‌های 1780 تا 1850، شاهد برگزاری بیش از 300 مزایده عمومی فروش همسر بود.
 
پیش از سال 1857، انگلستان قوانینی برای تنظیم طلاق نداشت. برای طلاق هم مردم انگلستان باید موافقت پارلمان و تایید کلیسا را به دست می‌آوردند.
 
برای طرح موضوع در این نهادها هم باید کسانی که خواهان طلاق بودند، پول زیادی پرداخت می‌کردند که به 3 هزار پوند می‌رسید.
 
در برابر بالا رفتن هزینه‌های طلاق، تنها ثروتمندان می‌توانستند به ازدواج‌شان پایان دهند. اما افراد طبقه‌های دیگر به راه‌حل‌های جایگزین برای پایان دادن زندگی مشترک‌شان روی آوردند.
ممنوعیت طلاق با رضایت دو طرف
قانون انگلستان در آن هنگام، جدایی زن و شوهر را با رضایت دو طرف بدون موافقت پارلمان نمی‌پذیرفت. شوهر می‌توانست رفت‌وآمدهای همسرش را هنگام خروج از منزل کنترل کند و قادر بود به راحتی همسرش را به خیانت متهم کرده و او را به دادگاه بکشاند.
 
به دلیل نداشتن توانایی تحمل هزینه‌های طلاق، مردان متاهل از طبقه‌های متوسط و فقیر، به پایان دادن به زندگی مشترک از راه فروش همسران در مزایده عمومی روی آوردند.
نقاشی تخیلی از فروش یک زن توسط شوهرش بنا بر اطلاعات موجود از آن دوره، مرد انگلیسی همسرش را به بازار عمومی یا بازار فروش دام می‌برد و نام او را در فهرست کالاهای فروشی ثبت می‌کرد. او برای فروش همسرش را با طناب می‌بست.
همسر بر روی میز فروش
پس از آن همسر بر روی صندوق یا میز فروش می‌رفت تا مزایده آغاز شود.
 
پس از پایان، شوهر به همراه همسرش و کسی که بالاترین قیمت را ارائه داد، به بار می‌رفتند تا به خاطر پایان معامله جشن بگیرند.

فروش همسر غیر قانونی بود اما مقام‌های وقت انگلستان در برابر آن چشم پوشاندند.
 
علاوه بر آن اکثر فروش همسران در مزایده با موافقت خود همسر صورت می‌گرفت به گونه‌ای که عملیات برای فروش به شخصی مورد توافق در مقابل مبلغی که بسیار از اوقات تشریفاتی بود صورت می‌گرفت. هدف از این کار هم پایان دادن به «زندگی مشترک غیر قابل تحمل» میان زوج بود.
 
پدیده فروش همسران در سال 1857 پس از وضع قانونی توسط پارلمان انگلستان که روند طلاق را آسان می‌کند، رو به افول گذاشت و اوایل قرن بیستم به طول کامل از میان رفت.
+41
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۱
    Revolver_Ocelot - رشت، ایران
    کجا بودن ! و به کجا رسیدن !! " پدیده فروش همسران در سال 1857 پس از وضع قانونی توسط پارلمان انگلستان که روند طلاق را آسان می‌کند، رو به افول گذاشت و اوایل قرن بیستم به طول کامل از میان رفت. " ما اینجا خیلی پدیده داریم ، ولی سالیان ساله که هست ، نمیدونم چرا تمام نمیشه ، پدیده ای به نام آخوند ، حجاب اجباری ، بدبختی ...
    7
    25
    ‌سه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    scandal - برلین، آلمان
    [::Revolver_Ocelot - رشت، ایران::]. گرامی، اگر "فقط" به این نکته توجه بفرمائید، پاسخ خود و سرزمین ایران را پیدا نموده اید و آن نکته کلیدی، مشکل بزرگی جغرافیایی کشور ایران است! شما که امیدوارم که شمالی باشید، یک نگاه به فرهنگ بومی شمالی شاد و پررنگ و بی غل و غش بکن و یک نگاه به فرهنگ مردم قم، مشهد، آذربایجان و بلوچستان! اگر شهامت داشته باشیم و بر روی این میدان مین فرهنگی پا بگذاریم، اگر کشته نشویم چه از خود مین و چه از مردم کشورمان، میتوانیم پاسخی مناسب پیدا کنیم که چرا پیشرفت نمی کنیم! حتی انگلیسی که با ایرلند و اسکاتلند دارای زبان مشابهه ایی هستند، باز از لحاظ مرزی از هم جدا هستند و مثال دیگر همان یوگسلاوی سابق! جان کلام اینکه تنها راه رهایی و نجات ایران، سیستم فدرالی آلمان و آمریکایی که هر انسانی آقای خودش و با قوانین خود که باعث رقابت از همدیگر از برای پیشرفت آسایش مردم خود از همدیگر سبقت میگیرنند! آها جان، گیلکی تی قربان مون بوشوم! ای می دل دره!
    8
    4
    ‌سه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    scandal - برلین، آلمان
    . منظورم هر استانی، نه هر انسانی بود! تخته بَنم این تکنیک تایپ رو!
    6
    3
    ‌سه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.