بارش شدید در نقاط گوناگون ایران خطر افزایش سیلاب را بیشتر کرده است. بر اساس گزارشهای رسمی، خوزستان بیش از همه در خطر است و سنندج نیز به حالت آمادهباش درآمده است. ارگانهای حکومتی یکدیگر را به کمکاری متهم میکنند.
در حالی که سیلاب در برخی مناطق ایران فروکش کرده، پیشبینی بارشهای شدید در روزهای آینده نگرانی مسئولان از بروز سیلهای ویرانگر در دیگر مناطق را افزایش داده است.
وزارت کشور برای تمام دستگاههای اجرایی ذیربط حالت آماده باش اعلام کرده و مرخصی کارکنان سازمانها و نهادهای دولتی ذیربط را لغو کرده است.
به گفته استاندار خوزستان افزایش حجم آب رودخانهها در استانهای شمالی خوزستان باعث بروز سیلهای جدید در این استان خواهد شد و سدهای منطقه را با خطر جدی مواجه خواهد کرد.
حجم بالای آب ذخیره شده در سد دز بیش از همه نگرانکننده است و مسئولان احتمال میدهند که در صورت تداوم این روند خروجی دز به دو هزار متر مکعب بر ثانیه برسد. در این صورت شهرها و روستاهای بیشتری در این استان با خطر سیلابهای کلان مواجه خواهند شد.
در شماری از استانهای ایران، از جمله خراسان شمالی، کرمانشاه، گلستان و لرستان روستاهای مسیر رودخانهها تخلیه شدهاند و روند جابجایی ساکنان این مناطق ادامه دارد.
سنندج به حال آمادهباش درآمد
به گفته شهردار سنندج، در پی بالا گرفتن احتمال وقوع سیل، این شهر در کردستان ایران به حال آماده باش در آمده است.
به گزارش ایلنا، حشمتالله صیدی گفت، به منظور مقابله با سیل احتمالی و جلوگیری از آسیب به شهروندان، عبور و مرور خودروها در بلوار کردستان و ورودی دامنه کوه آبیدر ممنوع و این مسیرها مسدود میشود.
همچنین مدارس نیز برای اسکان افراد بیخانمان و شهروندان سنندجی در معرض سیل در نظر گرفته شدهاند.
"جای نگرانی نیست"
مقامات دولتی همواره تاکید میکنند که اقدامات لازم برای مبارزه با سیل و تامین کالای مورد نیاز مردم انجام شده است. روز یکشنبه، ۱۱ فروردین (۳۱ مارس) استاندار خوزستان گفت: «تمامی تدابیر لازم برای مدیریت ورودی و خروجی آب سدهای استان اندیشیده شده و جای هیچگونه نگرانی نیست.»
مدیر روابط عمومی دادسرای مرکز کرمانشاه نیز اظهار داشت: «مشکلی در تامین و عرضه کالاهای اساسی از جمله نان در روزهای بارانی و همزمان با سیل احتمالی در هفته جاری وجود ندارد». او علاوه بر این تهدید کرد که با افرادی که در فضای مجازی "دروغپردازی و ایجاد نگرانی عمومی کنند" برخورد قضایی خواهد شد.
فعالان فضای مجازی از زمان جاری شدن سیل در استانهای شمالی، شیراز و دیگر مناطق ایران بحث نقش عامل انسانی در تشدید وضعیت بحرانی مناطق سیلزده را آغاز کردند. انتقاد روحانی از برخی اقدامات انجام شده توسط سپاه در استان گلستان نشان داد که تمامی بحثها در فضای مجازی "دروغپردازی" نیست.
پس از اظهارات روحانی محمد علی جعفری، فرمانده سپاه به طور تلویحی از کمکاری نهادهای دولتی انتقاد کرد. او گفت، اگر دستگاههای دولتی تمامی امکانات خود را "به اندازه نیروهای مردمی، بسیج، سپاه، ارتش و سایر نیروهای مسلح" را به کار ببرند، مبارزه با سیل بهتر انجام خواهد شد.