حسن نصرالله ، رهبر حزب الله لبنان «معامله قرن» را رد کرد

رهبر حزب‌الله در اجتماع علنی حاضر نمی‌شود و سخنرانی‌هایش را به شکل ویدئویی انجام می‌دهد بی بی سی :حسن نصرالله رهبر گروه "حزب‌الله" لبنان، در یک سخنرانی تلویزیونی، "معامله قرن" را که قرار است به عنوان پیشنهاد آمریکا برای حل مساله فلسطین مطرح شود رد کرد و خواستار مقابله با این پیشنهاد شد.
 
رهبر حزب الله در این سخنرانی که از شبکه تلویزیونی المنار لبنان - وابسته به این گروه - پخش شد گفت که کنفرانس ماه آینده که قرار است در بحرین برگزار شود، نخستین گام برای "معامله قرن" است.
 
به گفته مقام‌های آمریکایی در روز ۲۵ ژوئن، کنفرانسی با عنوان "از صلح تا آبادانی" در منامه پایتخت بحرین برگزار خواهد شد که در آن مقدمات طرحی برای پیشرفت و توسعه اقتصادی منطقه رونمایی خواهد شد.
 
"معامله قرن" عنوان طرح صلح پیشنهادی دولت دونالد ترامپ است که هنوز اطلاعاتی درباره جزئیات آن منتشر نشده، اما با هدف پایان دادن به مناقشه اسرائیل و فلسطین تهیه شده است. به نوشته برخی رسانه‌های اسرائیلی قرار است در جریان کنفرانس منامه، کمکی چند ده میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در سرزمین‌های فلسطینی جمع‌آوری شود.
 
اما حسن نصرالله در سخنرانی خود گفت که اسکان دادن دائمی فلسطینی‌های مهاجر در لبنان بخشی از این طرح است که باید با آن مخالفت کرد. او گفت که بازگشت فلسطینی‌های مهاجر به سرزمین‌شان، حقی است که باید به رسمیت شناخته شود.
 
مساله وضعیت فلسطینیان مهاجر در کنار چگونگی مرزهای فلسطین و اسرائیل و همچنین اختلاف بر سر حاکمیت شهر بیت‌المقدس از جمله اختلافات بنیادین برای رسیدن به صلح هستند.
 
رهبر حزب‌الله همچنین گفت که "تحولات منطقه خلیج و فشار بر جمهوری اسلامی ایران" با طرح معامله قرن مرتبط است.
 
واشنگتن می‌گوید با هدف تغییر رفتار ایران در منطقه، محدودتر کردن برنامه‌های هسته‌ای و موشکی و همچنین بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران، استراتژی "فشار حداکثری" بر حکومت ایران را در پی گرفته است.
 
کار تهیه طرح "معامله قرن" در حالی از سوی مقامات آمریکایی دنبال می‌شود که در پی انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس، تشکیلات خودگردان فلسطینی به رهبری محمود عباس ارتباط خود را با واشنگتن قطع کرده است.
 
در این مدت همچنین به رسمیت شناختن الحاق بلندی‌های جولان به اسرائیل توسط کاخ سفید با انتقاد گسترده کشورهای عربی روبه‌رو شد. بلندی‌های جولان بر اساس قوانین بین‌المللی متعلق به کشور سوریه است.
 
حسن نصرالله که به مناسبت سالگرد روز خروج اسرائیل از جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ میلادی سخن می‌گفت، با اشاره به اتفاقی که در بلندی‌های جولان افتاد، خروج اسرائیل را یک پیروزی بزرگ برای لبنان توصیف کرد.
 
گروه حزب‌الله لبنان که به عنوان یک گروه شبه‌نظامی مسلح در این کشور فعال است و در کابینه ائتلافی حال حاضر نیز مشارکت دارد از سوی برخی از کشورهای جهان از جمله آمریکا و بریتانیا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.
 
بریتانیا پیش از این بین شاخه سیاسی حزب الله که در پارلمان و دولت حضور دارد و شاخه نظامی آن، تفاوت قائل می‌شد. اما این وضعیت در سال جاری میلادی تغییر کرد.
+6
رأی دهید
-17

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۳
    Majid reza - ملبورن، استرالیا

    خیلی دوست دارم ببینم این بی پدر بی بخار لاشخور سرش تو آخور کدوم دولته و تو کدوم کشور داره زندگی میکنه؟
    1
    22
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران

    اون‌موقع که فلسطینی‌ها زمین‌هاشون رو به چندبرابر قیمت به اسرائیلی‌ها می‌فروختند و خوش‌خوشان‌شون بود چطور اسرائیلی‌ها بد نبودند؟ پولش رو گرفتید عیش و نوش‌تون رو باهاش کردید حالا یادتون افتاده؟ امیدوارم یک مترش هم نتونید پس بگیرید.
    3
    27
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    بگو کسی گفت ان که تو دست بالا کردی،وقتی اربابهای دزدت تو ایران قمبل کردن و دارند به اسراییل و امریکا دم تکون میدنتو چکاره ای که واق واق میکنی.
    1
    19
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    این بابا در جناح ایران هست و در "معامله ی قرن" جائی ندارد و بی خودی خودش را نخود آش کرده است
    2
    18
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.