بی بی سی :عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران امروز سهشنبه (۱۴ اسفند) با اشاره به اعتراض مالباختگان "طلای شادی" گفته است که "متهمان با زرنگی مجرمانه اموال را جا به جا میکنند." وی همزمان از پروندههای مشابه دیگری نظیر "عظیم خوردو" و "سکه ثامن" هم نام برده است.
دادستان تهران همچنین گفته است: "این افراد به لحاظ اینکه از مقررات کشور اطلاع دارند این اموال را جا به جا میکنند، ما اکنون دهها پرونده مشابه داریم و در پروندههای شرکت هرمی نیز به این گونه است."
در ماههای اخیر مالباختگان طلافروشی شادی ادامه داشته است و اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار عکسهایی، از تجمع امروز این افراد در مقابل ساختمان قوه قضاییه خبر داده است.
بر این اساس، این تجمع در پی فراخوان عدهای از مالباختگان صورت گرفته است. پرونده "طلای شادی" یکی از سنگین ترین پروندههای "مفاسد اقتصادی" در قوه قضاییه است که بنابر اعلام رسمی حدود ۴ هزار شاکی دارد.
دادستانی تهران میگوید طلب شکات حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است ولی اموال توقیف شده ۱۰۰ میلیارد تومان است و برای تسویه اموال کافی نیست.
بر اساس اعلام منابع رسمی در ایران تاکنون۲۰ ملک متعلق به مالکان طلای شادی توقیف شده است.
طلا فروشی شادی در اواخر تابستان خبر ساز شد؛ زمانی که رئیس پلیس تهران از دستگیری مالک اصلی آن در "محفیگاه خود" در شیراز خبر داد.
این طلا فروشی از حدود ۱۹ سال پیش درتهرانپارس در شرق تهران فعال بود و طلای شهروندان را از آنها میگرفت به آنها سود پرداخت میکرد.
بعضی از مالباختگان میگویند تا ۳۰ درصد هم سود گرفته بودند.
دایره فعالیت طلای شادی البته در سالهای اخیر فراتر از طلا رفته بود و بگفته منابع قضایی به "مضاربه پول" هم گسترش یافته بود.
بگفته پلیس تهران مالکان بعد از ناتوانی در پرداخت سود به با میلیاردها تومان سرمایه از تهران میگریزد ولی در استان فارس دستگیر میشود.
منابع انتظامی در ایران می گویند این فرد "با کمک همسر و فرزند خود اقدام به کلاهبرداری از شهروندان می کرده است." طلافروشی شادی از حدود ۱۹ سال پیش درتهرانپارس فعال بود و در ازای طلای شهروندان به آنها سود پرداخت میکرد با افزایش قیمت ارز و سکه در ایران در سال جاری، تقاضا برای سرمایهگذاری شهروندان ایرانی در بازارهایی نظیر طلا و سکه هم افزایش یافت.
نرخ دلار در اوایل امسال (۱۳۹۷) حدود ۵۰۰۰ تومان ولی در اواخر تابستان به بیست هزار تومان در بازار غیررسمی رسید.
یکی دیگر از پروندههای بزرگ قوه قضاییه که خبر آن با "طلافروشی شادی" تقریبا همرمان شد "سکه ثامن" بود.
اواخر تابستان و همزمان با سیر صعودی قیمت سکه و ارز در ایران، تعدادی از فعالان در سایت شرکت "سکه ثامن" گفتند که امکان برداشت از موجودی حسابهای خود را ندارند و پس از چند روز خبر خروج آقای زاهدیفر، مدیر عامل این شرکت و همسرش از ایران از سوی مقامهای قضایی تایید شد.
یک هفته بعد، پلیس ایران از دستگیری آقای زاهدیفر و همسرش در کشوری ثالث و بازگرداندن او به ایران خبر داد؛ آقای زاهدی فر هماکنون در بازداشت است ولی همسر او با وثیقه آزاد شده است.
منابع قضایی مجموع بدهی و سود مالباختگان را حدود ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کردهاند.
این موسسه در خرید و فروش آنلاین انواع سکههای طلا و همچنین طلای آب شده فعالیت داشت و هزاران کاربر از این طریق معامله میکردند.
آیتالله خامنهای، رهبر ایران در مجوزی که برای ریاست قوه قضاییه صادر کرده اعتراض به احکام دادگاه متهمان اقتصادی به جز احکام اعدام، حذف و زمان اجرای حکم اعدام پس از تایید در دیوان عالی کشور کوتاهتر از زمان معمول شد.
بعضی از پروندههای متهمان اقتصادی در ماههای اخیر به اعدام هم منجر شده که مشهورترین آن به دار آویختن وحید مظلومین ملقب به سلطان سکه بوده است.
بنابر اعلام قوه قضاییه طی هشت ماه اخیر که "شعب ویژه متهمان اقتصادی" آغاز به کار کرده است، ۲۸۲ نفر بازداشت شده و احکام ۱۰۰ نفر در حال اجرا است.
+3
رأی دهید
-5
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.