سرداران سپاهی میلیاردر از فوتبال چه می‌خواهند؟

امیر فرشاد ابراهیمی / ایران بریفینگ: آنها برای خدمت به فوتبال می آیند، بدون چشم داشت ، بدون هیچ انتظاری و صادقانه ثروت و سرمایه خودشان را صرف پیشرفت فوتبال می کنند، آنها جهادی عمل می کنند ! اینها سخنانی است که سپاهی ها در آغاز ورودشان به فوتبال گفتند و ورودشان را از سر دلسوزی دانستند که چرا نمی گذارید فلانی کار خودش را به راحتی انجام بدهد؟ چرا پرسپولیس را به هدایتی واگذار نمی کنید؟ چرا نمی گذارید محصولی فلان باشگاه را بخرد؟ اینها که هیچ انتظاری از فوتبال ندارد ، سرمایه و ثروت خودشان را صرف فوتبال کرده اند.
 
عزیز محمدی اولین عضو سپاه پاسداران بود که وارد فوتبال شد ، او ورود سپاه پاسداران را اینگونه توصیف کرد :« نظامی یعنی ورزشکار. یعنی نظم و انضباط. نظم و انضباط هم یعنی مدیریت. قبل از انقلاب هم٬ تیمسار ها در ورزش بودند. در دنیا هم همینطور است که مدیریت ورزش شان را اکثرا به دست نظامیان شان می دهند. چرا؟ چون نظامی از اول با ورزش خو می‌گیرد. تست‌های زیادی هم برای آنها وجود دارد. از ظرف دیگر٬ نظامی ها می خواهند کار نظامی و عملیاتی بکنند و باید از لحاظ جسمانی در درجه بالایی باشند٬ به خاطر همین برای درجه‌دارشدن شان هم که چهارسال یک بار اتفاق می‌افتد٬ باید از آمادگی جسمانی خوبی برخوردار باشند تا بتوانند درجه خوبی را بگیرند. به همین خاطر باید توانایی کوه‌پیمایی٬ صخره‌نوردی٬ شنا و … را داشته باشند. به همین خاطر نطامی ها باید از لحاظ جسمانی و ورزشی باید در حد بالا باشند. از لحاظ نظم و انضباط هم همینطور. نکته سوم مدیریت است. از همان اول که نظامی ها وارد می شوند٬ به خصوص آنهایی که در درجه افسری وارد می شوند٬ با فرمانده و گردان و … سر و کار دارند و همیشه چهارصد پانصد نفر زیر دستشان است.
 
من می خواهم بگویم که کسانی که نظامی‌اند٬ در بحران های مختلف هستند و می توانند مدیریت بحران کنند و وقتی این موضوع را بلدند٬ اگر ورزشی هم باشند می توانند سیستم ورزشی را مدیریت کنند. حالا اگر آن نظامی٬ سابقه یک رشته خاص را داشته باشد اگر برود مدیریت فدراسیون آن ورزش را به عهده بگیرد٬ می تواند مدیریت خوبی در آن زمینه داشته باشد. اگر هم نداشته باشد می تواند افراد متخصص در آن زمینه را به کار بگیرد و بهتر مدیریت کند. به خاطر همین است که در قبلا از انقلاب٬ مدیریت را بیشتر دست نظامی ها می دادند.
 
من به خاطر علاقه ای که به این حوزه داشتم٬ وارد آن شدم. بچه های دیگر هم تقریبا همین طور بودند. وقتی جنگ تمام شد و کار مان کم شد٬ انرژی زیادی که به خاطر جوان بودن داشتیم ، فکر می کردیم باید این توان را در عرصه ای دیگر به کار بگیریم.
 
سپاه پاسداران از سال ۷۴ وارد ورزش شد، با راه اندازی تیمهای فوتبال و فجر و … کار را شروع کردیم و برخی از دوستان هم فتح و مقاومت را شروع کردند و نه تنها در فوتبال٬ من مثلا آمدم در فوتبال٬ یکی رفت تیراندازی٬ یکی رفت کشتی٬ تکواندو و … . بنابراین یک دفعه وارد ورزش نشدند٬ چندین سال در آن ورزش فعالیت کردند و بعد مدیریت آن را به عهده گرفتند و از نظر من هم موفق بودند. فکر می کنم که در سال ۷۴ یا ۷۵ بود که تعدادی از سرداران سپاه وارد ورزش کشور شدند، مثلا اکبر غمخوار ، غیاثی ، ناصر شفق ،سردار بنی اسد، صلاحی و …»
 
ورود سپاه پاسداران به عرصه فوتبال و ورزش البته مخالف های بسیاری داشت و دارد ، محمد دادکان رئیس سابق فدراسیون فوتبال در گزارش ویژه خبری شبکه دو سیما فروردین امسال گفت: من صحبتم را با سخنی از امام حسین شروع می کنم. ایشان می فرمایند اگر جامعه ای به سمت تباهی برود مسئولینش دچار فساد شده اند. فوتبال فساد ندارد. فوتبال از یک توپ و بیست و دو بازیکن تشکیل شده است. اما آدم هایی که در فوتبال هستند فاسد هستند.
 
