مرگ دو نفر در مغولستان در اثر طاعون / برقراری مقررات قرنطینه

دو قربانی طاعون گوشت و قلوه خام مارموت را خورده بودند بی بی سی :تعدادی از توریست‌هایی که به دلیل برقراری مقررات قرنطینه در منطقه‌ای در مغولستان مجبور به ماندن در این کشور شده بودند،‌ اجازه خروج یافتند.
 
هفت روز پیش و به دنبال مرگ یک زوج در اثر بیماری "طاعون خیارکی"،‌ مسئولان استان بایان-اولگی مغولستان که در مرز چین و روسیه قرار دارد، قرنطینه اعلام کردند.
 
این زن و شوهر که اهل مغولستان بودند پس از خوردن گوشت و قلوه خام مارموت،‌ که جونده‌ای شبیه سنجاب بزرگ است، به بیماری طاعون مبتلا شدند و پس از مرگ آنها، دولت برای شش روز قرنطینه اعلام کرد.
 
"طاعون خیارکی" معروف به "طاعون سیاه" است که در گذشته باعث مرگ میلیون‌ها نفر در اروپا و آسیا شده است.
 
در حال حاضر به ندرت این بیماری در میان انسان ها دیده می‌شود اما همچنان اگر با آنتی بیوتیک به درستی درمان نشود، باعث مرگ می‌شود.
چه اتفاقی افتاده است؟
آریون اوچیرپوروف،‌ یکی از کارمندان دفتر سازمان بهداشت جهانی در اولان‌باتار،‌ پایتخت مغولستان درباره این حادثه به بی‌بی‌سی گفت: "این زن و شوهر به دلیل اعتقادات عامیانه فکر می‌کردند که گوشت خام مارموت خاصیت درمانی دارد و برای سلامتی آنها خوب است.
 
به گفته این مقام بهداشتی،‌ برای جلوگیری از سرایت این بیماری عفونی تصمیم به برقراری قرنطینه گرفته شد.
 
انواع جوندگان حامل میکروب طاعون هستند و اغلب موارد ابتلا به طاعون به انواع موش و سایر جوندگان مربوط بوده است. به همین دلیل در مغولستان شکار این جوندگان ممنوع است.
 
به گفته آقای اوچیرپوروف،‌ ۱۱۸ نفر با این زوج در تماس بوده اند که همه آنها از بقیه جدا شده و برای پیشگیری به آنها آنتی‌بیوتیک داده شد.
 
در میان این افراد هفت جهانگرد خارجی از کشورهای سوئیس،‌ سوئد،‌ قزاقستان و کره جنوبی بوده است.
 
رسانه های محلی آمار توریست‌ها را بیشتر اعلام کردند و نوشتند که مسافرانی از روسیه، آلمان و آمریکا بودند که به دلیل قرنطینه نتوانستند این کشور را ترک کنند.
 
یک آمریکایی که در این منطقه زندگی می‌کند به خبرگزاری فرانسه گفت: "بعد از اعلام قرنطینه، خیابان‌ها خلوت شد و حتی افراد محلی از ترس این بیماری از تردد در خیابان‌ها خودداری کردند."‌
یرسینیا پستیس،‌ باکتری طاعون هنوز برای انسان‌ها خطرناک است طاعون چقدر می‌تواند خطرناک باشد؟
با وجود اینکه موارد ابتلا به طاعون نادر است اما این بیماری همچنان تهدیدی برای انسانهاست.
 
میکروب این بیماری بوسیله کک از بدن حیواناتی مانند موش و انواع جوندگان به انسان منتقل می‌شود،‌ و اگر به درستی درمان نشود بین ۳۰ تا ۶۰ درصد احتمال مرگ فرد مبتلا وجود دارد.
 
آخرین مورد گزارش شده درباره طاعون در مغولستان، مربوط به سال ۲۰۱۷ بود که به مرگ فرد مبتلا منجر نشد.
 
هر چند سال یکبار مواردی از ابتلا به طاعون در آمریکا هم گزارش میشود. سال ۲۰۱۵،‌ پارک ملی یوسیمیتی در کالیفرنیا آمریکا به دنبال شیوع طاعون بسته شد.
 
علائم بیماری طاعون تب شدید،‌ لرز،‌ حالت تهوع،‌ ضعف شدید و تورم غدد لنفاوی در گلو،‌ زیر بغل و کشاله های ران است.
 
تشخیص بیماری در مراحل اولیه دشوار است چون علائم بیماری که بین سه تا هفت روز پس از ابتلا ظاهر می‌شود، شبیه به بیماری سرماخوردگی است.
 
سه نوع بیماری طاعون وجود دارد که طاعون خیارکی یا طاعون سیاه که باعث تورم غدد لنفاوی می‌شود، از مرگبار ترین انواع آن است.
 
طاعون یا آنطور که در آن زمان گفته میشد،‌ مرگ سیاه در قرن چهاردهم میلادی در آفریقا،‌‌ آسیا و اروپا باعث مرگ حدود ۵۰ میلیون نفر شد.
 
آخرین مورد شیوع بیماری در لندن مربوط به سال ۱۶۶۵ بود که باعث مرگ حدود یک پنجم جمعیت شهر لندن در آن زمان شد. در قرن نوزدهم در چین و هند طاعون شیوع پیدا کرد که باعث نمرک بیش از ۱۲ میلیون نفر شد.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.