پنهان داشتن راز کار درستی است؟

بی بی سی :راز را نمی‌شود به راحتی پنهان داشت و معمولا افراد تمایل زیادی به افشای آن دارند. از طرفی تلاش زیاد برای مخفی نگه داشتن راز می‌تواند ما را وادار به دروغ گفتن کند.
 
اما آیا بی‎پرده بودن همیشه بهترین گزینه است یا مخفی نگه‌داشتن چیزها گاهی اوقات کار درستی به حساب می‌آید؟ این پرسشی است که مارک تولی، خبرنگار بی‌بی‌سی به دنبال یافتن جوابی برای آن است.
 
دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که فکر کردن به رازی که پنهان کرده‎ایم ممکن است باعث شود کمتر احساس شادی کنیم و حتی می‌تواند سلامت جسمی‌مان را هم تحت تأثیر قرار دهد.
 
بنابراین جای بحث ندارد که گفتن حقیقت و امتناع از نگه داشتن یک راز در بیشتر موارد تصمیمی عاقلانه است. اما اوضاع همیشه این‌طور نیست.
وقتی موضوع به کسی ربطی ندارد
هیچ لزومی ندارد که دیگران در مورد عادات شرم‌آور یا خلق و خوی شخصی‌ ما چیزی بدانند، مگر آن‌که خودمان بخواهیم.
 
شما ممکن است در خلوت خود طرفدار یک گروه موسیقی خاص باشید، یا این‌که صبح‌ها وقتی از خواب بیدار می‌شوید به سبک خنده‌داری برقصید و یا به شکلی غیرمنطقی از قارچ یا چیز دیگری وحشت داشته باشید. ویژگی‌های فردی شما هر چه که باشد تا زمانی‌که به کسی صدمه نزند، به هیچ کس غیر از خودتان مربوط نیست.
وقتی دوست‌تان رازی را با شما درمیان می‌گذارد وقتی به دوستمان قول می‌دهیم رازش را به کسی نمی‎گوییم، بهتر است روی حرف‌مان باقی بمانیم. فاش کردن راز یک دوست باعث از بین رفتن اعتماد او می‌شود و این می‌تواند یک رابطه‌ را برای همیشه خراب کند.
 
مسأله اینجاست که اگر موضوع را حتی فقط برای یک نفر بگوییم، دیگر کنترل اوضاع از دستمان خارج شده و نمی‌توانیم جلوی پخش شدن آن راز را بگیریم.
 
بهترین نمونه از این مورد شاید برای جی کی رولینگ، نویسنده سرشناس آمریکایی اتفاق افتاد، وقتی سال ۲۰۱۳ ماجرای رمان‌های کارآگاهی که با نام مستعار رابرت گالبریث می‎نوشت در توییتر منتشر شد. این رازی بود که فقط چند نفر از آن خبر داشتند اما یکی از وکلای رولینگ آن را به یکی از دوستان نزدیک همسرش گفت و طولی نکشید که همه دنیا از آن مطلع شدند.
وقتی راز به تجارت شما مربوط باشد
بسیاری از شرکت‌ها برای جلو زدن از رقبای خود فرمول‎ سری خودشان را دارند. مثلا کوکا کولا به این که طرز تهیه نوشیدنی خود را به شدت مخفی نگه داشته، معروف است. این کمپانی فرمول ساخت نوشابه‌اش را روی یک تکه کاغذ نوشته و در یک گاو صندوق از آن نگهداری می‌کند. تنها چند نفر از کارکنان قابل اعتماد کوکا کولا می‎دانند آن فرمول چیست.
 
گوگل هم در مورد الگوریتم "هامینگ برد" خود به همین اندازه پنهان ‎کاری به خرج داده و روش کدگذاری بسیار پیچیده آن را به شدت مخفی نگه داشته است. هامینگ برد الگوریتمی است که مشخص می‎کند هر وبسایت بسته به جایگاهی که در نتیجه جستجوها دارد، هزاران بار دیده یا به طور کل از صفحه روزگار محو شود.
 
