از «بگو مرگ بر شاه» تا «بگو برگرد شاه»

کیهان لندن - الاهه بقراط : هر تعریفی که از «انقلاب» به دست داده می‌شود، هر تلاشی که از سوی جامعه و افرادش برای تغییر و تحول صورت می‌گیرد، و ما هر برداشتی که از همه اینها داشته باشیم، اصلا پذیرفتنی نیست که  جوامعی به دنبال تغییرات بروند و مردمی «انقلاب» کنند تا وضع‌شان بدتر از قبل شود!
 
اما این را می‌توان پذیرفت که برخی با انقلاب و تحولات اجتماعی همراهی می‌کنند و حتی ممکن است در رأس آن نیز قرار بگیرند، با این هدف که با فشار و تحمیل بر دیگران، افکار خودشان را پیش ببرند؛ وگرنه هیچ فرد عاقلی از هیچ انقلاب و تغییری دفاع نمی‌کند برای اینکه وضع‌اش بدتر شود!
 
به همین دلیل نیز وقتی ایران در چهل سال پیش دچار آشوب شد، آن رهبری که برای «انقلاب» تراشیده شد، از زیر درخت سیب در حومه پاریس مرتب وعده‌های خوب می‌داد ولی وقتی پایش به ایران رسید، اعدام‌ها را از بام محل اقامت خود شروع کرد تا رسید به بلعیدن فرزندان انقلابش!
 
اما در این مدت علاوه بر اینکه شرایط جهان از همه نظر تغییر کرده (فروپاشی بلوک شرق، تکنولوژی ارتباطات، جهانی شدن اقتصاد و فرهنگ، برآمدن قطب‌های اقتصادی جدید و…) شرایط ایران نیز با وجود فشارهای اراده‌گرایانه‌ی زمامداران، ایستا و ثابت نمانده. راه جامعه و حکومت که از آغاز نیز جدا بود، پس از پایان جنگ هشت ساله بیش از پیش از هم فاصله گرفت. ناتوانی و فساد فراگیر همه جناحین حکومت همراه با انزوای جهانی و منطقه‌ای، شرایط را بر جامعه چنان سخت کرده که از دی‌ماه ۹۶ مردم و حکومت را آشکارتر از همیشه در برابر هم قرار داده است.
 
مردم امیدواری که برآوردن یک استبداد دینی از «انقلاب» را در هیچ جای ذهن خود نمی‌داشتند و ساده‌لوحانه شعار می‌دادند «به کوری چشم شاه، زمستونم بهاره!» حالا از زیر فشار بهمنی که بر سر آنها آوار شد تا یک چله‌ی تاریخی از ۵۷ تا ۹۷ را برایشان رقم بزند، بجای «بگو مرگ بر شاه» شعار می‌دهند: «بگو برگرد شاه!»
 
روشن است که منظور از این شعار مخالفت با نظام حاکم و یادآوری همه‌ی آن حقوق و موقعیت‌هایی است که پس از انقلاب از دست رفت. «شاه» که گفته بود اینها بجای «تمدن بزرگ» به شما «وحشت بزرگ» را وعده می‌دهند، در خاک آرمیده است. گذشته به تاریخ پیوسته و جمهوری اسلامی که آمد تا راه ایران را به سوی آینده مسدود کند، خود به انسداد دچار شده و به گذشته می‌پیوندد. اما کسانی که پهلوی‌ها را ندا می‌دهند، برای عبور از این نظام باید که پای خود را برای پرش بر سکویی از تاریخ معاصر ایران محکم کنند. این سکوی پرش همان دوران پهلوی‌هاست که جامعه جوان ایران با ایستادن بر آن و پرواز به سوی آینده، حکومت کنونی را زیر پای خود پشت سر می‌گذارد.
 
