از مادرید تا باکو، فتح فوتبال باشگاهی اروپا به دست لیگ انگلیس

سه‌شنبه شب، لیورپول در حالی در مقابل بارسلونا قرار می‌گرفت که بازی رفت را با نتیجه ۳ بر ۰ واگذار کرده بود و کمتر کسی گمان می‌کرد شاگردان کلوپ بتوانند در دیدار برگشت چهار گل وارد دروازه بارسلونای مسی کنند  بی بی سی ،
پس از صعود لیورپول و تاتنهام به فینال لیگ قهرمانان اروپا، شب گذشته آرسنال و چلسی نیز توانستند با غلبه بر حریفان خود یک فینال تمام انگلیسی دیگر را در لیگ اروپا رقم بزنند.
 
شنبه اول ژوئن و در فینال لیگ قهرمانان اروپا تیم‌های فوتبال لیورپول و تاتنهام در ورزشگاه متروپولیتانو در شهر مادرید به مصاف هم می‌روند. بدین ترتیب قهرمان معتبرترین جام باشگاهی در سراسر جهان از میان دو تیمی برگزیده می‌شود که یکی از ۱۹۹۰ و دیگری از ۱۹۶۱ موفق به قهرمانی در سطح اول فوتبال انگلستان قهرمان نشده‌اند.
 
لیگ برتر انگلیس که سال گذشته با درآمد حیرت‌انگیز پنج و نیم میلیارد یورویی، رکوردی تاریخی بین پنج لیگ معتبر اروپایی از خود بجای گذاشت همچنین دو فینالیست لیگ اروپا را در بین شش تیم برتر خود می‌بیند. این برای اولین‌بار است که هر چهار فینالیست دو لیگ معتبر اروپایی از یک کشور هستند. پیش از این، بهترین آمار، داشتن سه تیم از مجموع چهار فینالیست بوده که ۶ بار اتفاق افتاده است و آخرین‌بار آن به سال ۲۰۱۶ برمی‌گردد که سه تیم از اسپانیا در دو فینال اروپا حضور داشتند. اولین جدال تیمهای هموطن به سال ۲۰۰۰ و دیدار رئال مادرید و والنسیا برمی‌گردد. رویدادی که پنج‌بار بعد از آن نیز تکرار شد. ایتالیا، آلمان و انگلیس هرکدام یک‌بار و اسپانیا سه بار فینالی تماما بومی را تجربه کرده‎اند.
 
ایده اولیه ایجاد لیگ قهرمانان که در سال ۱۹۵۵ شکل گرفت بر این اساس بود که قهرمانان لیگ‎های مختلف اروپایی با یکدیگر به رقابت بپردازند تا بدین‎ترتیب مشخص شود که در آن فصل، بهترین تیم اروپایی متعلق به کدام کشور است. رسیدن دو تیم هم وطن به فینال لیگهای اروپایی از فصل ۱۹۹۷-۹۸ میسر شد، زمانی‎که با بازنگری در قوانین و به منظور جذابتر شدن این مسابقات، سطح لیگهای داخلی در سهمیه‌بندی رقابت‌های اروپایی در نظر گرفته شد و بدین ترتیب تعداد سهمیه لیگ های قدرتمند به سه، چهار و حتی پنج تیم افزایش پیدا کرد.
تاتنهام با مربیگری پوچتینو به تیم های مطرح جزیره اضافه شده است صعود سخت از گروه تا رسیدن به فینال در مادرید
سه‎شنبه و چهارشنبه شب، لیگ قهرمانان اروپا شاهد دو بازگشت تاریخی از لیورپول و تاتنهام بود. تیم‎هایی که با نتایج حاصل شده از بازی‌های دور رفت، کمتر کسی صعود آنان به فینال را پیش‌بینی می‎کرد. با اینحال آنچه در زمین مسابقه رقم خود، برای طرفداران فوتبال شب‎هایی فراموش‎نشدنی را رقم زد.
 
