آیا تنگه هرمز در چند قدمی بسته شدن است

رسانه قطری العربی الجدید نوشت: در واکنش به تصمیم کاخ سفید در مورد پایان دادن به معافیتهای واردات نفت ایران برای برخی دولتها، مسئولان ایرانی بار دیگر بسته شدن تنگه هرمز را مطرح کردند.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: تنگه هرمز شریان استراتژیکی است که تولید کنندگان نفت در خاورمیانه را با بازارهای اسیایی، اقیانوس آرام، اروپا و آمریکای شمالی مرتبط می کند، از این رو، از دهه ها پیش، همواره در قلب تنشهای منطقه ای قرار داشته و این نخستین بار نیست که تهران تهدید به بستن تنگه هرمز می کند.
 
در تاریخ 3 ژوئیه 2018، حسن روحانی تصریح کرد که در صورت ادامه تلاشهای ایالات متحده برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، این کشور تنگه هرمز را مسدود خواهد کرد. اما آیا ایران می تواند این تهدید را عملی کند؟
 
توافق سازمان ملل برای قانون دریانوردی که در دسامبر 1982 به امضا رسید، آبهای منطقه ای را 12 مایل دریایی خارج از ساحل هر دولتی می داند. دویچه وله در سایت خود در این باره تشریح کرد، با توجه به اینکه کشتی ها راهی جز استفاده از دو مسیر شمال و شرق، برای رسیدن به خلیج فارس ندارند، بنابراین باید از ابهای ایران گذر کنند؛ این یعنی دولت ایران می تواند محدودیتهایی را برای عبور و مرور کشتی ها از ابهای خود اعمال کند.
 
با این حال، ایران و ایالات متحده توافق سازمان ملل را به شکل دیگی تفسیر می کنند. همچنین درحالیکه دولت ایران در سال 1982 این توافق را امضا کرده است، اما مجلس این کشور عملا این توافق را قبول ندارد.
 
علاوه بر این پیچیدگی ها، با بسته شدن مسیر آبی هرمز، نه تنها ایران به همسایگان صادر کننده نفت و وارد کنندگان نفت از منطقه خلیج فارس ضرر می رساند، بلکه باعث اخلال اقتصادی بزرگی برای آنها می شود، چرا که این دولتها اتکای زیادی به حمل و نقل نفت از این تنگه دارند.
 
ادوارد مویا، تحلیلگر برجسته شرکت مالی "أواندا" در این باره می گوید:«بسته شدن تنگه هرمز غیر محتمل است».
 
وی می افزاید: «در حالی که ایالات متحده قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند، باید بگوییم این مهم هرگز عملی نخواهد شد. اما در صورت وقوع، شاهد یک تنش نظامی شدید و بسته شدن تنگه هرمز، خواهیم بود.»
 
در این میان، جیمز ویلیامز، کارشناس مسائل انرژی در شرکت بین المللی "دبلیو تی آر جی إیکونومیکس"، نیز به صفر رسیدن صادرات نفت ایران را غیر ممکن دانسته و می گوید:«تهدید به بسته شدن تنگه هرمز، واضح است، اما من پیش بینی می کنم که ایرانیها مانند گذشته تنها به مانورهای دریایی در نزدیکی این تنگه اکتفا کنند، تا از قیمتهای نفت حمایت کرده و به ازای هر میزان نفتی که صادر می کنند، به درآمد بیشتری دست یابد.
 
پیامدهای بسته شدن تنگه هرمز چیست؟
 تا زمانی که اقتصاد جهانی تا حد زیادی متکی بر عرضه نفت است، با بسته شدن تنگه هرمز، شاهد افزایش شدید قیمتها خواهیم بود و این مساله باعث ایجاد هراس در تمام بازارهای جهانی می شود.
 
در این شرایط، کویت، قطر، بحرین، عراق و امارات شاهد توقف حمل و نقل کانتینرهای نفتی خواهند بود و عربستان مجبور می شود نفت خود را از طریق بنادر دریای سرخ صادر کند. در این صورت، درگیریها در منطقه اوج گرفته و این امر به مقابله نظامی خواهد انجامید.  *کاریکاتور منتشره متعلق به خبرگزاری فارس است
+34
رأی دهید
-16

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    tiger.man - لوبومو، کنگو

    اینا از اداره مملکت در شرایط مثلا غیر جنگی عاجز هستند نمیفهمم در صورت بستن تنگه که در عمل اعلام جنگ به جهان است چه غلطی میخوان بکنند. بهتره اون چاه توالتی را که تو صورت دارند ببندند واسه خودشون سنگینتره چون خودشون هم میدونند جرات اینکار را ندارند.
    9
    61
    ‌پنجشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    سنگ بزرگ علامت نزدن هست. این ها در طول 40 سال بیش از 2000 بار این تهدید را کرده اند که در حد همان چرت گوئی باقی مانده است. البته هر وقت تصمیم به خودکشی بگیرند ممکن هست که دست به این دیوانگی بزنند چون بعدا تمام دنیا به سرشان ریخته و پودر خواهند شد
    6
    51
    ‌پنجشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    دو کلمه حرف درست - تبریز، ایران

    نه، حکومت آخوندهای پس فظرت در چندسانتی نابودی هست. فقط یک تکان کوچک از ملت کافی هست.
    4
    48
    ‌پنجشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان

    این ها همش یا حسین یا حسین کردن برای نجات اخوندها در ایران و باقی ماندن حکومت سقط پرستان بر مسند قفرت و چاپیدن کشورند.امریکا دید روسیه خیلی راحت صاحب دریای خذر شد و سر بندر انزلی بده بستونه.چینیها خیلی را حت خلیج فارس و هندیها بندر چابهار را صاحب شدند امریکا هم یک قرداد میخواد که کل مناطق نفتی را در انحصار بگیره مثل قبل از ملی شدن صنعت نفت وکاری که انگلیس میکرد.دست اخر ملت سر کار اخوند سوار و مملت تاراج شده خواهد ماند
    5
    37
    ‌پنجشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    ابن ملجم.المان. ایمجاست که ان شمشیر ابن ملجمی تو کار ائی دارد.بکش بیرون تا ببینی مرد کجاست. درود بر ابن ملجم ریاحی
    13
    5
    ‌پنجشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    [::واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان::]. جان برادر: انزمان که ابن ملجم هنر مینمود ملت ایران تا این اندازه سر کار نبود. متاسفانه نه شمشیر ابن ملجم نه ابومسلم خراسانی و نه عمر لیث صفار و نه بابک خرمدین قادره ملت ایران را از این خواب بیدار کنه .ملتی که بر و بر نگاه میکنند مزدوران خارجی وحش الشعبی و ،کپک زده های پاکستانی هزاره های افغانی و باند خرص الله لبنان بیان تو مناطق سیل زده به ناموس ملت تجاوز کنند و به ملت تو مملکت خودش زور بگن عین خیالش نباشه امیدی بهش نیست.ملت اگر غیرت داشتند میگفتند نصف اون پولی را که تو حلقوم این کثافزهای کپک زده ادمخور میدهید به جوانان بیکار ایرانی بدید که مملکت خودشون و با کمال میل اونو اباد میکنند.
    2
    17
    ‌پنجشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    دیگه به چه زبونی بگن ما یقه اشون رو گرفتیم، ملت بیاین با مشت بکوبین تو چونه اشون
    0
    2
    جمعه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    دروغگویانی که عرضه ندارند بعد از 1400 سال یک طفل 6 ساله را از ته چاه بیرون بکشند حالا می خواهند تنگه ی هرمز را ببندند! جل الخالق
    0
    3
    شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.