دانشمند ایرانی در فرانسه ریزغربالگر آزمایشگاهی جدید اختراع کرد

یورونیوز : یک دانشمند ایرانی مقیم فرانسه موفق شد نمونه جدیدی از ریزغربالگر آزمایشگاهی بسازد.
 
دکتر مسعود نظام‌آبادی که این پروژه را در جریان یک طرح پژوهشی در شرق فرانسه به انجام رساند، روز جمعه ۱۱ بهمن طی مراسمی در پاریس، جایزه اول «استعدادهای نوظهور» از منطقه‌ «بورگونی فرانش-کنته» را دریافت کرد.
 
ریزغربالگر آزمایشگاهی وسیله‌ای است که با آن می‌توان به جداسازی مواد مایع و جامد و همچنین تفکیک ذرات، اعم از میکروپارتیکل و میکروگرانول‌ها در نمونه‌های میکروسکوپی، پیش از انجام آنالیز میکروسکوپی پرداخت یا پودرها و گرانول‌ها را بر اساس اندازه میکرونی آنها تقسیم‌بندی کرد. به تعبیر دیگر، از تکنیک ریزغربالگری برای بهینه‌سازی آنالیز میکروسکوپی ذرات و یا جداسازی آنها بر حسب اندازه‌های متفاوت استفاده می‌شود.
 
نظام‌آبادی در گفتگوی با خبرنگار یورونیوز در مورد این پروژه گفت: «این طرح شامل تولید تجاری کیت‌های فشرده ریزغربالگر (یکبار مصرف یا چند بار مصرف) و دستگاه مربوط به آن است.»
 
به گفته این پژوهشگر علمی، ویژگی عمده این کیت آن است که با استفاده از آن سرعت، دقت و ظرفیت ریزغربالگری تا چهار برابر راندمان فعلی افزایش می‌یابد.
مراسم اهدای جایزه به دکتر مسعود نظام‌آبادی در پاریس مسعود نظام‌آبادی در مورد مصارف آزمایشگاهی این فناوری نوین افزود: «ریزغربالگر جدید که با پشتیبانی انکوباتور بورگونی فرانش-کنته (DECA BFC) در فرانسه تولید می‌شود، در آزمایشگاه‌های داروسازی، صنایع غذایی، زمین‌شناسی، باستان‌شناسی و دیگر آزمایشگاه‌های آنالیز میکروسکوپی کاربرد دارد. این غربالگر همچنین در آزمایشگاه‌های پزشکی بیومدیکال نیز استفاده می‌شود. این نخستین مورد کاربرد ریزغربالگرهای یکبار مصرف در آزمایشگاههای پزشکی است، زیرا در این گونه آزمایشگاه‌ها برای آنالیز میکروسکوپی نمونه‌های عفونی بیماران عموما از روش‌های مشاهده مستقیم میکروسکوپی استفاده می‌شود. ما اکنون وسیله‌ای داریم که با آن می‌توان به مشاهده بهینه و تفکیک‌شده میکروسکوپی پرداخت.»
 
پیش‌نمونه این کیت با همکاری پلتفرم «مدرسه عالی ملی مکانیک و ریزفناوری» که یکی از مراکز مهم پشتیبانی پروژه‌های تولیدی در فرانسه است، ساخته شده و در مرحله تبدیل به محصول کارخانه‌ای است. مراحل آزمایشی کیت با همکاری موزه ملی تاریخ طبیعی پاریس انجام خواهد شد و بانک بی‌پی‌آی فرانسه، حامی شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های فرانسوی نیز در تامین مالی و اعطای بورس برای تکمیل نهایی این پروژه تولیدی مشارکت دارد.
منبع : یورونیوز
+26
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    smart292 - ونکوور، کانادا
    این افراد تحصیلکرده بروند ایران آنها را به عنوان جاسوس دستگیر کرده و به زندانهای دراز مدت شاید هم اعدام مواجه شوند درست کاری که بادکتر امید کوکبی کردند .(البته تهمت ظرف شوی در خارج هم زده خواهد شد.).
    0
    6
    یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.