لیوپول و تاتنهام هر دو در دور گروهی مسابقات به سختی توانستند از گروه‎های خود صعود کنند. تاتنهام در گروه دوم به همراه بارسلونا، اینترمیلان و پی‎اس‎وی آیندهوون قرار گرفته بود و درحالی‎که از ۵ بازی ابتدایی تنها ۷ امتیاز بدست آورده بود در بازی آخر می‏بایست در برابر بارسلونای صدرنشین قرار می‎گرفت. این درحالی بود که اینترمیلان با ۷ امتیاز میزبان آیندهوون بود و می‌توانست با کسب نتیجه بهتر در مقابل این تیم، به عنوان تیم دوم از گروه خود صعود کند. اما تساوی اینتر در زمین خودی در مقابل آیندهوون، با تساوی تاتنهام در مقابل بارسلونا در بازی پایانی همراه شد و به لطف کسب نتیجه بهتر در بازی رودررو، این تیم تاتنهام بود که جواز صعود به مرحله بعد به همرا بارسلونا را بدست آورد.
 
اما صعود لیورپول از دور گروهی، حتی از این هم سخت‌تر و دراماتیک‏تر بود. لیورپول از سه بازی نخست خود موفق به کسب شش امتیاز شده بود، اما با شروع دور برگشت، هواداران این تیم کاملا از صعودشان به دور بعد ناامید شده بودند. شاگردان کلوپ در بلگراد با نتیجه ۲ بر ۰ مغلوب ستاره سرخ شدند، در ادامه به پاری سن ژرمن باختند تا بازی پایانی آنان در مقابل ناپولی تکلیف تیم صعودکننده را روشن کند. لیورپول با ۶ امتیاز در مقابل ناپولی ۹ امتیازی قرار گرفت و موفق شد با گل محمد صلاح به پیروزی برسد و به لطف تفاضل گل بهتر در بازی‎های رودررو به همراه پاریسن ژرمن به دور بعد صعود کند.
 
این دومین‌بار است که هر دو تیم فینالیست در رقابت‏های لیگ قهرمانان اروپا، مرحله گروهی را به عنوان تیم دوم پشت سر گذاشته‌اند.
 
سه‌شنبه شب، لیورپول در حالی در مقابل بارسلونا قرار می‌گرفت که بازی رفت را با نتیجه ۳ بر ۰ واگذار کرده بود و کمتر کسی گمان می‌کرد شاگردان کلوپ بتوانند در دیدار برگشت چهار گل وارد دروازه بارسلونای مسی کنند. غیبت محمد صلاح و فیرمینو نیز باعث شده بود تا دست کلوپ برای چیدن ترکیب اصلی، بسته‎تر باشد.
 
معجره فوتبال اما یکبار دیگر در آنفیلد و در میان سرودهای حماسی هواداران لیورپول خود را نشان داد. لیورپول نیمه اول را با حساب یک بر صفر به پایان رساند، اما در نیمه دوم دو گل پیاپی از سوی واینالدوم، شیرازه تیم بارسلونا را به کلی از هم پاشید تا بیست دقیقه بعد اوریگی روی یک غافلگیری گل چهارم را هم به ثمر برساند. حالا در شرایطی که تمام کارشناسان به تمجید از شاگردان کلوپ و تسلیم نشدن آنان تا لحظه آخر پرداخته‎اند، در اسپانیا فشارها روی والورده به اوج خود رسیده است. او که سال گذشته نیز در شرایطی مشابه در برابر آ اس رم، از صعود به دور بعد بازمانده بود، امسال نیز نتوانست از پیروزی قاطعانه خود در نیوکمپ در بازی برگشت محافظت کند.
 