آیا نهاد پادشاهی به ایران باز می‌گردد؟ کسی نمی‌داند. اما آیا سکوی پرش دوران پادشاهی پهلوی می‌تواند یک بار دیگر به مردم ایران برای عبور از نکبت و فلاکت قجری کمک کند؟ بی‌تردید چنین است.
+114
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان

    چرچیل: کسی که در سن ۲۰ سالگی انقلابی نیست، فاقد قلب است و کسی که در سن ۴۰ سالگی حرف از انقلاب میزند، فاقد عقل است! الان شاهد این موضوع هستیم که بخاطر دگرگونی هوا، بچه محصل ها در سراسر جهان از مدرسه فرار کرده و شعار "مرگ بر هوای گرم" میدهند و در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی Love Prade هم مد شده بود که همه به خیابان میریختند و منم بخاطر دخترباز و دختر همسایه هم بخاطر پسر بازی از مدرسه فرار کرده و گله وار شعارهایی بلغور میکردیم! بهرحال درسی بود که به آن نیاز داشتیم و به امید ایران سلطنتی نوین! جاوید شاه و پاینده باد ایران 🤴
    9
    49
    شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    ایرانفردا - لندن، انگلستان

    شورش ٥٧ فقط با وعده آب و برق و خونه مجانى و پول نفت سر سفره ها پیروز شد! طمع مردم و آرزوى تو خونه نشستن و پول نفت رو خرج کردن این بلا رو سرمون آورد! حالا بجاى پول نفت و آب و برق مجانى چیزى به ماتحتمون فرو کردن که تا عمر داریم یادمون نمیره!!! ولى شاید ایران این تجربه رو لازم داشت!! آخه از انقلاب مشروطه به بعد به آخوند و مذهبى جماعت اجازه دادیم تو هر مسئله اى فضولی کنه و به اسم اسلام و اعتقادات هر غلطى که خواست بکنه، ولى از این به بعد فکر نمیکنم کسى به اراجیف و فتواهاى این جمع مفت خور بى خاصیت اهمیتى بده و در حکومت بعدى، حتى اگه اثرى از اسلام و مذهب باقى بمونه، از سیاست و کشوردارى و هر گونه دخالتى در أمور سیاسى جدا خواهد بود! اگه کسى بخواد بعد از این همه ظلم و اعدام و شکنجه و فحشاء و گرونى و بلاهاى اجتماعى هنوز هم دنباله رو آخوند باشه باید گورش رو گم کنه و دنبالشون به کربلا و نجف بره.
    8
    54
    شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    Attila14 - استکهلم، سوئد

    چه یک حکومت پادشاهی و چه فدرال دمکراتیک یا لاییک٫ شاهنشاهی جزیی لاینفک و چشمگیر از تاریخ ایران است!. چه بصورت فرمایشی و چه حکومتی٫ باید که و لایق و شایسته است عنصری از تاریخ وفرهنگ ایران در نقشی احترام برانگیز!. ای شاه که دلت را شکاندند! اگر خدایی هست شاهد بود که ان پاییز و زمستان شوم ۵۷ که فشار هر چه بیشتر میشد به ما بچه دبستانیها که عکس شاه رو از کتابهای درسی پاره کنیم٫ من هیچوقت توجیح نشدم چرا! و اخرین نفر بودم که با اکراه و اجبار عکست را به داخل تا کردم!. به عنوان فرزند یک کارمند ساده زندگی اشرافی نداشتیم ولی تا خاطره ها قد میدهد امید به اینده در همه بود وزندگی شوری و صفایی داشت!. نسل قبل از من را شما هم ببخشید من نمیبخشم!
    4
    37
    شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    بیشتر انهای که در قید حیات مانده اند و در 40 سال پیش گفتن مرگ بر شاه , سالهاست که میگویند غلط کردیم گفتیم مرگ برشاه و اینک میگویند مرگ بر ما و برگرد شاهنشاه .
    4
    40
    شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    نابودی اسلام تنها راه نجات ایرانزمین است
    4
    17
    شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.