او همچنین درباره ورود مدیران غیر فوتبالی به این ورزش گفت: متاسفانه افرادی وارد فوتبال شده اند که هیچ شناختی از این ورزش ندارند. مدیران از شهربانی، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی و ارتش وارد فوتبال شدند که اگر مدیر خوبی بودند در محل کارشان می ماندند. مدیری که هیچ چیز از ورزش نمی‌داند وزیر ورزش می‌شود. منظورم شخص وزیر ورزش فعلی نیست بلکه در دوره قبل است که ۸ سال بی‌انضباطی را در دوره مدیریت او در ورزش دیدیم. در کل معتقدم مدیری که چیزی از ورزش نمی‌داند مجبور است هزینه‌ بیشتری انجام دهد و این مسئله موجب فساد می‌شود»
 
حسین هدایتی که این روزها به عنوان متهم فاسد اقتصادی در حال محاکمه است، یکی از آن سپاهی هایی است که وارد عرصه فوتبال شده است : حسین هدایتی درباره خود می گوید: از زمانی که در سپاه بوده است عیدی‌هایی در حد ۲۵ هزار تومان دریافت می‌کرده است. او این پول‌ها را صرف خرید سکه، زمین و … می‌کرده و به‌عنوان برکت زندگی به آن‌ها می‌نگریسته است. باگذشت زمان برخی از این زمین‌ها قیمتشان به میلیاردها تومان می‌رسد. به‌عنوان نمونه خودش به خرید زمینی به قیمت دو میلیارد و سپس فروش آن به قیمت سیصد میلیارد تومان، یا خرید زمینی به قیمت ۲۱ میلیارد تومان و افزایش قیمت آن زمین تا ۲۶۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۶ اشاره می‌کند.
 
اینکه فردی با ۲۵ هزار تومان عیدی و حقوق حداقل ۱۷۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان (حقوق رایج اعضای سپاه در آن زمان) بتواند زمین بخرد و اکنون یکی از چند فرد متمول ایران باشد البته طنزی بیش نیست!
 
حسین هدایتی می گوید هنگامی‌که وارد سپاه شده از راه کارگری وضع خوبی داشته: «در سال ۱۳۶۰ که وارد سپاه شدم با بنز ۲۸۰ مدل ۱۹۷۶ وارد شدم؛ خیلی‌ها به‌دروغ گفتند هدایتی از سپاه خورد و برد، اما من در سپاه نیروی ستادی بودم و مدیریتی در بخش‌های پولی و مالی نداشتم. در دوران جنگ حدود ۵ تا باغ و ویلا داشتم. به‌طوری‌که وقتی با دوستان از جبهه بازمی‌گشتیم می‌گفتند بریم باغ لواسان حسین هدایتی!»
 
اظهارات او باورکردنی نیست و از همین رو در جواب خبرنگار که می‌پرسد اتهام سرمایه‌داری رانتی را قویاً تکذیب می‌کنید؟ پاسخ می‌دهد: «نه‌تنها تکذیب می‌کنم. بلکه در همین‌جا اعلام می‌کنم که هر کس یک مورد رانت‌خواری از حسین هدایتی پیدا کرد حاضرم به‌عنوان جایزه آخرین‌مدل یک بنز اس ۵۰۰ را تقدیم او کنم، حدود چهار و نیم میلیارد تومان قیمت این بنز است و به خدا میدم! مرد نیستم که ندم! فقط یک‌دانه رانت‌خواری پیدا کنند!
 
حسین هدایتی نه اولی است و نه آخری ، امثال او که توانستند در سیستم مافیایی جمهوری اسلامی رشد کنند و امروز سرمایه خود را ناشی از ارث خانوادگی و کارگری و جمع کردن پس اندازهایشان بدانند کم نیستند ، چگونه است که از میان آن همه کودک کار و کارگر فقط یک نفر می شود حسین هدایتی که دست بر قضا به سپاه رفته و بقول خود کار ستادی کرده است؟
 
سئوال اینجاست که مولتی میلیاردرهای معلوم الحال که از قضا اکثر آنها همچون حسین هدایتی یا صادق محصولی و… عضو سپاه پاسداران هستند  چگونه فرصت پیدا می کنند که سال ها از پول وام های بدون بازگشت ، از حق مردم ، از بیت المال برای کسب شهرت در فوتبال دست و دلبازی کنند و چشم های بیدار به خوابی عمیق فرو روند تا بعد از یک دهه از چنین پرونده هایی رونمایی شود و امروز به اهالی فوتبال مقام قضایی در دادگاه حسین هدایتی می گوید : پول هایی که از هدایتی گرفتید پول مردم است ، بیایید پس بدهید!
 
در جلسه دادگاه کیفرخواست هدایتی قرائت شد. براساس این کیفرخواست او متهم به پولشویی شد. نماینده دادستان در این باره گفت: «آقای هدایتی دولابی در پوشش هشت شرکت اقدام به اخذ تسهیلات بانکی کرده و با گماردن افراد بی بضاعت و ناتوان در سمت‌های مدیریتی این شرکت‌ها توانسته است مبلغی به میزان ۵۸۶ میلیارد تومان از وجوه بانک سرمایه را در قالب تسهیلات و یا ضمانت نامه تحصیل کند.»
 
