افزایش گشت های امنیتی کشورهای عربی در آب های بین المللی خلیج فارس

بی بی سی :ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین می‌گوید کشورهای شورای همکاری خلیج فارس "گشت‌های امنیتی" خود را در آب‌های بین‌المللی این خلیج از دیروز افزایش داده‌اند.
 
در فیسبوک ناوگان پنجم آمریکا آمده که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس "به خصوص ارتباط و هماهنگی با یکدیگر در حمایت از عملیات امنیت دریایی و همکاری بین ناوگان‌های منطقه" را در خلیج فارس تشدید کرده‌اند: "همان‌طور که در نشست هفته پیش در سرفرماندهی ناوگان پنجم در منامه توافق شد هم ناوگان و هم گارد ساحلی کشورهای شورای همکاری در هماهنگی نزدیک با یکدیگر و نیروی دریایی آمریکا فعالیت خواهند کرد."
 
ناوگان پنجم آمریکا همچنین از عملیات مشترک "گروه آماده عملیات آبی خاکی کرسارج" و "گروه ضربت ناو آبراهام لینکلن" خبر داد که دیروز و پریروز انجام شده است.
 
گروه آماده عملیات آبی خاکی کرسارج از کشتی تهاجمی آبی خاکی کرسارج، کشتی باری آرلینگتون برای تخلیه نفر و نیرو در عملیات آبی خاکی، کشتی پهلوگیر فورت مک‌هنری برای تخلیه نفر و نیرو در عملیات آبی خاکی، تیم دوم و هشتم عملیات دقیق، اسکادران بیست و ششم هلی‌کوپترهای رزم دریایی، اسکادران بیست و یکم تاکتیکی کنترل هوایی، قسمت‌هایی از گروه دوم ساحلی و نیروهای اسکادران شش آبی خاکی تشکیل شده است.
 
به گفته ناوگان پنجم آمریکا، این عملیات توانایی نیروی دریایی آمریکا را در جابجایی سریع و تجمیع انواع تجهیزات برای انواع قابلیتهای عملیاتی نشان داده است.
 
تقریبا دو هفته پیش مقام‌های ارشد دولت آمریکا اعلام کردند که در واکنش به "تحرکات و رفتار‌های نگران‌کننده ایران" ناوگروه "یواس‌اس آبراهام لینکلن" را به آب‌های خلیج فارس اعزام می‌کنند.
هر چند ابتدا مشخص نبود منظور از تحرکات و رفتارهای نگران‌کننده آمریکا چیست اما بعد رسانه‌های آمریکا نوشتند تصاویر بارگیری تعدادی موشک به قایق‌های نظامی ایران باعث نگرانی از به خطر افتادن کشتیرانی در خلیج فارس شده از این رو آمریکا تصمیم گرفته حضور و آمادگی نظامی خود را منطقه تقویت کند.
 
با این حال برخی کارشناسان اشاره کردند که اعزام ناوگروه آبراهام لینکن از مدت‌ها پیش برنامه‌ریزی شده بوده اما مایک پومپئو وزیر خارجه و جان بولتون مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ از آن برای افزایش فشار بر ایران استفاده کرده‌اند.
 
فردای آن روز مایک پومپئو دیدار از پیش تعیین شده خود با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را لغو کرد و به بغداد سفر و با عادل عبدالمهدی، نخست وزیر و برهم صالح، رئیس جمهور گفتگو کرد.
 
هفته پیش وزارت خارجه امارات متحده عربی اعلام کرد که چهار کشتی باری متعلق به کشورهای مختلف در حاشیه آب‌های شرقی این کشور در نزدیکی بندر فجیره هدف "عملیات خرابکارانه" قرار گرفته‌اند اما به کسی آسیبی نرسیده است. ایران این اقدام را محکوم کرد خواستار تحقیق در این باره شد.
 
با این که اظهار نظری رسمی در این مورد نشد اما از قول مقام‌های آمریکایی که نامشان فاش نشد گفته شد ایران یا گروه‌های مورد حمایت آن برای ایجاد حفره‌های بزرگ در این چهار کشتی از مواد منفجره استفاده کرده‌اند.
 
با افزایش تنش بسیاری از کشورها از جمله اتحادیه اروپا اظهار نگرانی کردند. دوشنبه گذشته مایک پومپئو بار دیگر سفر از پیش تعیین شده به مسکو را لغو کرد و به بروکسل رفت تا با سران اتحادیه اروپا دیدار کند.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از این دیدار از تمام طرف‌های درگیر خواست خویشتنداری کنند و از ایجاد تنش بپرهیزند.
 
جرمی هانت وزیر خارجه بریتانیا هم گفت "ما خیلی نگران یک حادثه ناگهانی هستیم" و افزود که این نگرانی‌ به مایک پومپئو منتقل شده است.
 
با این حال آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، همان روز گفت خطر جنگ وجود ندارد چون "این رویارویی، نظامی نیست؛ چون بنا نیست جنگی انجام بگیرد. نه ما دنبال جنگ هستیم، نه آنها که می‌دانند که به نفعشان نیست". رهبر ایران همچنین مذاکره با دولت فعلی آمریکا را "سم مضاعف" خواند.
 
در همان حال، کریس گیکا، ژنرال بریتانیایی و معاون فرمانده ائتلاف تحت رهبری آمریکا در نبرد با داعش، ادعای آمریکا را زیر سوال برد که گروه‌های شبه نظامی متحد ایران در عراق و سوریه فعالیت خود را افزایش داده‌اند.
 
ژنرال گیکا گفت: "ما شاهد افزایش تهدید از سوی نیروهای مورد حمایت ایران در عراق و سوریه نبوده‌ایم. معلوم است که ما از حضور آنها آگاهیم و آنها را در کنار طیف بزرگ دیگری از سایر گروه ها زیر نظر داریم چون ما اصولا در چنین محیطی فعالیت می‌کنیم."
 
ساعاتی بعد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام به این اظهارات واکنش نشان داد و از آن انتقاد کرد اما وزارت دفاع بریتانیا در جواب از اظهارنظر ژنرال بریتانیایی حمایت کرد.
 
پس از خروج آمریکا از برجام در سال گذشته، اعمال تحریم‌های وسیع بانکی و نفتی علیه ایران و "تروریستی" خواندن سپاه پاسداران، تنش آمریکا و ایران به نحو فزاینده‌ای شدت یافته است.
 
چند روز پیش روزنامه نیورک تایمز نوشت پنتاگون قصد دارد ۱۲۰ هزار نیرو به خاورمیانه اعزام کند تا برای دو موقعیت آماده باشد: نخست، اگر ایران به نیروهای آمریکایی حمله کند. دوم، اگر جمهوری اسلامی به برنامه هسته‌ای‌ خود شتاب دهد.
 
دونالد ترامپ این خبر را جعلی خواند اما گفت در صورت نیاز "قطعا" آمادگی چنین کاری را دارد.
 
ایران می‌گوید به دنبال جنگ نیست اما در "آمادگی کامل" قرار دارد. به گفته سرلشکر حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران "دشمنان ایران" اراده جنگ ندارند و از جنگ می‌ترسند.
+24
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۹
    azgol - آمریکا، ایالات متحده امریکا

    همه یک طرف و ایران یک طرف\بنازم به این قدرت فرزندان کوروش بزرک که ترس تو دل قدرتهای بوشالی انداخت
    33
    11
    یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.