این خواننده ایرانی مقیم فرانسه که هماکنون دانشجوی «آواز غنایی» (لیریک یا اُپرا) در کنسرواتوار «سنمور» پاریس است، در گفتگو با یورونیوز میگوید هیچ وقت به محدودیتهای موجود برای آواز خواندن زنان در ایران فکر نکرده و هدف خود را از همان آغاز برگزیده است. حمیدی در مورد این محدودیتها میگوید: «متاسفانه خانمها در ایران نمیتوانند در جمع آواز بخوانند، یا این که باید به صورت زیرصدایی با آقایان بخوانند، به طوری که صدایشان با خواننده مرد تلفیق شده و شنیده نشود. فکر میکنم فقط در کشور ایران این گونه است. مردم همه جا تعجب میکنند و از من میپرسند دلیل این که در ایران کسی نباید صدای خانمها را بشنود، چیست.»
اما با همه این شرایط زنان علاقهمند در ایران همچنان آواز میخوانند و کلاسهای آواز همچنان دایر است. حمیدی در این مورد میگوید: «این محدودیتها باعث نمیشود که زنان دست از تلاش بردارند. این طور که من اطلاع دارم، کلاسهای آواز بانوان در ایران همیشه پر است.»
وی در مورد مبارزه زنان ایرانی برای حق آواز خواندن میافزاید: «زنان ایرانی خیلی تلاش میکنند. آنها کارزارهایی به راه انداختهاند تا حق آواز خواندن را برای خودشان به دست بیاورند. اما حکومت آن قدر قوی است که به راحتی نمیتوان قانون آن را تغییر داد. من دقیقا نمیدانم چه کاری میشود کرد، ولی همین کارزارهای مربوط به حق آواز و نظیر آن که دوستانی به راه انداختهاند، شاید بتواند مبارزهای هر چند کوچک باشد.»
خانم حمیدی با اشاره به تجربه شخصیاش میگوید: «من هیچ وقت فکر نمیکردم که حالا این محدودیت وجود دارد و تمام تلاش و توانم را برای این کار گذاشته بودم. کلاس آواز میرفتم، تمرینهای روزانهام را داشتم و اصلا برایم مهم نبود که مثلا نمیتوانم کنسرت بگذارم. تنها به این فکر میکردم که تمام این آموزشها را باید ببینم تا روزی به جایی برسم که بتوانم هنر خودم را عرضه کنم. تمام تلاش من این بود که از ایران بیرون بیایم تا بتوانم به همان هدف مهمی که داشتم برسم.»
سارا حمیدی که تاکنون کنسرتهای زیادی در کشورهای مختلف اروپا و کانادا برگزار کرده در مورد امکانات کار در فرانسه میگوید: «کار در فرانسه نسبت به ایران خیلی راحتتر است چون اینجا من میتوانم آزادانه کنسرت بدهم و درس آواز بخوانم. در ایران کنسرواتواری نداریم که در آن بتوان رشته آواز را ادامه داد. از این لحاظ اینجا خیلی راحت است ولی چون من موسیقی ایرانی کار کردهام، در اینجا هم محدودیتهایی مانند کمبود معلم دارم. گر چه در مورد آواز کلاسیک که مشغول تحصیل آن هستم، همه راهها به روی من باز است.»
در میان اجراهای حمیدی چند سبک آواز مختلف دیده میشود. معمولا به دلیل قدرت صدایش، از او میخواهند که تصنیفهای حماسی و پرشور بخواند. اما خودش به کارهای جاکومو پوچینی علاقهمند است. او بار یادآوری این که لوریس چکناواریان، آهنگساز معروف ایرانی صدای او را «سوپرانو دراماتیک» میداند، درباره علاقه شخصی خود در هنر آواز میگوید: «بیشتر به آثار پوچینی، آهنگساز ایتالیایی گرایش دارم زیرا کارهای او همیشه عاشقانه و آرام است.»
+24
رأی دهید
-8
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.