هدایتی همچنین متهم به تبانی با یکی از مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان و کسب ۶۶ میلیارد تومان شده است. نماینده دادستان در این باره گفت: “تبانی آقای هدایتی با مدیران بانکی بدون رعایت تشریفات اعتباری و با همکاری متهم دیگر این پرونده یعنی آقای موسوی نژاد بوده است که کار وی وثیقه تراشی از طریق گران نشان دادن آن وثیقه‌ها بوده است. به طوری که تاکنون ۴ سال از تاریخ سررسید معوقات بانکی این متهم گذشته است، اما هنوز این معوقات پرداخت نگردیده است.”
 
حسین هدایتی متهم به پرداخت رشوه‌های کلان به مدیران ارشد بانک سرمایه است.
 
 محاکمه حسین هدایتی (سمت چپ) هفته گذشته آغاز شددر جلسات گذشته دادگاه فساد در بانک سرمایه گفته شده بود “پرویز کاظمی (وزیر رفاه دولت احمدی نژاد که اتفاقا او نیز عضو سپاه پاسداران بوده است) رئیس هیئت مدیره بانک سرمایه در ازای پرداخت تسهیلات ۶۰۰ میلیاردی به حسین هدایتی، در سمت هیئت مدیره شرکت استیل آذین منصوب شده است.”
 
حسین هدایتی ۲۴ تیر ماه سال جاری بازداشت شد. هدایتی سال گذشته نیز پس از چند ماه بازداشت با وثیقه‌ای ۲۰۰ میلیارد تومانی از زندان آزاد شد. پیش از آن نیز در سال ۹۱ اخباری دیگری از بازداشت هدایتی منتشر شده بود که پای او به زندان گشوده شد.
 
هدایتی سال‌ها به عنوان یک چهره فعال در ورزش به ویژه فوتبال کشور شناخته می‌شد. او از هواداران پروپاقرص باشگاه پرسپولیس بوده و در مقاطع مختلف کمک‌های مالی به این باشگاه کرده است. به گونه‌ای که این فعال اقتصادی در رسانه‌ها و افکار عمومی به “عابر بانک” فوتبال ملقب شد.
 
هدایتی سابقه باشگاه داری را هم در کارنامه خود دارد. او مدتی مالک باشگاه استیل آذین بود و موفقیت‌هایی هم با تیم فوتبال استیل آذین کسب کرد. زمانی هم به سهامدار عمده باشگاه ملوان شد.
 
هدایتی در تیم مداری فردی موفقی نبود و خیلی زود شکست خورد و پا پس کشید. البته در مقطعی هم به دنبال خرید باشگاه پرسپولیس بود.
 
به هر صورت هدایتی روابط بسیار گرمی با علی پروین، علی دایی، علی کریمی، مجتبی محرمی، مهدی طارمی و … دیگر ستار‌ه های فوتبال داشت و از این روابط بهره برداری‌های زیادی کرد.
 
 هدایتی در کنار کارلوس کی روش و ستاره های فوتبال ایران
به غیر از سپاه پاسداران و فوتبال او روابط بسیار گرمی هم با جامعه مداحان کشور دارد. گروهی دیگر که می‌توانستند به افزایش شهرت او کمک کنند. تصاویری بسیاری از او در کنار مداحان شناخته شده همچون حاج منصور ارضی، سعید حدادیان، سید مجید بنی فاطمه و… در فضای مجازی وجود دارد.
 
 هدایتی و حاج منصور ارضی مداح مشهوربرخی ناظران معتقدند روابط گرم حسین هدایتی با مداحان نیز در راستای روابطی است که با سپاه پاسداران  داشته است و او از این روابط به دنبال ایجاد حاشیه امن برای فعالیت‌های اقتصادی خود بوده است.
 
او همچنین با برخی سیاستمداران اصولگرا همچون حبیب کاشانی روابط خوبی دارد و از دوستان نزدیک سردار رویانیان نیز است.
 
 حسین هدایتی در کنار بابک زنجانی و سردار رویانیاناو همچنین با بابک زنجانی که به اعدام محکوم شده است نیز روابط نزدیکی داشت.
 
در یک دهه گذشته فعالان اقتصادی زیادی به سرنوشتی مشابه سرنوشت حسین هدایتی رسیده اند. برخی ازآنها اعدام شده اند و برخی دیگر در صف اعدام قرار دارند. 
 
درمورد حسین هدایتی ایران بریفینگ پیشتر گزارش مفصلی داشت:
 
حسین هدایتی ؛ به سپاه رفتم بنز داشتم
+5
رأی دهید
-35

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۵
    Gharibeh-Ashena - هانوفر، آلمان
    پارازیتها و انگلهای سمی که هرچه زودتر از بین بروند به نفع ایران و ایرانی است.
    0
    10
    یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.