اوریون میتواند به تورم دردناک غده بناگوش منجر شود بی بی سی :تنها در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۷۹۵ مورد ابتلا به اوریون در انگلستان ثبت شده است. این در حالی است که د سال ۲۰۱۸ تعداد کل بیمارانی که به ویروس اوریون مبتلا شده بودند ۱۰۳۰ نفر بوده است.
مسئولان بهداشتی امتناع از تزریق واکسن سهگانه سرخک-اوریون-دیفتری به دلیل باورهای غلط پزشکی را علت اصلی این اپیدمی میدانند.
وزارت بهداشت انگلستان به همین علت از عموم مردم این کشور خواسته که حتما این واکسن سه گانه را دریافت کنند و گفته حتی باقی ماندن یک فرد واکسن نزده هم "بسیار زیاد" است.
بیشتر موارد ابتلا به اوریون به جوانانی مرتبط است که تازه وارد دانشگاه شدهاند.
اوریون یک بیماری ویروسی است که نشانه بارز آن متورم شدن غده بناگوشی است. هر چند در مواردی ممکن است این بیماری به تورم بیضه، تخمدان و لوزالمعده و حتی مغز بیانجامد.
بخش بزرگی از مبتلایان اوریون در دو دانشگاه در شهر ناتینگهام گزارش شدهاند. در ابتدای سال جاری میلادی گزارش های مشابهی از شیوع اوریون در ایرلندشمالی و ولز هم منتشر شد.
اوریون یکی از بیمارهای عفونی واگیردار است که برای پیشگیری از آن تزریق واکسن سه گانه سرخک-اوریون-سرخجه توصیه شده است.
اما مقاله مردود شده یک دکتر بریتانیایی در سال ۱۹۸۹ که مدعی شده بود میان این واکسن سه گانه و بیماری اوتیسم رابطه وجود دارد به مقاومت والدین هراسان در برابر این واکسن منجر شد.
اگر چه مقاله دکتر اندرو ویکفیلد که در مجله معتبر لنست منتشر شده بود خیلی زود از سوی مجامع علمی مردود اعلام شد و او حتی جواز نظام پزشکی خود را از دست داد و ناچار به آمریکا مهاجرت کرد، اما باورهای غلطی که این مقاله در میان والدین بریتانیایی رواج داد در دهه ۹۰ میلادی و حتی تا امروز موج بزرگی از مخالفان واکسیناسیون را تغذیه کرده است.
مری رمزی، رئیس وزارت بهداشت انگلستان توصیه کرده: "اگر به دانشگاه میروید، حالا زمان آن رسیده که واکسنهای نزده را دریافت کنید."
سرخک در میان مزارع باد امیر پیام - بیبیسی هفته گذشته برای تهیه چند گزارش درباره چرایی و چگونگی شیوع سرخک در آمریکا به جنوب ایالت ایلینوی سفر کردم. منطقهای که تا چشم کار میکند مزارع سویا و ذرت دارد. در چند سال اخیر هم صدها توربین بادی غولپیکر در آنجا نصب شده تا منظره این "مزارع باد" (Wind Farms) جنوب ایلینوی را به قصههای سورئال هالیوودی شبیه کند.
در آنجا با مادری گفتگو کردم که پسر نوجوانش به علت سرطان خون ناچار به عمل پیوند مغز استخوان شده. او به علت این پیوند سیستم ایمنی خود را باید از ابتدا بازسازی کند. یعنی همه واکسنهایی که از دوران نوزادی تا خردسالی زده بود را باید دوباره دریافت کند و طی سه چهار سال آینده هم حسابی مراقب خودش باشد چرا که ممکن است با یک سرماخوردگی کوچک از پا بیفتد و کارش به بیمارستان بکشد.
امبر، مادر آرن، که قصه او را در مجموعه جدید گزارشهای مربوط به واکسیناسیون به زودی خواهید دید، پس از شنیدن خبر شیوع سرخک در شهر شمپین که فقط یک ساعت و نیم با خانه آنها فاصله دارد، حسابی نگران شده بود. به ویژه که دریافته بود در دبیرستان پسرش چند دانشآموز هستند که والدین آنها به بهانههای مذهبی آنها را از زدن واکسن منع کردهاند.
در جریان این سفر کنث را هم دیدم. او ۷۰ سال دارد و یک راننده کامیون بازنشسته است. کنث وقتی ۹ ماهه بود فلج اطفال گرفت. میگوید هنوز هم در هفتاد سالگی بعضی او را به علت نحوه راه رفتنش به سخره میگیرند. کنث خیلی بدشانس بود چرا که نخستین واکسن فلج اطفال ساخت آمریکا تنها یک سال بعد از تولد او، یعنی در سال ۱۹۵۰ با موفقیت در فلادلفیا آزمایش شد.
او که سه سگ، دو گربه و یک طوطی دارد و از سه اسب هم در اصطبل کوچک کنار خانه نگهداری میکند به من گفت اگر چیزی به نام ماشین زمان وجود داشته باشد حاضر است معافیت رفتن به جنگ ویتنام را پس بدهد و به جایش فقط واکسن فلج اطفال بزند. کنث در شهر دیکیتور ایلینوی زندگی میکند وزارت بهداشت انگلستان همچنین شیوع گسترده سرخک در لندن و شمالغرب و شرق این کشور را گزارش کرده است.
بنابر گزارش این وزارتخانه در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۹ در مجموع ۲۳۱ مورد ابتلا به سرخک ثبت شده است.
سازمان جهانی بداشت هم اعلام کرده جهان در میانه یک بحران سرخک قرار گرفته است.
این نهاد سازمان ملل متحد میگوید آمارهای اعلام شده به احتمال زیاد بسیار کمتر از ارقام واقعی هستند چرا که اغلب فقط یکی از ۱۰ مورد ابتلا به سرخک در مراکز بهداشتی ثبت و گزارش میشود.
در بریتانیا، اکثر موارد سرخک مرتبط به جوامعی گزارش شده که درصد قابل توجهی از آنها واکسن سرخک دریافت نکردهاند و در جریان سفر به کشورهایی که با اپیدمی سرخک مواجه هستند این بیماری را دریافت و به بریتانیا آوردهاند.
دکتر رمزی تاکید کرده: "سرخک میتواند کشنده باشد و بسیار مسری است و افرادی که واکسن نزدهاند به سادگی ممکن است به آن مبتلا شوند."
"حتی اگر یک نفر هم واکسن نزده باشد خیلی نگران کننده است. اگر در مورد دریافت واکسن سرخک شک دارید از دکتر خودتان و دکتر فرزندتان جویا شوید چرا که برای زدن واکسن سرخک هیچ وقت دیر نیست."
+6
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Liberte - ارومیه، ایران
تا وقتی حیوانات رو در خانه نگه می دارند، بیماری هم هست.
6
6
دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.