حکایت کلنگ‌زدن‌های نمایشی و تابلو‌های بی‌ثمر

در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی منتقدان می‌گویند "مردم به جمهوری اسلامی ایران بی‌اعتماد شد‌ه‌اند" و دلیل را هم "وعده و وعید‌هایی که هیچگاه اجرا نمی‌شوند" می‌دانند. گزارش تصویری از کلنگ‌زدن‌های نمایشی و تابلوهای بی‌ثمر.
حکایت ساخت بیمارستان با پول مردمدر اینجا قرار است یک بیمارستان برای درمان بیماران سرطانی در شهرری ساخته شود. در شهریور سال ۱۹۹۳ آیت‌الله ری شهری، علی اکبر ولایتی و دیگر مسئولان بزرگ و کوچک جمع شدند و کلنگ این بیمارستان را زدند.
حکایت ساخت بیمارستان با پول مردمهزینه انجام پروژه احداث بیمارستان در زمینی به مساحت ۱۱ هزار متر مربع برای بیماران سرطانی نه از بودجه دولت، که قرار شد با کمک مالی افراد خیر و فروش اوراق وقف تامین شود. (عکس علی اکبر ولایتی در حال کلنگ‌زنی بیمارستان).
 حکایت ساخت بیمارستان با پول مردمبا مجوز مجلس شورای اسلامی در دو مرحله در سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ اوراق وقف به ارزش یکصد میلیارد تومان بطور مشترک برای دو بیمارستان تخصصی در شهر‌ری و شیراز به‌فروش رسید.
حکایت ساخت بیمارستان با پول مردماین عکس چهار سال پس از آغاز خاکبرداری و جمع آوری پول‌ها از مردم در روز ۱۵ بهمن سال ۱۳۹۷ برداشته شده است. همانگونه که دیده می‌شود هیچ حرکتی در روند ساخت بیمارستان تخصصی سرطان دیده نمی‌شود.
وعده مرکز آموزش عالی در کاشمردر دهه فجر سال ۱۳۹۵ هم کلنگی به زمین زده شد و در کنار آن عکس‌های یادگاری بسیاری مربوط به زمین جدید مرکز آموزش عالی گرفته شد. قرار بود دیوارکشی این زمین ۵۰ هکتاری تا تابستان سال ۹۶ انجام شود، اما بعد از چندین ماه اعلام شد اصلا زمینی در کار نبوده است.
"وعده و وعید"به گفته منتقدان یکی از فعالیت‌های مورد علاقه مسئولان در ایران "مراسم کلنگ‌زنی" و نصب تابلو است. طبق گزارش رسانه‌ها حدود ۷۶ هزار پروژه نیمه‌تمام ملی و استانی وجود دارد که به گفته مسئولان برای تکمیل آن‌ها به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است، بودجه طرح‌هایی که هر ساله بخش زیادی از آن تخصیص پیدا نمی‌کنند و به مرحله بهره‌برداری نیز نمی‌رسند.
تابلو، بودجه و تحریمبه نوشته رسانه‌ها: «در صورتی که هیچ پروژه عمرانی جدیدی از سال جاری کلید نخورد، ۱۰ سال طول خواهد کشید تا پروژه‌های موجود به اتمام برسد. البته زمانی که دولت با کسری بودجه مواجه است، اولین ردیفی که حذف می‌شود پروژه‌های عمرانی‌ست.»
تابلوهای بی ثمرخبر احداث کارخانه لاستیک‌سازی در شهرک صنعتی رامشار در سال ۱۳۹۳ اعلام شد و قرار بود این کارخانه برای بیش از یک هزار و ۳۰۰ نفر اشتغال‌زایی کند. از این طرح که در حال حاضر متوقف شده، فقط یک تابلو دیده می‌شود.
وعده‌ای دیگرنیروگاه برق بادی و خورشیدی هامون از سال ۱۳۸۹ مجوز ساخت را از وزارت نیروز دریافت کرده است. پس از نصب تابلو هیچ اقدامی تاکنون برای ایجاد این نیروگاه انجام نشده است.
در انتظار درمانبا گذشت حدود دو سال از نصب تابلو محل احداث دهکده گیاهان دارویی سیستان هیچ اتفاقی در این مکان روی نداده است.
ناحیه‌ صنعتی ارواحقرار بوده است در اینجا ناحیه‌ صنعتی هیرمند در شهرستان هیرمند ایجاد شود. در اینجا هم کارخانه و شرکتی وجود ندارد.
تابلو، جاده و دیگر هیچشهرک صنعتی رامشار که قرار بود به یکی از فعال‌ترین شهرک‌های صنعتی استان سیستان وبلوچستان تبدیل شود امروز تنها یک جاده، تابلو و بلوار دارد. در این شهرک صنعتی از چندین سال گذشته قرار بود کارخانه لاستیک‌سازی، کارخانه کاشی و سرامیک، کارخانه کاغذسازی و شرکت هیدروکربن الوند میثاق سیستان احداث شود که هیچ خبری در آن نیست.
 در انتظار ناحیه صنعتیزیرساخت‌هایی در ناحیه صنعتی ادیمی در شهرستان نیمروز ایجاد شده است که از کارخانه و شرکت و جنب‌وجوش و کار در آن خبری نیست.
خاک خوردن سرمایه‌هاکارخانه آرد سیستان با میلیاردها تومان سرمایه در سال ۷۶ به بهره‌برداری رسید ولی بعد از ۱۰ سال به علت اختلافات با شرکت غله تعطیل شد. این کارخانه پس از مدتی به بخش خصوصی واگذار شد که البته از سال ۱۳۸۷ به این سو کلا تعطیل شده است.
+15
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    عاشورا ! برین سینه زنی
    3
    15
    دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.