افشاگری علی دایی چه ارتباطی به قتل رهبر حزب دموکرات کردستان ایران دارد؟

بی بی سی :علی دایی می‌گوید مدیرعامل سایپا در سال‌های قبل با هویت "غفور درجزی دولق" فعالیت می‌کرده و از سرداران سپاه پاسداران است
 
علی دایی، سرمربی سابق سایپا، در یک نشست خبری هویت واقعی مصطفی مدبر، مدیرعامل این باشگاه، را زیر سوال برده است.
 
آقای دایی اخیرا از سرمربی‌گری سایپا اخراج شد.
 
سرمربی سابق سایپا در مصاحبه‌ای گفته "تا جایی که ذهن ناقصم یاری می‌کند و او را از زمانی که ریاست حراست صداوسیما را داشت، به عنوان سردار غفور می‌شناسم".
 
در مراسم معارفه مصطفی مدبر در باشگاه سایپا از او به عنوان یکی از مدیران ارشد سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران نام برده شده بود.
 
بنابر اظهارات آقای دایی، مصطفی مدبر در سال‌های قبل با هویت "غفور درجزی دولق" فعالیت می‌کرده، از سرداران سپاه پاسداران بوده و پیش از این ریاست حراست صدا و سیما و همچنین سازمان تجهیز و توسعه را برعهده داشته است.
 
علی دایی گفته است که اولین بار زمانی به هویت واقعی این فرد پی برده که او در مصاحبه‌ای در "برنامه ۹۰" خود را مصطفی مدبر معرفی کرده است.
 
آقای دایی می‌گوید "تن صدایش برای من آشنا بود و دیدم همین سردار غفور خودمان است و اردبیلی است. چطور او مصطفی مدبر شده است؟ کاش یک نفر از ثبت احوال این جا بود و سوال کنم که یک نفر می‌تواند کل اسم و فامیلش را عوض کند؟"
 
این بازیکن سرشناس فوتبال تأکید کرده که "آقای مصطفی مدبر برای من وجود خارجی ندارد و آدم حقیقی‌ای به این اسم نمی‌شناسم".
 
آقای علی دایی بدین ترتیب امضای زیر حکم اخراج خود از تیم سایپا را زیر سوال برده است و گفته درباره هویت واقعی این فرد استعلام خواهد کرد.
 
او همچنین از حضور این فرد در سمت مدیرعاملی سایپا، آن هم بدون سابقه ورزشی انتقاد کرده است. این نخستین بار نیست که فعالیت سرداران سپاه در فوتبال ایران با انتقاد مواجه می‌شود. محمد رویانیان، اکبر غم‌خوار، و مصطفى آجورلو از جمله اعضای عالی‌رتبه سپاه هستند که در فوتبال ایران نیز فعالیت داشته‌اند.
 
در ادامه مصاحبه، علی دایی به دعوای حقوقی اشاره می‌کند که در سال ۱۳۸۵ به دادگاه کشید و متهم آن پرونده از آشنایان غفور درجزی بود.
 
آقای دایی درباره این پرونده می‌گوید "من یک پرونده سال ۸۵ دارم که یک خانم حدود ۳۰۰ میلیون من را خورده بود. همه مدارک مشخص است که او خودش را از نزدیکان غفور درجزی دولق معرفی می‌کرد. آن زمان در دادسرا با تیم حفاظتی او (سردار غفور) مشکل پیدا کردم و سال ۸۵ که من محکومیت او را گرفتم ولی چند بار از زندان فرار هم کرد، از آشنایان سردار غفور بوده است."
بازداشت "سردار درجزی" پس از قتل قاسملو در اتریشمدیرعامل فعلی سایپا تا کنون با سه نام معرفی شده است، مصطفی مدبر، غفور درجزی دولق، و امیر منصور بزرگیان. به گفته علی دایی او از سرداران سپاه استبه دنبال افشاگری علی دایی درباره "سردار درجزی"، نام مدیرعامل سایپا به عنوان یکی از افرادی که در قتل سیاسی عبدالرحمان قاسملو، دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران نقش داشته، مطرح شده است.
 
نام این سردار سپاه اولین بار در اسناد و بازجویی‌های دادگاه میکونوس مطرح شد، اما در رابطه با کشتاری که چند سال پیش از آن اتفاق افتاده بود.
 
در دهه ۹۰ میلادی، دادگاه مشهور به میکونوس در آلمان که به پرونده قتل سیاسی صادق شرفکندی دیگر رهبر حزب دموکرات کردستان ایران و سه همراه او رسیدگی می‌کرد، ایران را به "تروریسم دولتی" محکوم کرد.
 
سه سال پیش از ترور میکونوس در سال ۱۹۹۲ میلادی، عبدالرحمان قاسملو، دیگر رهبر مشهور حزب دموکرات کردستان ایران نیز کشته شده بود.
 
