شاغلان دیروز، دستفروشان امروز - تصاویر

ایسنا :کارخانه تعطیل شد. تعدیل نیرو کردند و اخراج شدم. تصویب قانون جدید معافیت پزشکی موجب بیکاری‌ام شد. مشتری‌ها نتوانستند چک‌هایشان را پاس کنند و ورشکست شدم. درآمدم جوابگوی هزینه‌های زندگی‌ام نیست. با مدرک دانشگاهی‌ام هیچ کاری پیدا نکردم. نوسانات قیمتی در بازار موجب بیکاری‌ام شد. این‌ها جملاتی است که برخی از دستفروشان در روز بازارهای شهر قم عنوان می‌کنند برای پیدا کردن این افراد که در گذشته شاغل بودند و هم‌اکنون دست فروشی می‌کنند جست‌وجو لازم نیست. بیش از ۹۵ درصد کسانی که دست فروشی می‌کنند، قبلاً شغلی آبرومندتری داشته‌اند. این روزها با بحران در وضعیت اقتصادی کشور و نوسانات شدید قیمتی کارگران، مغازه داران، فرهنگیان، کشاورزان و مشاغل دیگر در جامعه ما ریزش‌های زیادی داشته و باعث رشد بیکاری شده است و مردم آبرومند برای کسب روزی حلال و تأمین معاش و زندگی روزمره خود مجبور به دست فروشی در بازارهای سطح شهر قم شده‌اند.

محمد جواد کربلایی، متولد ۱۳۷۵، از ۳ ماه پیش در روز بازار قم به لباس فروشی مشغول است. او در گذشته با انبارداری شرکت قادر به تامین زندگی بوده است ولی هم‌اکنون با وجود انبارداری به دلیل عدم تامین معاش روزمره مجبور به دست فروشی در بازار روز این شهر شده است. 
حمید ساریجلو، متولد ۱۳۶۷، از حدود ۴ ماه قبل در روزبازار قم به میوه فروشی مشغول است. با داشتن مدرک کارشناسی عمران و عدم موفقیت در یافتن شغلی مربوط به رشته تحصیلی به مدت ۸ سال در نمایشگاه ماشین مشغول به کار بود که به دلیل نوسانات بالای قیمت خودرو مجبور به رهایی شغل خود شد. 
داوود خدابنده لو، متولد ۱۳۵۲، از ۳ سال قبل در روزبازار قم به لباس و روسری فروشی مشغول است. در گذشته تولیدی مبل و به حرفه نجاری مشغول بوده است که به دلیل وضعیت بد اقتصادی و مالیات بالا مجبور به جمع آوری تولیدی خود شد. 
عیوض صناعی فرد، متولد ۱۳۵۷، از یک ماه قبل در روزبازار به فروش شیشه دکور مشغول است. وی چندین سال به شغل قالی‌بافی مشغول بوده، که با رکود شدید در بازار فرش و قالی دست‌باف در تالار به شغل آشپزی مشغول بوده است که پس از مدتی از آن شغل نیز بیکار شد. 
محمد، متولد ۱۳۷۰، از ۷ ماه قبل در روز بازار قم به اسباب بازی فروشی مشغول است. او مغازه اسباب بازی فروشی داشته است که به دلیل وضعیت اقتصادی مجبور به بستن مغازه شد و در پروژه منوریل قم به شغل آشپزی مشغول بود که با متوقف شدن این پروژه از آن کار نیز اخراج شد. 
میثم ایمانی، متولد ۱۳۶۹، از ۴ سال قبل در روزبازار قم به فروش لوازم بهداشتی و دستمال کاغذی مشغول است. او چندین سال در کارخانه کارتن سازی کار کرده است که با تغییر قانون و به دلیل معافیت پزشکی(بینایی) از کارخانه اخراج شد و به دلیل داشتن معافیت پزشکی موفق به پیدا کردن کار در جای دیگر هم نشده است. 
محمد خالق پور، متولد ۱۳۷۳، از ۴ سال قبل در روز بازار قم به میوه فروشی مشغول است. وی با دارا بودن مدرک کارشناس حسابرسی مالیاتی هیچ گونه شغلی پیدا نکرد و به دلیل بیکاری زیاد مجبور به دست فروشی میوه در روز بازار شد. 
مجید زندیه، متولد ۱۳۶۵، از ۵ سال قبل در بازار روز قم به گل فروشی مشغول است. او چندین سال مغازه پرده دوزی داشته که به دلیل گرانی اجناس توان تولید و فعالیت را از دست داده است. 
اسماعیل چهره غانی، متولد ۱۳۶۴، از دو سال قبل در روز بازار قم به لباس فروشی مشغول است. به مدت ۱۱ سال جوش کار اسکلت ساختمان بوده است که به دلیل شرایط بد اقتصادی کارفرمایان توان پرداخت دستمزد وی را نداشتند و همیشه با چک‌های پاس نشده مواجه بود که در نهایت تصمیم به رهایی از کار می‌گیرد. 
علی مرادی، متولد ۱۳۶۶، از ۵ سال قبل در روز بازار قم به لباس فروشی مشغول است. او ۱۲ سال سفید کار ساختمانی بود که به دلیل وضعیت اقتصادی و نبودن کار پس از یک سال بیکاری مجبور به دست فروشی در بازار روز برای تامین مخارج زندگی شده است. 
