ظریف در بازار شام به دنبال چه بود؟ پوتین نگران چیست؟

انتخاب : أمین العاصی در «العربی الجدید» نوشت: در بحبوحه تحولات سیاسی که پرونده سوریه شاهد آن است، وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف در روز سه شنبه به پایتخت سوریه سفر کرد. شاید بارزترین این تحولات، مربوط به نزدیکی تشکیل کمیته قانونی است که با هدف ارائه یک راه حل سیاسی قاطع انجام می شود و ایران نگران است این مساله مخالف منافع آن در سوریه باشد.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: سفر ظریف همچنین چند روز پیش از برگزاری دور مذاکرات جدید آستانه انجام شد؛ که پیش بینی می شود این دور از مذاکرات با توافق روسیه و ترکیه در مورد اسامی اعضای کمیته قانونی که دربردارنده نمایندگانی از معارضان، نظام و جامعه مدنی سوریه است، همراه شود؛ با اینکه اغلب تحلیلگران به این کمیته قانونی اهمیت زیادی نمی دهند؛ چرا که می دانند نظام سوریه آمادگی مذاکره یا دادن هیچگونه امتیازی را ندارد، به این دلیل که اطمینان دارد در صورت آغاز یک روند اصلاحی به دور از گزینه امنیتی، رشته امور از دستش خارج می شود.
 
علاوه بر این، سرنوشت استان ادلب و بازگشایی راههای بین المللی در شمال غربی سوریه که حلب را به ساحل و مرکز سوریه وصل می کند، به اضافه پرونده بازداشتی ها، از جمله مهمترین پروند هایی است که در میز مذاکره آستانه مطرح خواهد شد.
 
سفر ظریف به دمشق، اولین سفر وی به سوریه پس از ماجرای استعفایش محسوب می شود؛ از این رو، خبرگزاریهای داخلی ایران این سفر دو روزه که به دعوت اسد انجام شد را بخشی از عملیات جلب رضایت وزیر خارجه ایران به شمار می آورند.
 
چه بسا پرونده کمیته قانونی در رأس اولویتهای این سفر باشد؛ چرا که تهران و نظام سوریه را به سمت اجرای تعدیلهایی در قانونی که در سال 2012 توسط نظام وضع شد، سوق می دهد؛ تا بار دیگر زمینه ای برای نامزدی بشار اسد در انتخابات آینده فراهم شود؛ بویژه آنکه تهران اسد را ضمانتی برای منافع سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی خود در سوریه می داند که نباید از ریاست کنار رود.
 
ایران یک قدرت مهم در جغرافیای سوریه محسوب می شود و نیروهای طایفه ای و محلی مورد حمایت تهران در نقاط مختلف سوریه مستقر شده اند. و اکنون ایران قصد دارد میوه های حمایت نامحدود خود از نظام بشار اسد را در شرایط دشوار فعلی خود بچیند.
 
اما تلاشهای تهران برای تعمیق نفوذ خود در سوریه، با تلاشهای متقابلی برای مهار آن مواجه شده است؛ بویژه از سوی ایالات متحده و اسرائیل و حتی روسیه. در تازه ترین هشدار آمریکا به ایران، فرستاده ویژه آمریکا به سوریه، جیمز جفری در صحبتهای خود، ترک سوریه از سوی تهران را ضروری دانسته و تصریح کرده که ایرانی ها باید به خانه های خود بازگردند.
 
علاوه بر این، ادامه حملات اسرائیل به پایگاههای نظامی در سوریه این ادعا را تقویت می کند که هنوز ایرانی هایی در این پایگاهها حضور دارند. روسیه هم تمایل زیادی به محدود کردن نفوذ ایران دارد و رقابت روسها با ایرانی ها در دو زمینه نظامی و امنیتی در میدان سوریه و بین افسران بارز ارتش دو کشور، مؤید این امر است.
 
به نظر می رسد تلاشهای ایرانی برای ایجاد پایگاه دریایی در سواحل سوریه از طریق اجاره کردن بندر لاذقیه، که بزرگترین بندر در سوریه است، باعث نگرانی روسها شده است؛ به این دلیل که اقدام مذکور ایران بدون هماهنگی با مسکو صورت گرفته است.
 
مسکو به دنبال آن است تا قدرتمندترین طرف حاضر در مفاصل تصمیم گیریها در مورد سوریه باشد و نگرانی ایرانیها از همین موضوع سرچشمه می گیرد. به این ترتیب می توانیم اقدامات سریع تهران برای بازگشایی راه زمینی را نشات گرفته از مسئله مذکور، تفسیر کنیم؛ راهی که از طریق عراق، ایران را به ساحل سوریه ارتباط می دهد. همانطور که ایران طرحی را زنده کرده است که با شروع بحران در سوریه متوقف شده بود و قرار بود از طریق راه آهنی که از عراق عبور می کند، سوریه و ایران را به یکدیگر پیوند دهد، تا راههای تجاری جدیدی بین دو کشور راه اندازی شده و به این ترتیب، هیمنه ایران بر عراق، سوریه و لبنان گسترش یابد.
 