در اسنادی که از دادگاه میکونوس در کتاب "سیستم جنایت‌کار" منتشر شده ابوالقاسم مصباحی شاهد اصلی دادگاه میکونوس و از نیروهای ارشد وزارت اطلاعات که در دهه ۹۰ میلادی خود را تسلیم مقامات آلمانی کرد، به نام "غفور درجزی" اشاره می‌کند.
عبدالرحمن قاسملو و جلال طالبانیابوالقاسم مصباحی در سال ۱۹۹۶ در بازجویی‌ خود در آلمان درباره 'سردار درجزی ' می‌گوید: "فرمانده سپاه پاسداران در غرب ایران، کردستان، به مسئول 'اطلاعات و عملیات ' تیمسار غفور درجزی گزارش داده که قاسملو قصد مذاکره دارد تا جو سیاسی را آرام کند. دولت می ترسید قاسملو بتواند به این وسیله به یک عامل جدی سیاسی تبدیل شود و مشکل بشود او را از میان برداشت. از این رو باید در اوایل تلاشش از میان برداشته می‌شد".
 
بنیاد برومند با ارجاع به کتاب پرویز دستمالچی "ترور به نام خدا"، غفور درجزی را از جمله عوامل قتل آقای قاسملو معرفی می‌کند.
 
بنابر مندرجات این کتاب، افرادی که آقای قاسملو را به قتل ‌رساندند با عنوان هیأت نمایندگی ایران و با هدف مذاکره بر سر قرار با آقای قاسملو و همراه او عبدالله قادری آذر حاضر شدند اما آنها را به قتل رساندند.
 
آقای دستمالچی هیات نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را "شامل محمد جعفری صحرارودی (رئیس امور کردها در وزارت اطلاعات)، مصطفی آجودی (استاندار کردستان) و امیر منصور بزرگیان (نام اصلی وی غفور درجزی از نیروهای ویژه سپاه پاسداران)" معرفی می‌کند.
 
بلافاصله پس از این قتل، غفور درجزی و محمد جعفری صحرارودی که بر اثر کمانه کردن تیر زخمی شده بود توسط پلیس اتریش دستگیر می‌شوند.
 
نفر سوم مصطفی آجودی اما از صحنه قتل می‌گریزد و به دست پلیس نمی‌افتد.
 
آقای قاسملو به طور مخفیانه صدای این مذاکرات ضبط کرده است.
 
بنابر گزارش بنیاد برومند، پلیس اتریش محمد جعفری صحرارودی و غفور درجزی را پس از مدتی آزاد می‌کند و این دو متهم به ایران باز می‌گردند.
 
جمهوری اسلامی ایران هیچگاه مسئولیت این قتل را نپذیرفت اما دادستان کل اتریش، آذر ١٣٦٨، برای هر سه ایرانی حاضر در صحنه قتل حکم جلب صادر کرد.
+38
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    قابل توجه "ایرانفردا": دایی هم نمیداند که او چطور مصطفی مدبر شد؟ بعد از شکست اسلام در ایران و آنهم از سر نعمت ترامپ پهلوان، همه فاطی کماندو ها و برادر ساندیسی تبدیل به طرفداران ترامپ پهلوان شده و باز پاچه گیر ماها شده که چرا از "پهلوانم" انتقاد میکنی!؟ چرخه سیاسی ساندیسی
    5
    19
    یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران

    تنها موردی که این حکومت درست عمل کرد و ترورش معنی جنگ برای ایران بود همین کشتن تروریستهای کوموله در قضیه میکونوس هست. یادمه چقدر سربازان بیگناه رو در مرزهای کردستان این بی شرفها سر بریدن.
    39
    8
    یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    Great Void - فالکلند، جزایر فالکلند

