ده سال حبس برای یک ایرانی به اتهام جاسوسی برای بریتانیا

دویچه وله :سخنگوی قوه قضاییه از محکومیت یک ایرانی به ۱۰ سال زندان "به جرم جاسوسی برای انگلستان" خبر داد. نام واقعی این فرد اعلام نشده اما منابع غیررسمی او را "ارس امیری" معرفی کرده‌اند. مشخص نیست حکم اعلام‌شده قطعی یا بدوی است.
 
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه ایران روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت (۱۳ مه) به رسانه‌ها گفت: «یک فرد ایرانی که مسئول میز ایران در شورای فرهنگی انگلیس موسوم به بریتیش کانسل (BC) بود و با سرویس جاسوسی انگلیس همکاری داشت و مسئول طراحی و مدیریت و برنامه‌ریزی پروژه‌های استحاله و نفوذ فرهنگی بود، تحت رصد دستگاه‌های اطلاعاتی- امنیتی قرار گرفت و دستگیر شد.»
 
اسماعیلی افزود: «این فرد در فرآیند رسیدگی به پرونده، در رابطه با نحوه جذب و همکاری با این شورایِ به اصطلاح فرهنگیِ استعمار پیر، تعالیمی که سرویس امنیتی انگلیس به او داده بود و ماموریت‌هایی که برای پروژه‌های فرهنگی به او داده بودند، اعترافات صریحی داشت و اقرار کرد و نهایتا به موجب حکم دادگاه به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد.»
 
شورای فرهنگی انگلیس از سالیان دور در ایران دفاتری داشت که به ادعای سخنگوی قوه قضاییه "در پوشش فعالیت‌های فرهنگی تخلفاتی را انجام می‌داد و سعی در استحاله فرهنگی و نفوذ فرهنگی در بخش ایران اسلامی را داشت".
 
سخنگوی قوه قضاییه نامی از این ایرانی محکوم‌شده نبرد و نگفت این حکم بدوی است یا قطعی. اما در منابع غیررسمی گفته شده او یک دانشجوی دختر ایرانی است و "ارس امیری" نام دارد.
 
خانم امیری در ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شده و بیش از دو ماه در بند ۲۰۹ اوین زندانی بود. اول خرداد ۱۳۹۷ با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. او ۱۶ شهریور ۹۷ در پی احضار به دادسرای اوین بار دیگر بازداشت و پس از تفهیم اتهام "اقدام علیه امنیت ملی"، به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
 
هنگام بازداشت ارس امیری، رسانه‌ها او را فعال فرهنگی و دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته فلسفه هنر در دانشگاه کینگستون بریتانیا معرفی کردند. گفته شده که ارس امیری سال‌ها قبل با "شورای فرهنگی بریتانیا" (British Council)  در زمینه برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های هنری مشترک هنرمندان ایرانی و بریتانیایی همکاری می‌کرده است.
 
ارس امیری پیش از بازداشت در بریتانیا اقامت داشت و به ایران رفت‌وآمد می‌کرد. سخنگوی قوه قضائیه مدعی شد این دانشجوی دختر ایرانی به دنبال اقامت و اشتغال در بریتانیا به استخدام این شورا درآمده بود.
 
اعضای خانواده ارس امیری پیشتر به رسانه‌ها گفته بودند فعالیت‌های فرهنگی ارس امیری با هماهنگی و زیر نظر معاونت‌های مختلف وزارت ارشاد بوده است.
 
سخنگوی قوه قضاییه درباره "شورای فرهنگی بریتانیا" گفت: «از سالیان دور شورای فرهنگی انگلیس در ایران و در تهران دفاتری داشت که در پوشش فعالیت های فرهنگی تخلفاتی را انجام می‌داد و سعی در استحاله فرهنگی و نفوذ فرهنگی در بخش ایران اسلامی را داشت.»
 
وی افزود: «مستندات مربوط به فعالیت‌های غیرقانونی این دفتر در سال ۱۳۸۷ جمع‌آوری شد و با تصمیم مراجع ذیصلاح، دفاتر مربوط به شورای فرهنگی انگلیس در تهران تعطیل شد.»
 
"شورای فرهنگی بریتانیا" تا سال ۲۰۰۹ در ایران نمایندگی داشت اما پس از آنکه دستگاه‌های امنیتی ایران برای کارمندان آن  مشکلات امنیتی ایجاد کردند به فعالیت خود در تهران پایان داد.
 
چندین ایرانی با تابعیت مضاعف کشورهای غربی با اتهام‌های مشابه مطرح شده علیه ارس امیری در ایران در بازداشت هستند که نازنین زاغری یکی از مشهورترین آنهاست. خانم زاغری شهروند ایرانی-بریتانیایی است که از فروردین ۱۳۹۵ در ایران در بازداشت به‌سر می‌برد. او با بنیاد خیریه تامسون رویترز ‏همکاری می‌کرد. اما اطلاعات سپاه او را به "جاسوسی" برای بریتانیا متهم می‌کند.
 
تلاش مقام‌های جمهوری اسلامی برای آزادی او در ازای رفع توقیف از پول بلوکه‌شده ایران، به دلیل مخالفت بریتانیا ناکام مانده است. مقا‌م‌های بریتانیا بازداشت خانم زاغری را "گروگانگیری" می‌دانند.
+19
رأی دهید
-16

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    Jeghjeghe - کپنهاک، دانمارک
    همه اینها بزودی با آزاد شدن ایران آزاد میشن!!!!!!!
    0
    18
    ‌سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.