حماس اعضای گروه «الصابرین» مورد حمایت حزب الله لبنان و نیروی قدس را دستگیر کرد

ایران بریفینگ : سازمان «حماس» شامگاه سه‌شنبه ۷ اسفند  پس از ۳ سال پیگرد، هشام سالم، دبیرکل جنبش الصابرین که از سوی ایران حمایت مالی می‌شود و روابط تنگاتنگی با حزب الله لبنان و نیروی قدس سپاه پاسداران دارد را به همراه ۴ تن دیگر از کادرهای این گروه دستگیر کرد.
 
به گزارش العربیه خانواده هشام سالم دبیرکل «الصابرین» گفتند که بازداشت وی از سوی دستگاه «اطلاعات کل» وابسته به دولت حماس انجام شده و پس از آن نیروهای امنیتی خانه‌های تعدادی دیگر از کادرهای الصابرین را مورد بازرسی و تفتیش قرار داده، کامپیوترها و موبایل‌هایشان را مصادره کردند.
 
تا لحظه تهیه این گزارش هنوز علت بازداشت این افراد مشخص نشده است، اما منابعی گفتند که دفتر سیاسی حماس تصمیم گرفته تا به فعالیت‌های «الصابرین» پایان داده و سلاح‌ این گروه را جمع‌آوری کند، به ویژه اینکه بازجویی‌ها از اعضای جنبش الصابرین درباره مکان تونل‌ها و مخازن نگهداری اسلحه مربوط به این جنبش همچنان ادامه دارد.
 
منابع مطلع گفتند که انتخاب شرایط زمانی کنونی برای انجام این بازداشت‌ها با درخواست‌هایی از سوی کشورهای عربی از جمله مصر و قطر مرتبط است به ویژه که در پی سفر بشار اسد، رییس جمهوری سوریه به ایران و کاهش بزرگ در میزان حمایت‌های ایران از «حماس» دفتر سیاسی حماس را تحت فشار قرار داده‌اند.
 
ایالات متحده آمریکا در اواخر سال گذشته میلادی همزمان با گنجاندن اسماعیل هنیه، رییس جنبش حماس در فهرست گروه‌های تروریستی، جنبش «الصابرین» را نیز در «فهرست سازمان‌های تروریستی» قرار داد.
 
گفتنی است بعد از شعله ور شدن جنگ داخلی سوریه خبرهایی مبنی بر اختلاف بین حماس و این کشور در مورد حوادث داخلی سوریه منتشر شد. پس از انتقال یافتن اعضای دفتر مرکزی حماس به دوحه (و قاهره) ابعاد این اختلاف بر همه روشن شد. هرچند موضع رسمی حماس مبنی بر بی طرفی در قضیه سوریه بوده ولی منظورشان از این بی طرفی عدم حمایت نظامی از طرفین بوده است. مسئولین حماس در مواضع خود همواره نظراتی متفاوت از ایران ارائه می دادند و در دست گرفتن پرچم معارضان سوری توسط خالد مشعل و عکس‌های یادگاری دیگر مسئولین حماس با پرچم معارضین سوریه یا وحشیانه خواندن برخورد دولت سوریه با مردم در واقع نشان داد که گرایش سیاسی اعضای اصلی دفتر مرکزی حماس به کدام سمت است. مسئولین حماس به این اقدامات اکتفا نکرده و از حزب الله می خواستند که از سوریه بیرون برود و موسی ابومرزوق از رهبران حماس ایران را نصحیت و تهدید کرد که اگر می‌خواهد افکار عمومی عالم عربی را از دست ندهد در حمایت خود از دولت سوریه بازنگری کند.
 
اختلافات حماس (جنبش مقاومت اسلامی فلسطین) با ایران فقط به سوریه محدود نماند و رابطه حماس با ایران نیز به سردی گرایید هر چند که دو طرف صلاح را در این دیدند که علیه یک دیگر موضع گیری نکنند و اساس رابطه دو طرف را از بین نبرند. برخی از اعضای حماس در اظهارات خود بیان داشتند که این رنجش حماس از دولت سوریه به خاطر برخورد بد مقامات سوری با آنها به خاطر برخی پیشنهادات این گروه برای میانجی گری یا برخورد با مخالفین بوده و آنها به در خواست سوریه، این کشور را ترک کردند و ناچار به قطر رفتند. حتی اگر این ادعا هم درست باشد دلیل نمی‌شود که رفتار بد دولت سوریه با حماس منجر به سردی روابط این گروه با ایران بشود چرا که رهبران حماس بارها اعلام کرده‌اند حمایت ایران از حماس غیر مشروط بوده است.
+30
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.