اما فقط شرکت‎ها و کارخانه‌ها نیستند که موفقیت‌ آن‎ها به مخفی ماندن راز تجارت‌شان بستگی دارد. هری هودینی، شعبده‌باز افسانه‌ای با مخفی نگه‌داشتن راز تردستی‌های خارق‎العاده‎اش، برای خود شهرتی به هم زد. هیچ‌کس هرگز نفهمید هودینی چطور غل و زنجیر را از دست و پایش باز می‎کرد یا چگونه می‌توانست راه خروج از شکم یک نهنگ مرده را پیدا کند.
برای محافظت از خود
در میان گذاشتن تجربیات شخصی سخت و ناراحت‎کننده با یک مشاور یا فرد مورد اطمینان می‎تواند از نظر روانی به فرد کمک کند. اما مهم است که بتوانیم تا زمان پیدا کردن آمادگی کامل برای فاش کردن یک راز، آن را پیش خود نگه داریم.
 
کارشناسان خیریه "مایند" (Mind) که روی سلامت روان تمرکز دارد، می‎گویند رفتن پیش مشاور و روان‌درمانگر در هر زمانی خوب است. اما پیش از آن بد نیست این سوال‎ها را از خودمان بپرسیم: "آیا این آمادگی را دارم که از نزدیک با احساسات و رفتارم روبرو شوم؟ ، آیا می‎توانم در مورد موضوعات به شدت شخصی خودم که حرف‎زدن در موردشان سخت است، به راحتی صحبت کنم؟ و آیا راهکارهای دیگری هم وجود دارند که اول از آن‌ها کمک بگیرم؟"
وقتی قصد غافلگیر کردن کسی را دارید
غافلگیر کردن دیگران با جشن تولد یا هدیه احتمالا برای خیلی‌ها خوشایند است و میزان علاقه شما به آن‎ها را نشان می‌دهد. اما بد نیست قبل از هر اقدامی بفهمید فردی که قصد غافلگیرکردنش را دارید اصلا از این کار خوشش می‎آید.
 
مارک کریفورد برای این که در لباس براق شوالیه از دوست دختر خود خواستگاری کند، ۶ ماه یواشکی کلاس اسب‌سواری می‌رفت و زره‌اش را هم از آلمان سفارش داد. او در روز خواستگاری بدشانسی آورد و وقتی خواست از اسب پیاده شود به زمین افتاد و مراسم به آن با شکوهی که برنامه ریخته بود، پیش نرفت. مارک در نهایت جواب بله را گرفت و تریستی، دوست دخترش گفت با مخفی کاری او مشکلی ندارد: "فوق‎العاده است ... من هیچ چیز در موردش نمی‎دانستم. باید بگویم حرکت بسیار رمانتیکی بود."
وقتی مذاکراتی حساس در جریان است
نتیجه مراحل اولیه مذاکرات بین‎‌المللی در مورد موضوعاتی از جمله صلح و امنیت معمولا مخفی نگه داشته می‎شوند تا دو طرف بتوانند آزادانه‎تر در این رابطه حرف بزنند.
 
دکتر پاتریشیا لوئیز مدیر پروژه تحقیقاتی امنیت بین‎الملل در اندیشکده چتم هاوس می‎گوید حرف زدن در مورد مذاکرت برای هر دو طرف "ریسک سیاسی بسیار بالایی" را به دنبال دارد: " آن‌ها با پنهان نگه داشتن مذاکرات خود می‎توانند موضوع را بهتر بررسی کنند و این خیلی مهم است."
حفظ امنیت افراد
در جریان جنگ جهانی دوم، عده زیادی از مردم برای حفاظت از دیگران رازهای بزرگی را مخفی نگه ‌داشتند.
در دوره‎ای که دانمارک توسط نازی‎ها اشغال شده بود، خانواده کیلر به عنوان اعضای جنبش مقاومت "هولگر دانسکه" به انتقال قاچاقی ۱۰۰۰ یهودی به سوئد کمک کردند.
 
السبت کیلر جوان در طول یک آخر هفته به طور مخفیانه به سراسر دانمارک سفر کرد و توانست از حامیان این جنبش بیش از یک میلیون کرون ( معادل ۱۶۸ هزار دلار امروز) اعانه جمع کند. بخشی از این پول صرف رشوه دادن به سربازان شد و بخش دیگرش را به صیادان دادند تا گروه‎های یهودیان را در قایق‎های خود قایم کنند و با عبور از دریایی خطرناک به سوئد برسانند.
+6
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    ادوینو - گوالف، کانادا
    یعنی چه؟ رازتو به احمقها نگو.
    0
    0
    ‌چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.