امام جمعه تهران: زیرساخت های اقتصادی ایران را بسیاری از کشورهای توسعه یافته ندارند

العربیه :خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به آنچه وجود «چهار دهه درگیری ایران با جنگ، تحریم و مشکلاتی که بر سر راه تامین منابع» برای این کشور نامید، اعلام کرد که «زیرساخت‌های اقتصادی ایران» به اندازه‌ای شکل گرفته که بسیاری از کشورهای توسعه یافته از این امکانات برخوردار نیستند.
 
در حالی که پیش از این، مشاور اقتصادی رئیس جمهوری ایران اقتصاد ایران را فاقد زیرساخت لازم برای تحقق رشد اقتصادی پایدار دانست و شاخصه‌های بلندمدت آن را تورم، بیکاری، رشد پایین و ضریب جینی با درصد بالا عنوان کرد، خطیب نماز جمعه تهران اما کشور ایران را برخوردار از زیرساخت های اقتصادی دانست که حتی کشورهای پیشرفته آن را ندارند.
 
بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، جمعه 17 می 2019، محمدحسن ابوترابی فرد، خطیب جمعه تهران با اشاره به تحریم آمریکا علیه ایران، گفت: «جمهوری اسلامی در این چهار دهه در حوزه های اقتصادی با تمام کاستی‌ها و ضعف‌هایی که وجود داشته، قدم‌های بسیار بلند و استثنایی برداشته است.»
 
او افزود: «با این که ما یک دهه با آن هزینه‌ها در جنگ بودیم، چهار دهه در تحریم هستیم و در به دست آوردن منابع همیشه با مشکل روبرو بوده‌ایم، اما امروز زیرساخت‌های اقتصادی کشور به اندازه‌ای شکل گرفته که بسیاری از کشورهای حتی به اصطلاح توسعه یافته از این امکانات برخوردار نیستند.»
 
خطیب نماز جمعه تهران، زیرساخت‌ها را برای اصلاح شاخص‌ها دانست و عنوان کرد که ایران در این حوزه مشکل دارد و باید به طور جدی به اصلاح آن بپردازد.
 
خطیب نماز جمعه تهران، ضمن اشاره به دیدارش با حداقل سه رییس جمهوری در مجلس اظهار کرد: «گاهی می‌دیدم وزیری معرفی شده است که وقتی با او جلسه می‌گذاشتم می‌دیدم که مجلس با این وزیر اصلا صحبت نکرده است که در چه شرایطی، با چه سیاستی و چه نگاهی در این جایگاه قرار گرفته است و رییس دولت و نظام چه انتظاراتی از وی دارد.»
 
او با انتقاد از وزیران دولتی، اعلام کرد برخی از آنها بدون در نظر گرفتن تحریم‌ها پیشنهادهای پرهزینه می‌دهند و شرایط اقتصادی کشور را در برنامه‌ریزی‌های خود ملاحظه نمی‌کنند. او این عدم ملاحظه را مشکل ساز توصیف کرد.
 
خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: «یک مقام عالیرتبه بنیاد پژوهشی واشنگتن که به کنگره و رییس جمهور آمریکا برای چگونگی تحریم ایران مشاوره می‌دهد، در همایشی تصریح می‌کند که اگر مسئولین ایران با شجاعت راه درست را انتخاب کنند ایران به سرعت بر مشکلات خود در همه حوزه‌ها فائق می‌آید. چون دشمنان ظرفیت‌های ایران را می دانند.»
 
او خواستار «فرهنگ سازی» در زمینه تولید شد و با انتقاد از فرهنگ مصرف گرایی در جامعه ایران تصریح کرد: «الان حدود 800 میلیارد مترمکعب روزانه گاز استخراج می‌کنیم و تقریبا همه را مصرف می‌کنیم در حالی که با نصف این می‌شود با بهترین وجه زندگی اقتصادی و خانوادگی ما اداره شود. دنیا با کمتر از یک سوم و یک چهارم زندگی خود را اداره می‌کنند.»
 
این در حالی است که همواره حضور سپاه -که نهادی نظامی است- در اقتصاد ایران، همواره مورد انتقاد واقع شده است. سایت اقتصاد ایرانی از مجموعه سایت های صادق خرازی، سفیر سابق ایران در پاریس، درباره نقش سپاه در اقتصاد ایران نوشت: «برآوردهای اولیه نشان می دهد، حداقل طی هفت سال گذشته، 11 هزار پروژه عمرانی از سوی دولت در اختیار سپاه قرار گرفته است. سرداران سپاه اعلام می‌کنند که حضور این نیرو در فعالیت‌های اقتصادی با انگیزه سازندگی صورت می‌گیرد ولی منتقدان سپاه بر این باورند که حضور این نهاد نظامی در اقتصاد منجر به گسترش انحصار شده است.»
 
از سویی علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در بیانیه «گام دوم انقلاب»، با برشمردن مشکلات نظام اقتصادی ایران، مهمترین ایرادها را وابستگی اقتصاد به نفت، دولتی بودن بخش‌هایی از اقتصاد که در حیطه‌ وظایف دولت نیست، نگاه به خارج و نه به توان و ظرفیت داخلی، استفاده‌ اندک از ظرفیت نیروی انسانی در داخل کشور، بودجه‌بندی معیوب و نامتوازن و سرانجام عدم ثبات سیاست های اجرایی اقتصاد و عدم رعایت اولویت ها و وجود هزینه‌های زائد و حتی مسرفانه در بخش‌هایی از دستگاه‌های حکومتی دانسته که در نتیجه‌ این‌ها، مشکلات زندگی مردم، از قبیل بیکاری جوان‌ها، فقر درآمدی در طبقه‌ ضعیف و امثال آن به وجود آمده است.
+2
رأی دهید
-26

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    فققققط لبخنننند و ریشششششخند به این ادعاها! او فکر کرده که هر چه دروغ بزرگتر باشه، باور کردنش راحتره! حتی در این مورد هم تر زدید!
    0
    13
    شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    پوشاک عرض کردم ،راستی پیاز کیلویی چنده. واقعا که تخم صیغه هستید!،این زیر ساخت را هیچ کشوری نداره،وگرنه هر کشوری به این حد از فلاکت رسیده بود میشد ایران دوم
    0
    5
    شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.