    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. دوست و هموطن عزیز،به نظر میرسد جنابعالی هیچ شناختی از مسئله کردستان ندارید. هیچ مستنداتی درمورد سربریدن سربازان ایرانی درکردستان وجود ندارد در حالی که کشته شدن و مثله شدن کودکان و جوانان در روستای قارنا در سال 60 و اعدام 59 جوان 16-17ساله بدون محاکمه در خرداد 62 در شهر مهاباد،توپ باران و گسترده شهرهای کردنشین در شهریور 59 همه مواردیست که به دستور شخص خمینی و توسط سپاه صورت گرفت.این در حالیست که ملت و احزاب کرد ایرانی همیشه خواستار رسیدن به حقوق مساوی در چهارچوب ایرانی فدرال بوده اند. شما بودید بعد از این همه تبعیض و جنایت توسط هموطنانتان ایا امیدی به برابری داشتید؟! اگه جوابتون مثبته فقط یه نگاه به کامنت افراد فاشیست و نژادپرستی مثل خودتون داشته باشین. در مورد ترور وین هم رهبران ترورشده حزب دمکرات با اعتماد به ادمکشان جمهوری اسلامی برای مذاکره صلح و بدون محافظ به وین رفته بودند که در راه ازادی به قتل رسیدند. در نهایت این که سیاست های تمامیت خواه هستش که داره ایرانو به سوی فروپاشی میبره نه مبارزه قومیت های مختلف برای برابری. با درود.
    2
    28
    یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::Great Void - فالکلند، جزایر فالکلند::]. من کاملا یادمه بچه محلامونو که در کردستان سرباز بودن سر میبریدن. چه شایعه ای.
    20
    5
    یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::Great Void - فالکلند، جزایر فالکلند::]. کردها هنوز یه حزب مدنی غیر نظامی نساختن. اگر حزب مدنی داشته باشن من خودم میشم یکی از مدافعانشون. چون بدم میاد وقتی یه قومی جمعیتشون غالب نباشه هر بلایی بخوان سرشون بیارن. همونطور بدترش سر بلوچها اومده. و سر عربهای خوزستان و ترکمنها و کردها هم اومده. تورکها مشکلشون بیشتر در مباحث زبانی و فرهنگیه و چون جمعیتشون با فارسها متناسبه تونستن در مباحث اقتصادی قدرتشون رو حفظ کنن.
    17
    6
    یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. شما سندی دارید که کردها سر میبرند؟ اگر دارید لطفا اطلاع رسانی کنید اگر هم که ندارید حرف های دروغ حکومت دیکتاتوری آخوندی را تکرار نکنید
    2
    12
    یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    Great Void - فالکلند، جزایر فالکلند
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. دوست محترم، دلیلش تناسب جمعیتی نیست.جمعیت کردهای ایران نزدیک 8 میلیون نفره که میشه 10% جمعیت ایران. اگه به امار و احتمالات هم باشه حداقل7-8% از مقامات سیاسی و ارتشی و. باید کرد باشن در حالی که من شخصا یه نفر سفیر،فرمانده،یا حتی استاندار کرد سراغ ندارم. مناطق کردنشین جزو محروم ترین مناطق ایران هستن که سالهاست کوچکترین سرمایه گذاری اقتصادی یا اجتماعی توسط دولت مرکزی توشون صورت نگرفته. حتی حق خواندن و نوشتن به زبان مادریمونو هم نداریم و فرهنگمون در معرض نابودیه. با همه این اوصاف اکثر مردم کرد هنوزم امیدوارن روزی در سایه ایرانی ازاد و فدرال به صورت جزئی از ملت ایران دیده بشن نه یک ملت اشغال شده.
    1
    14
    یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    Great Void - فالکلند، جزایر فالکلند
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. شما ایا با کسی که نفس وجود بدیهی ترین حقوق شمارو انکار میکنه و معتقده که باید با اعدام و شکنجه شمارو سرکوب کنه حاضری مذاکره کنی؟دکتر قاسملو یکی از اساتید برجسته دانشگاه پراگ بود که علاوه برکردی، فارسی، عربی، ترکی ، فرانسوی، انگلیسی، چکی و اسلواکی به المانی هم اشنایی داشت و بارها گفته بود که مساله کردستان باید با راه های سیاسی حل بشه. یه بار منطق جمهوری اسلامی رو در مذاکره با ایشون در وین دیدیم واسه هفت پشتمون بسه.
    0
    8
    یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان::]. سند از این بیشتر که چندتا از بچه محلهامون که در کردستان سرباز بودن اوایل جنگ در مناطقی که جنگ نبود با سر بریده آوردن. و همه میدونستیم که کوموله ها کشتن. خوبه مدتهای زیادیه مرسومه در بین مردم میگن کردها سر میبرن. مگه همین چندسال اخیر کم به پایگاهها حمله کردن و سرباز کشتن. سند میخوای حتما فیلم از اون زمان بیارم که طرف داره سر میبره! همه سنای بالای 40سال الان یادشونه. تهرانیها خوب یادشونه.
    6
    3
    یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::Great Void - فالکلند، جزایر فالکلند::]. اگه میگفتن کردها سر میبرن دلیلش ترورهای حزب کوموله بود. زمانی که تروریسم وجود نداشت کوموله ها تروریسم بودن. حتی برای خودشون یک نواحی بین ایران و عراق زندان درست کرده بودن و حکومت نظامی تشکیل داده بودن. هرکی از شهرهای دیگه میرفت منطقه کردستان جلوی ماشینش رو میگرفتن و زندانیش میکردن. من داستان تعریف نمیکنم. کاملا یادمه. امثال چمران که مثل چلغوزهای پاسدار فعلی نبودن. برای سرکوب کوموله ها خیلی جنگیدن. در کل من دشمنی یا مخالفتی با کردها ندارم. فقط توقع دارم زیاده خواه نباشن و حقوق واقعی خودشون رو بخوان. اگه به حق خودشون قانع باشن و به اراضی که در سالهای اخیر مهاجرت کردن چشمداشت نداشته باشن قطعا در آینده میتونن در حدود قانونی خودشون مستقل بشن. اما اگه زیادی خواهی کنن قطعا همونا رو هم نخواهند داشت.
    8
    5
    یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.