ترکیه به سرقت محصول زیتون کردهای سوریه متهم شد /آنکارا به گرفتن زیتون از منطقه عفرین اذعان کرده است

بی بی سی : زمانی که ترکیه در ژانویه سال گذشته عملیاتی نظامی را در شمال سوریه با نام "شاخه زیتون" آغاز کرد. بسیاری این نام را به عنوان بخشی از یک کمپین تبلیغاتی رد کردند.
 
اما ترکیه گفت که هدفش از آن عملیات بیرون راندن منطقه از یگان‌های مدافع خلق بود.
 
ترکیه مدت مدیدی است که با نیروهای کرد در داخل خاکش در جنگ است. این کشور نیروهای کرد در سوریه را هم بخشی از حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌داند، حزبی که فعالیت هایش از سوی ترکیه ممنوع اعلام شده است.
 
یک سال پس از عملیات "شاخه زیتون"، ظاهرا اسم این عملیات، معنایی واقعی گرفته است.
" آن ها زیتون‌ها را سرقت کردند"
کردهای ترکیه و منطقه عفرین، نیروهای ترکیه را به سرقت محصولات زیتون منطقه متهم کرده‌اند.
 
یک ستون نویس در روزنامه "ینی اوزگورپولیتیکا" که روزنامه کردی چاپ ترکیه است، نوشته: "پس از این که این مناطق به اشغال ترکیه درآمد، هزاران درخت زیتون بریده شد. از آن زمان گفته شده که آن‌ها ( نیروهای ترکیه) دست به سرقت محصولات زیتون زده‌اند."
 
این موضوع از زمان شروع برداشت محصول زیتون مطرح شده است.
 
در سپتامبر سال گذشته، یکی از مقامات شورای کشاورزی شهر عفرین به یک شبکه خبری مرتبط به پ‌ک‌ک گفت که نیروهای ترکیه درختان زیتونی را که متعلق به افراد ساکن در عفرین بوده، ضبط کرده و محصولات این منطقه به ترکیه می‌رود.
 
به گفته این مقام، فروش زیتون و روغن آن منبع درآمد اکثر مردم عفرین است.
 
برای این که ببینیم زیتون تا چه حد مسئله احساسی در این منطقه است، نام یکی از گروه‌های کردی که با نیروهای ترکیه در عفرین مقابله می‌کند "خشم زیتون" است.
"ما در صدد کسب درآمد از عفرین هستیم"
ترکیه به گرفتن زیتون از منطقه عفرین اذعان کرده است. ترکیه در توجیه این اقدام می‌گوید: ما این منطقه را به کنترل خود درآورده‌ایم و برداشت محصول زیتون این منطقه با حمایت مقامات محلی انجام می‌شود.
 
وزیر کشاورزی ترکیه در نوامبر گذشته به پارلمان گفت که حدود ۶۰۰ تن زیتون "وارد این کشور شده است".
 
"ما نمی‌خواهیم که درآمد حاصل از فروش این محصول به دست پ‌ک‌ک بیفتد. ما می‌خواهیم هر درآمدی که عفرین دارد در دست ما باشد. این منطقه تحت کنترل ما قرار دارد."
 
رسانه‌های طرفدار دولت ترکیه هم از کنترل دولت بر بازار زیتون عفرین قدردانی کرده‌اند.
 
اما در این میان برخی از تولید کنندگان زیتون در داخل ترکیه از این اقدام دولت نگران شده‌اند.
 
یک روزنامه محلی در استان کیلیس در مرز سوریه گفته که روغن زیتون عفرین باعث کاهش قیمت محصولات محلی می‌شود.
 
این روزنامه به نقل از کشاورزان محلی نوشته: "درآمد اندک ما از تولید زیتون و کشاورزی در کیلیس بپایان می‌رسد."
 
هر چند دولت گفته که مقدار نسبتا کمی از محصول زیتون عفرین که وارد بازار می‌شود، نمی تواند تاثیر زیادی در قیمت این محصول در ترکیه داشته باشد. اما همین مسئله باعث ایجاد بحث هایی درباره عملکرد دولت شده است.
 