از این رو، تهران حضور نظامی خود در دروازه شرقی جغرافیای سوریه، در دیر الزور، واقع در جنوب فرات را تقویت می کند؛ این در حالی است که در ماه گذشته سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران با هدف تاکید بر سیطره این کشور بر منطقه، به این دروازه سفر کرد. / مترجم:مریم نصرالهی
+9
رأی دهید
-41

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    Zaall - اصفهان، ایران

    به کوری چشم دشمنان، ایران را به مدیترانه متصل خواهیم کرد
    73
    10
    ‌پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    رژیم اخوندی ایران مثل کنه های خون اشام چسبیده اند به سوریه و ولکن ماجرا نیستن . هرچه امریکا , عربستان و اسرائیل میخواهند این کنه ها را از خاک سوریه دور کنند نتوانسته اند.
    6
    31
    ‌پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۷
    چهارشنبه سوری ایران - فرانکفورت، آلمان

    این بیچاره را همیشه جا می گذارند همه جا
    3
    28
    ‌پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    ایرانیان ....تو سوریه دنبال چی هستن؟
    2
    4
    ‌پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    از قدیم رسم بوده که در بازار شام فقط لوازم کهنه و از رده خارج شده و یا اصطلاحا کهنه فروشی ها در ان بازار گیر میامده و بهمین دلیل بازار شام معروف بوده از جمله چیز های کهنه و از رده خارج شده کفش های کهنه را میتوان در انجا پیدا کرد که اصطلاحا ان کفش ها پوتین هم نامیده میشه
    1
    8
    ‌پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    گفتنیها کم نیست - بخارست، رومانی
    [::Zaall - اصفهان، ایران::]. میگم زیاد بخودت فشار نیار یدفعه دیدی ازونور مدیترانه زدی بیرون. فعلا با اونها که بایدایرانو وصلش کنی مدیترانه تو مشهد مشغول دعا با ... هستن .میگن خوب پول داره برای شما دم دریها.
    0
    17
    ‌پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    گفتنیها کم نیست - بخارست، رومانی
    [::Zaall - اصفهان، ایران::]. بهت گفتم که ساقیتو عوض کن بهت جنس چت میده توهم میزنی. حتما شبها هم خواب نداری اقا از من میشنوی هرچه زودتر اینکارو بکنی زودتر خوب میشی و دیگه توهم هم یوخ.
    0
    15
    ‌پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    [::Zaall - اصفهان، ایران::]. به مدیترانه وصل بودیم اما لشگر تازیان وحشی ۱۴۰۰ سال پیش امپراطوری ما را تکه پاره کردند و بجایش عده ای سید مفتخور را در راس امور قرار دادند.
    0
    19
    ‌پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    بابا یک سفر زیارتی و یکی دوتا صیغه جون جونی که این حرفها را نداره!
    0
    10
    ‌پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht - فرانکفورت، آلمان

    شما مواظب شرت خودتان باشید. که نتان یاهو پاهین نکشد. وصل شدن به مدیترانه پیشکش عمه جان. شما زورتان به ۳ میلیون یهودی نمی‌‌رسد. حالا می‌‌خاهید .به مدیترانه وصل شوید؟ به اون کسی‌ که بالای سرت ایستاده و دستور می‌‌دهد بگو، بی‌ سواد اصلا می‌‌دانی مدیترانه کجا است ؟ مدیترانه کشور نیست. مدیترانه یک سیستم آشپزی است. برای شکمو ها. خیلی‌ خوشمزه. یک کشور هم نیست. اسپانیا .اندرا. عراق. پرتغال. جنوب فرانسه. جنوب .ایتالیا. مالتا. مصر. مراکش. تونس. لیبی‌ .ترکیه .شمال آفریقا. کوهای پیرینه اسپانیا. یونان. خره به این‌ها می‌‌گویند آشپزی مدیترانه. به خاطر غذا و زیتون. یک کشور نیست . حالا چی‌ ؟ می‌‌خاهید . پرچم اسلام را در آشپز خانه این‌ها بکوبید ؟
    0
    23
    ‌پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht - فرانکفورت، آلمان
    حالا ذال خجالت نکش. بگو چطور مدیترانه را فتح می‌‌کنید؟ ترکیه و سوریه قبول. از طریق ترکیه به سوریه . بعد چی‌؟ انطرف سوریه اسرهیل است. برگشت به ترکیه.باید ۳ دسته شوید. دسته اول با قایق به یونان. مدیترانه. دسته دوم از وسط بلغارستان . چکسلواکی. اتریش . جنوب آلمان .به طرف جنوب فرانسه .مدیترانه است دیگر. پرسش شرعی؟ چرا این کشور‌های وسط راه را فتح نمی‌‌کنید. ؟ حتما باید جنوب فرانسه باشد؟ دسته سوم از ترکیه و اردن به طرف مراکش و تونس . از آنجا با قایق به اسپانیا. رسید مدیترانه نیست که. جنوب شرقی اسپانیا است. باید فتح نکنی‌ و از جا مستقیم به جنوب اسپانیا. رسیدید ؟ مدیترانه است. دوباره باید دو دسته شوید . یک دسته برگشت به طرف پرتغال. دسته دیگر به طرف جنوب ایتالیا. با رم کاری نداشته باشید. مدیترانه نیست. به هر حال این همه زحمت به خاطر مدیترانه . یک لطفی‌ کنید. جنوب فرانسه که رسیدید. با قایق‌های موتوری سپاه . از اقیانوس رد شوید. آمریکا را هم فتح کنید. مدیترانه نیست. ولی‌ جنوب امریکا خیلی‌ آشپز خانه مدیترانه دارند. چه گویم امان از دست نادانی و جهل. دست کم قبل زر زدن. یک نگاه به نقشه دنیا کن
    0
    11
    ‌پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.