لایه اوزون: دانشمندان می‌گویند چین منبع انتشار سی‌اف‌سی است

ایستگاه اندازه گیری در ژاپن و کره جنوبی نقش مهمی در شناسایی سرمنشا مرموز این گاز داشتند محققان می گویند که منبع اصلی بالا رفتن میزان یک ماده خطرناک شیمیایی در اتمسفر که برای لایه اوزون مخرب است را در چین کشف کرده اند.
 
تولید جهانی مواد موسوم "سی اف سی-۱۱" که زمانی عمدتا برای عایق کاری خانه ها به کار گرفته می شد از سال ۲۰۱۰ پایان یافت با این حال محققان شاهد افت شدید روند کاهش این گاز در اتمسفر طی شش سال گذشته بوده اند.
 
مطالعه تازه حاکیست که این روند عمدتا به تولید گازهای سی اف سی-۱۱ در استان های شمال شرقی چین مربوط است.
 
این گاز جزو خانواده ای از ترکیبات شیمیایی است که اصلا در دهه ۱۹۳۰ به عنوان سردکننده تولید شد.
 
با این حال دانشمندان بعد از گذشت چندین دهه متوجه شدند که تجزیه این دسته گازها در اتمسفر باعث آزاد شدن اتم های کلر و صدمه دیدن لایه اوزون می شود. همان لایه ای که با جذب نور فرابنفش خورشید از پوست محافظت می کند.
 
در اواسط دهه ۱۹۸۰ حفره بزرگی در این لایه بر فراز قطب جنوب کشف شد.
 
اما جامعه جهانی در سال ۱۹۸۷ بر اساس پروتکل مونترال بیشتر انواع خطرناک این ماده را ممنوع کرد.
 
پس از آن بود که به تدریج افت سی اف سی-۱۱ در اتمسفر مشاهده شد.
 
با این حال سال گذشته تیمی از محققان متوجه شدند که روند افت این گاز بعد از سال ۲۰۱۲ حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است. آن تیم استدلال کرد که این افزایش ناشی از تولید سی اف سی در شرق آسیاست.
 
بعد از آن، تحقیقات بیشتر توسط سازمان غیردولتی "تحقیقات محیط زیست" در لندن و واشنگتن هم نشان داد که چین منبع تولید این گاز است.
 
این سازمان دریافت که در اکثر محصولات تولید شده برای عایق کاری در چین از سی اف سی-۱۱ استفاده می شود.
 
اکنون مطالعه تازه تقریبا شکی باقی نمی گذارد که حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد افزایش تصاعد این گاز به استان های شمال شرقی چین مربوط است.
 
این مطالعه که با کمک ایستگاه های اندازه گیری در کره جنوبی و ژاپن انجام شده، نتیجه گیری می کند که بین سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ میزان تصاعد این گازها از شرق چین نسبت به سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ حدود ۱۱۰ درصد افزایش یافته.
 
آخرین ارزیابی ها پیش بینی می کند که حفره موجود در لایه اوزون نیمکره شمالی زمین احتمالا در دهه ۲۰۳۰ و لایه اوزون قطب جنوب در دهه ۲۰۶۰ ترمیم خواهد شد.
 
با این حال محققان می گویند اگر تولید این گاز در چین متوقف نشود روند ترمیم طولانی تر خواهد بود.
+11
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    همانطوریکه در گزارش قبلی گفتم، دمکراسی گران است، پس در کشوری چون ایران و چین که جان انسان برای دولتمردان پشیزی ارزش ندارد، نه تنها جان انسان بکله محیط زیست هم گریبانگیر این سیاست غیرانسانی میشود! یک نگاه به آلمان بیافکنید که چقدر خرج دمکراسی و محیط زیست میکنند که این توجه داشتن به آن باعث تولید کار و بالا رفتن سطح زندگی مردم و آن محیط را به ارمغان دارد! دمکراسی خیلی گران است و هر روز به آبیاری نیاز دارد تا پژمرده نشود!
    0
    6
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    [::scandal - برلین، آلمان::]. رفیق در اکما دمکراسی بخوره تو سرشون ،دمکراسی در اینجا یعنی ازادی عمل یک قشر ادمکش برای توسعه و سداخت سلاحهای مرگبار و صدور انها به کشورهای جهان سوم و کمک به دیکتاتوریهای جهان سوم مثل مالاهای اشغالگر ایران است.وگرنه آلمان و دمکراسی؟این یک کلمه کاملا جدید است!
    2
    2
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    [::ابن ملجم - مونیخ، آلمان::]. گرامی، نه من وقتش را دارم و نه سوادش را، که بستیم برای شناسی که اهل و ساکن آلمان هستید، توضیح دهم که معنی دمکراسی چیست!؟ عزیز جان، چون برایم بسسسیار شگفت انگیزه که شما سیستم آلمان را به زیر پرسش می گیرید، پس وای بحال مسئولین ایران آینده ما! جان کلام اینکه، نکنه شما هم همانند سبک و روش شجریان خواننده که به او لقب استاد دادند، که اگر باز در بهشت و کنار حوری بهشتی باشد، باز آه و ناله سر میدهد و از آرزوهای "مطلق" خود ناله ها و چهچه ها خواهد خواند، پس دمکراسی مطلق وجود ندارد، اگر منظورتان این بود، وگرنه شما نباید سیاست خونخواری یک دولت را با سیاست مردمی آن که بر پایه های دمکراسی و اجتماعی(سوسیالیستی) هست بسنجید! گور پدر غم مردم غزه و دیگران! اول وجود و بعد سجود را فراموش نکنید که اصل چهارچوب سیستم های مدرن سوسیال دمکراسی بنا شده! امیدوارم پاسخ تان برا داده باشم!
    0
    4
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.