یک ستون نویس در روزنامه دنیا نوشته: "ترکیه به قدر کافی روغن زیتون در بازارهای داخلی و برای صادرات دارد. ترکیه ۱۶ درصد از کل زیتون و ۸ درصد از روغن زیتون جهان را تولید می‌کند. بنابراین نیازی به محصولات زیتون عفرین نیست."
منبع : بی بی سی
+40
رأی دهید
-11

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۸
    شمرالله - مونیخ، آلمان

    این پوفیوسهای تخمه مغول عادشونه، اینها دزدی یکی از اصول اصلی زندیگی این گله بیصاحب است.مغولهای پست فطرت مثل اسلافشون کارشون فقط دزدی وغارت است. از ایران کم ندزدیدند
    8
    30
    جمعه ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    egoiest - لندن، انگلستان
    این باره اول نیست, یادم میاد هرچه آسار تاریخی کردستان بود رو, پسرای رفسنجانی .....حالا های بگین کردها جدای طلب,و خائن.زندگی نامه ی صلاحدین رو می خوندم, نوشته بود زاده ی تکریت..یک کرد ۹۰۰ سال پیش تو تکریت چه کار میکرده?یا تکریت هم مال کردها بوده? و اعراب ازشون دزدیدن همان طوری که بازماندگان مغول الان می خان عفرین رو بردوزدن? دلم تنگ است کاوه دستانم آرزوست.
    11
    17
    جمعه ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    egoiest - لندن، انگلستان
    با ارز پوزش از فردوسی بزرگ
    7
    5
    جمعه ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    ۱) این کامنت را من یکسال پیش یعنی بتاریخ ۱۶ فوریه ۲۰۱۸ در ارتباط با تحریف خبری بنگاه دروغپراکنی «دویچه وله فارسی» با عنوان« بیانیه مشترک ترکیه و آمریکا درباره اوضاع سوریه» است که آنرا اکنون «همینجا بازنشر میکنم. ادامه ..
    22
    7
    جمعه ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    ۲) اپامه . حقیقت اینست که شهر عفرین تحت تصرف نیروهای تروریستی pkk و ypg است. همانطور که اورمیه(وطن ترکهای آذربایجان) حاصل از قاچاق مواد مخدر بتدریج همین سرنوشت تلخ را تجربه می کند. حقیقت اینست که عفرین و این ناحیه وطن و سرزمین مادری مردم عرب است . اکثریت جمعیت فعلی عفرین نیز عرب هستند که بزور سرنیزه گروههای تروریستی pkk و pyd از مزارع زیتون و زمین ها ی زراعی و خانه های خود بیرون رانده شده اند. ادامه ..
    27
    8
    جمعه ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو

    ۳) دومین بزرگترین جمعیت این ناحیه بعد از عربها( با حدود پنجاه درصد جمعیت ناحیه) ترکمن ها (سی درصد جمعیت ناحیه ) می باشند. امرار معاش مردمان عرب و ترکمن از زمینهای زراعی و باغات زیتون می باشد. کسانیکه با جغرافیا و تاریخ سیاسی سوریه اشنا هستند مارونی های این ناحیه و « زکی ارسوزی Zaki al-Arsuzi » متولد لاذقیه را باید هنوز بخاطر داشته باشند. شهر اورمیه و عفرین از این منظر مورد هجوم گرفتن دستجات اشرار و آخینچی های قاچاقچی مسلح(سلاحهایی که توسط اسرائیل و غرب در اختیارشان قرار داده می شود) دقیقا سیر تاریخی مشابهی را طی می کنند. توجه شما را به تسلیحاتی که اسرائیل توسط شاه در اختیار ملا وصطفی بارزانی قرار داد جلب می کنم) . عفرین در تصرف گروه تروریستی ppk و ypg و ارتش ترکیه در حال بیرون راندن تروریستها و تحویل مزارع و خانه ها به صاحبان اصلی انست. دویچه وله و بی بی سی فارسی باید از این دروغ پراکنی دست بکشد. دود این دروغها به چشم جامعه از ههمه جا بیخبر فارس زبان ایران خواهد رفت. تاریخ خاورمیانه حمایت مدیای فارسی از گروههای تروریستی را فراموش نخواهد کرد.
    27
    6
    جمعه ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    saryas - برلین، آلمان
    [::Kefli Iskender - مریخ، وانواتو::]. تو هم به قول یک کاربری اینجا شروع کردی تاریخ قژ و فژ و تر را تعریف کنی،به فارسی مینویس و به فارس و زبان فارسها هم توهین میکنی، سنگ ارسوخر و باند مغولکها و تروریستهای مغول و به سینه میزنی و تاریخ میدی بیرون. ....
    3
    19
    شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.