رادیو فردا ، فرنوش رام ( اسرائیل)
اسرائیل با پرتاب نخستین سفینه فضاییاش به کره ماه، به چهارمین کشور جهان مبدل میشود که از توان عبور از جو کره زمین و رسیدن به کرهای دیگر برخوردار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سفینه فضایی اسرائیلی بامداد جمعه، سوم اسفند به وقت اسرائیل و شامگاه پنجشنبه دوم اسفند به وقت شرق آمریکا، از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در ایالت فلوریدا راهی کره ماه خواهد شد.
تیم دانشمندان هوافضای اسرائیل در دوره اخیر در این پایگاه در انتظار پرتاب سفینه به کره ماه بودهاست.
تا پیش از اسرائیل، تنها آمریکا، شوروی و چین از این توان برخوردار بودهاند.
سفینه اسرائیلی بدون سرنشین، با نام کاوشگر بِرعِشیت از سوی شرکت خصوصی فضایی اسرائیلی با نام «اسپیسآیاِل» ساخته شدهاست.
شماری از دانشمندان رشتههای مرتبط با امور فضایی در این شرکت، در کنار کارآفرینان و مبتکران دیگر اسرائیلی، به موفقیت کاوشگر ساخته شده خود اطمینان دارند.
شرکت «اسپیسآیاِل» در یک دهه اخیر برنده جوایز متعددی در جهان بخاطر ابتکارات خود بوده و از جمله برخی از طرحهای شرکت گوگل با یاری تحقیقات و رباتهای این شرکت اجرایی شدهاست.
دکتر-مهندس ۳۲ ساله اسرائیلی در رشته فضایی به نام یوناتان واینتراوب، خود را دیوانهای که توانسته مجنونان دیگر را برای طرحهای ابتکاری بیابد و یکجا به کار تشویق کند، توصیف کردهاست.
خلاقیت و شیفتگی واینترواب و همکارانش سازمان فضایی اسرائیلی را تشویق کرد که از طرحهای آنها پشتیبانی کنند تا اختراعات و موفقیتهای شرکت «اسپیسآیاِل» به نام اسرائیل نیز ثبت شود. شیمون پرز، رئیس جمهوری اسبق اسرائیل و بنیانگذار کوره اتمی این کشور، از حامیان مهم طرحهای فضایی کشورش بود.
با وجود این، موریس کاهن، یک میلیاردر یهودی اسرائیلیزاده آفریقای جنوبی بخش بزرگی از طرح کاوشگر برعشیت را که یکصد میلیون دلار بوده، تأمین کردهاست.
زوج شلدون و دکتر مریم ادلسون، صاحب کازینوهای زنجیرهای آمریکا نیز که حامی بزرگ اسرائیل در طرحهای مختلف هستند، از طریق یکی از شرکتهای فناوری مورد پشتیبانیاش، از این پروژه حمایت کردهاست.
دانشمندان سازمان فضایی اسرائیل در کنار نیروهای شرکت «اسپیسآیاِل» در دوره اخیر در پایگاه فلوریدا بودند و دو ماه پیش پرتاب کاوشگر را برای اطمینان از موفقیت آن، مدت کوتاهی به تأخیر انداختند.
کاوشگر رباتیک اسرائیلی به دلیل ساخته شدن از سوی یک شرکت خصوصی، با موشک فالکون-۹ که متعلق به شرکت «اسپیس ایکس» به مالکیت ایلان ماسک در کالیفرنیا است به فضا پرتاب میشود در حالی که کشور اسرائیل خود توان موشک بالیستیک نیز دارد اما این توان را تا حال تنها برای طرحهای نظامی به کار بردهاست.
پرتاب موفقیتآمیز به کاوشگر برعشیت امکان خواهد داد با پیمودن شش میلیون و پانصد هزار کیلومتر در فضا، تا حدود دو ماه دیگر به سطح کره ماه برسد.
عیدو آنتبه، یکی از خلاقان شرکت «اسپیسآیاِل» سال گذشته گفته بود که کاوشگر ۵۸۵ کیلویی برعشیت کوچکترین در نوع خود است که بر کره ماه فرود میآید.
اعزام کاوشگر اسرائیلی به کره ماه در حالی است که در حدود نیم قرن اخیر، آمریکا و شوروی (یا روسیه) دیگر سفینهای به کره ماه نفرستادند؛ سازمان ناسا در آمریکا تحقیقات فضایی خود را در کرههای دیگر و مسافتهای بسیار دورتر متمرکز کردهاست.
برعشیت که در صحیفههای پنجگانه تورات نام صحیفه پیدایش جهان است، قرار است بهطور خودکار یک پرچم اسرائیل را نیز بر کره ماه به اهتزاز درآورد.
این نخستین بار نیست که دانشمندان هوافضای اسرائیل از اسامی توراتی برای نامگذاری و تلاشهای علمی خود استفاده میکنند.
خلبان فضانورد اسرائیلی ایلان رامون نیز با وجود آنکه مذهبی نبود، در سفرش به کره ماه در سال ۲۰۰۳ تورات و نشانههایی عبری را به همراه برد.
ایلان رامون، یکی از هفت فضانورد فضاپیمای کلمبیا بود که همگی در حال بازگشت به کره زمین کشته شدند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان