شناسایی مسئول تقلب در نظرسنجی صدا و سیما برای انتخاب بهترین برنامه

بی بی سی :حواشی و جنجال‌های مسابقه تلویزیونی 'برنده‌باش ' با وجود توقف پخش آن از شبکه سوم تلویزیون ایران همچنان ادامه دارد.
 
روز جمعه شش فروردین وزیر ارتباطات ایران اعلام کرد که یکی از حامیان مالی (اسپانسر) "برنده باش" عامل تقلب در نظرسنجی صدا و سیما برای انتخاب بهترین برنامه این سازمان در سال ۱۳۹۷ بوده و آرا را به نفع این برنامه تغییر داده است.
شناسایی عامل تقلب در نظرسنجی
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در ادامه گزارش‌هایش درباره بررسی تقلب در نظرسنجی انتخاب محبوب‌ترین برنامه سال صداوسیما، خبر از شناسایی عامل دستکاری در آراء داد و نوشت: "دستکاری در نظرسنجی صداوسیما توسط احدی از کارکنان اسپانسر یکی از برنامه‌های حاضر در نظرسنجی صورت گرفته است".
 
آقای جهرمی نوشت که این اسپانسر "آرا را به سود برنامه خود تغییر داده" و پلیس را مسئول بررسی "انگیزه این فرد یا آمر" معرفی کرد. ماجرا از این قرار بود که تلویزیون ایران، برای انتخاب بهترین برنامه‌هایش در جشنواره جام جم، یک نظرسنجی برگزار کرد تا بهترین مجری و برنامه‌ساز را براساس آرای مخاطبان مشخص کند.
 
در ابتدای برگزاری این نظرسنجی، برنامه "نود" با مجری‌گری عادل فردوسی‌پور در رتبه اول قرار داشت اما به صورت ناگهانی در نهم اسفند برنامه "برنده‌ باش" با اجرای محمدرضا گلزار به جایگاه اول رفت و برای برخی از مردم پیامک‌هایی مبنی بر شرکت آنان در نظرسنجی ارسال شد، درحالی که آنها در این نظرسنجی‌ شرکت نکرده بودند.
 
مسئولان صدا و سیما ابتدا اعلام کردند که در این نظرسنجی اختلال ایجاد شده و بعد گفتند که هک شده ‌است.
 
در روز ۱۳ اسفند، آقای آذری جهرمی برای اولین بار اعلام کرد که در این نظرسنجی تقلب و "دستکاری در نظر مردم" به طور متناوب در سه روز صورت پذیرفته است.
تعطیلی مسابقات سرگرم کننده
ادامه پخش مسابقه تلویزیونی برنده ‌باش که از پاییز سال گذشته با اجرای محمدرضا گلزار آغاز شده بود، چندان مشخص نیست.
 
دو روز پیش و بعد از اعتراض آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی که گفته بود مسابقه‌های تلویزیونی باید شرایطی را رعایت کنند چون به گفته او در غیر آن صورت "قمار" محسوب می‌شود و درآمد ناشی از آن "حرام" خواهد بود.
 
آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی هم گفت که رادیو تلویزیون ایران نباید بخت‌آزمایی را ترویج کند.
 
در حال حاضر در کنار برنده‌باش سرنوشت مسابقات تلویزیونی مشابه هم در هاله‌ای از ابهام است. در سال‌های اخیر مسابقه‌های تلویزیونی و جایزه‌های موبایلی به طور رسمی در ایران رونق گرفته است.
 
وزیر ارتباطات ایران اعلام کرد که دستور داده تا اپراتورهای موبایل در ایران مانع از استفاده مسابقه‌های قمار "غیرمشروع" از شبکه‌های تلفن همراه در ایران شوند.
 
آقای آذری جهرمی صحبت‌های رهبر ایران در این‌ باره را "اتمام حجت" دانسته و گفته اگر اپراتورهای تلفن همراه دستورالعمل مربوط به ممنوعیت مسابقه‌های بخت‌آزمایی را رعایت نکنند، با "عواقب جدی"روبرو خواهند شد.
 
آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی درباره مسابقه‌های تلویزیونی در ایران گفته بود: "طبق اطلاع ما، ۹۵ درصد درآمد این موضوع به جیب برگزار کننده می‌رود و تنها ۵ درصد را جایزه می‌دهند و این یک نوع بخت‌آزمایی و قمار است و همه مراجع در این موضوع اشتراک نظر دارند."
 
او گفته چنین مسابقه‌هایی تنها در صورتی مجاز هستند که جایزه از بودجه خود برگزارکننده مسابقه پرداخت شود و نه از هزینه‌ای که به واسطه ارسال پیغام از مخاطبان گرفته می‌شود.
 
پس از آن عبدالعلی علی‌عسگری، رئیس صدا و سیما درباره تبلیغ بخت‌آزمایی در این سازمان دستورالعمل صادر کرد و خواستار تجدید نظر "در ظهور و بروز رسانه‌ای اسپانسرهایی شد که مانع ترویج فرهنگ کار و تلاش هستند".
 
امروز نیز مدیر رسانه‌ای مسابقه برنده ‌باش از پخش نشدن این مسابقه در روزهای پنجشنبه و جمعه ۵ و ۶ اردیبهشت خبر داد، اما درباره توقیف احتمالی این برنامه چیزی نگفت.
 
علی فروغی،‌ مدیر شبکه سه سیما هم از تغییر اسپانسر برنامه خبر داد و گفته که "سازوکار اسپانسری که پشتیبانی مالی برنامه برنده باش را انجام می‌دهد، اصلاح و ظرفیت های جدیدی به این برنامه اضافه می‌شود."
 
البته آقای فروغی مدعی شد که این برنامه تلویزیونی "ایراد شرعی" نداشته و "صدا و سیما همیشه مسائل شرعی را بررسی می‌کند".
+0
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    Salabat - تهران، ایران
    شیرممد (تنگسیر): آخه این چه شهریه!؟ حاکمش دزده، وکیلش دزده، سیدش دزده، . صدا و سیماش دزده، برگزار کنندگان مسابقاتش دزده!
    0
    7
    شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    یکی از حامیان مالی (اسپانسر) "...همه چیز بکنار و به زبان فارسی هم به این شکل اشکار تجاوز کردن به کنار....
    0
    0
    ‌سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    [::Salabat - تهران، ایران::]. [::Salabat - تهران، ایران::]. این ایران در چنگال سقت پرستان وارداتی ،هندی،افغانی و پاکستانی و عراقی و لبنانی و یمنی است
    1
    0
    ‌سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.