اما اگر گمان می‎کردید یکی از به یادماندنی‌ترین بازگشت‏های تاریخ را در بازی لیورپول و بارسلونا تماشا کردید، بازی تاتنهام و آژاکس نشان داد که در فوتبال همیشه لحظاتی وجود دارد که شما آن را هرگز تجربه نکرده‌اید. تاتنهام بازی رفت را در لندن با نتیجه ۱ بر ۰ به آژاکس واگذار کرده بود، تیم دوست‏داشتنی و جوان هلندی که در این دور از مسابقات، چشم تمام کارشناسان فوتبال را به خود خیره کرده و توانست مدعیانی چون یوونتوس و رئال مادرید را از سر راه بردارد، به نظر نمی‌رسید که کار چندان سختی در برابر تاتنهام داشته باشد. اما چهارشنبه شب، خدای فوتبال در کنار تاتنهام ایستاده بود. آژاکس که نیمه اول را با دو گل به سود خود به پایان رسانده بود، در نیمه دوم دو گل دریافت کرد و در حالی که تنها ثانیه‏هایی از مسابقه باقی مانده بود، لوکاس مورا توانست سومین گل را نیز وارد دروازه آژاکس کند تا به لطف گل زده در خانه حریف، این تیم تاتنهام باشد که در کنار لیورپول برای برگزاری فینال راهی مادرید می‌شود.
فتح لیگی دیگر در فینال باکو
از سوی دیگر در نیمه‎نهایی رقابت‏های لیگ اروپا، آرسنال که در دیدار رفت موفق شده بود ۳ بر ۱ والنسیا را شکست دهد، در دیدار برگشت نیز به لطف درخشش اوبامیانگ با نتیجه ۴ بر ۲ پیروز شد و با نتیجه قاطع ۷ بر ۳ به فینال صعود کرد. آرسنال که فصل جدید را با مربیگری اونای امری آغاز کرد و پس از بیست‎دوسال دیگر آرسن ونگر را روی نیمکت خود نداشت، هرچند که در لیگ جزیره نتوانست به جایگاه درخوری برسد اما با صعود به فینال لیگ اروپا، حالا این شانس را دارد که پس از دو دهه بتواند مقامی در سطح قاره کسب کند.
 
در دیدار دیگر چلسی با مربیگری مائوریتسیو ساری با تکرار نتیجه ۱ بر ۱ در برابر اینتراخت فرانکفورت توانست در ضربات پنالتی به پیروزی برسد و راهی فینال لیگ اروپا شود. بدین ترتیب، تیم‎های سوم و پنجم لیگ جزیره، در تاریخ ۲۹ می، در باکو در مقابل یکدیگر قرار می‎گیرند تا برای کسب قهرمانی رقابت کنند.
 
لیگ اروپا که پیش از این با نام جام یوفا شناخته می‌شد، دومین رقابت فوتبالی معتبر در سطح قاره اروپاست که تحت نظر اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) برگزار می‌شود.
 
این در حالیست که منچستر سیتی تیمی که به احتمال زیاد در هفته آخر قهرمان لیگ برتر می شود پیش از این در یک بازی دیگر تمام انگلیسی توسط تاتنهام از لیگ اروپا خارج شده است.
 
اما درحالی که تمام توجهات به انگلیسی بودن هر چهار تیم صعودکننده به فینال است، بد نیست نگاهی به آرایش هر یک از این چهار تیم از مربی تا بازیکنان داشته باشیم. هر چهار تیم انگلیسی دارای مربیان خارجی هستند. یورگن کلوپ(لیورپول)، موریسیو پوچتینو(تاتنهام)، ساری(چلسی) و اونای امری(آرسنال)، مربیانی هستند که در سال‎های اخیر پا به لیگ جزیره گذاشته‎اند. اگر به آنها مربیان دیگری چون گواردیولا در سیتی و البته مورینیو که به تازگی از منچستریونایتد کنار گذاشته شده است را اضافه کنیم، می‌بینیم در حال حاضر شماری از بهترین مربیان جهان، در لیگ برتر انگلیس حضور دارند.
 
از طرف دیگر تعداد بازیکنان خارجی در این چهار تیم نیز، بیش از بازیکنان انگلیسی است. در آرسنال کمتر از ۲۰ درصد بازیکنان انگلیسی هستند و تاتنهام به عنوان تیمی که از بیشترین تعداد بازیکن بومی استفاده می‌کند، تنها ۴۱درصد از بازیکنانش انگلیسی هستند.
 
بنابراین هرچند که صعود چهار تیم انگلیسی به فینال رقابت‏های اروپایی، می‎تواند نشانگر تمایز لیگ جزیره نسبت به سایر لیگ‏ها باشد و کیفیت بالای آن را نشان دهد اما کارشناسان معتقدند مشارکت محدود مربیان و بازیکنان انگلیسی در کسب این افتخارات، یکی از دلایل عدم موفقیت تیم ملی انگلیس در تورنمنت‎های مهم است.
 
البته تداوم این درخشش ها از سوی تیم‏های انگلیسی در رقابت‏های اروپایی می‎تواند برای تیم ملی انگلیس نوید دهنده نسلی باشد که بتوانند بار دیگر افتخارات گذشته را برای این کشور تکرار کند.
دو تیم چلسی و آرسنال برای فتح جام باید تا باکو بروند
+7
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.