آقای احمدی، متولد ۱۳۶۰، از ۱۵ سال قبل در روز بازار قم به عطر و آرایشی فروشی مشغول است. او در گذشته در روستای خود کشاورز بود که به دلیل کم آبی به شهر قم مهاجرت کرده است و پس از چند ماه کارگری به دست فروشی در روز بازار قم روی آورد.
یوسف آشناور، متولد ۱۳۷۱، از ۶ سال قبل در روز بازار قم به پلاستیک فروشی مشغول است. او کارگر کارخانه بود که به دلیل وضعیت بد اقتصادی کارخانه تعطیل شد و پس از بیکاری به روزبازار آمد. 
آقای مهدوی، متولد ۱۳۶۵، از ۸ سال قبل در روز بازار قم به کفش فروشی مشغول است. وی به مدت ۳ سال به همراه پدر، مغازه کفش فروشی داشته است، که به دلیل شرایط بد اقتصادی و اجاره بالای مغازه و مالیات زیاد مجبور به تعطیلی مغازه شد. 
ابوالفضل محمدی، متولد ۱۳۵۶، از ۱۰ سال قبل در روز بازار قم به سیسمونی فروشی مشغول است. وی ۵ سال در کارخانه پلاستیک مشغول کار بود که به دلیل تعدیل نیرو اخراج شد. 
آقای باقری، متولد ۱۳۵۱، از ۶ سال قبل در روز بازار قم عطاری دارد. او از کودکی قالی‌باف بوده که به دلیل رکود شدید در صنعت فرش و قالی دست باف بیکار شد و پس از مدتی بیکاری تصمیم به دست فروشی در روزبازار کرد. 
مهدی رهبری، متولد ۱۳۶۳، از ۳ سال قبل در روزبازار قم به حبوبات فروشی مشغول است. او ۱۰ سال به حرفه آلومینیوم سازی مشغول بود که به دلیل شرایط بد اقتصادی و عدم پاس شدن چک های مشتریان ورشکست شد. 
جواد محمدی، متولد ۱۳۶۱، از یک سال قبل در روز بازار قم به پنیر فروشی مشغول است. او در ابتدا قالی باف بود که با رکود در بازار فرش در کارخانه کارگری می‌کرد و پس از تعطیلی کارخانه به شغل رانندگی مینی‌بوس مشغول بود و با افزایش کرایه‌ها و هزینه‌های کار مجبور به واگذاری ماشین و دست فروشی در روز بازار شد. 
حاتم پرگر، متولد ۱۳۵۶، از یک سال قبل در روز بازار قم به لباس فروشی مشغول است. او ۲۰ سال به حرفه خیاطی مشغول بوده که به دلیل شرایط بد اقتصادی و ورود گسترده اتباع خارجه به این شغل، مجبور به فروش تمامی چرخ ها و وسایل کار و تعطیلی کارگاه شد. 
علیرضا عابدی، متولد ۱۳۶۸، از ۴ ماه قبل به عنوان کارگر میوه فروش در روز بازار قم مشغول به کار است، او درگذشته مبل ساز بوده و به دلیل گرانی مواد اولیه، توان در تولید محصولات و درنهایت جمع آوری کارگاه تولیدی خود را ندارد. 
مهدی سلیمانی، متولد ۱۳۷۴، از ۷ ماه قبل در روز بازار قم به لوازم خانگی پلاستیکی فروشی مشغول است. او ۷ سال فروشنده پوشاک در مجتمع مهتاب قم بود که به دلیل وضعیت تاهل و بچه دار شدن و بالا رفتن حقوق پایه کار اخراج شد.
عباس عرفانی مهر، متولد ۱۳۵۱، از ۵ ماه قبل در روز بازار قم به گل فروشی مشغول است. او دبیر آموزش و پرورش است و به دلیل مشکلات اقتصادی، افزایش قیمت‌ها و درآمد کم فرهنگیانی که تنها به شغل معلمی مشغول هستند، مجبور به حضور در این بازار شده است. 
شایا تجلی، متولد ۱۳۵۶، از یک سال قبل در روز بازار قم به گل فروشی مشغول است. وی شاعر و ترانه سرای ملی و دارای ۲۰ عنوان کتاب و ۳۰۰ ترانه که توسط خوانندگان داخلی و خارجی خوانده شده است. به دلیل وجود شاعران نوظهور و سروده شدن شعرهای بی محتوا و عدم حفظ کپی رایت آثار و در نتیجه کم شدن سفارشات کار و عدم اغنای مالی مجبور به حضور در روز بازار قم شده است.
+21
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    چرا باید با افسوس به این چهره ها بنگرم!؟ پشت سر هر یک از چهره ها والدینی خفته است که در اوایل ۶۰ ماها را کافر می پنداشتند و خود را مسلمان ناب محمدی و در روز اعدام هم میهنان و سنگسار کردن آن عزیزان هورا می کشیدند!؟ حق شان همین است و الان روز خوششان هم است! فردا سینه زنی یادتون نره!
    8
    24
    یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    jokaraz - تهران، ایران
    ننگ بر دولت مردان موزدور
    2
    16
    یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
    ایران سرزمین دستفروشها
    0
    11
    یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    اخوند دونی قم باید بدتر از این بشه در ضمن اگر نگاهی به اسم فامیلها بیندازی نشون میده که اکثر اونها مثل اخوندها وارداتی هستند مثل قارچلو ،و چماق لو لولو لو اینها کجاشون ایرانی است یا کربلایی کجاش ایرانی است.
    1
    4
    یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.