خوان گوایدو، رئیس پارلمان و رهبر مخالفان در ونزوئلا، خواستار اعمال تحریمهای بیشتر علیه حکومت نیکلاس مادورو شده است. رادیو فردا : پارلمان اروپا روز پنجشنبه ۱۱ بهمن خوان گوایدو، رئیس پارلمان و رقیب نیکلاس مادرو را به عنوان رئیسجمهوری موقت این کشور به رسمیت شناخت. هدف از این اقدام نمادین، به گفته پارلمان اروپا، اعمال فشار به نیکلاس مادورو است.
اعضای پارلمان اروپا با تصویب این قطعنامه که اجرای آن الزامی نیست از دولتهای عضو اتحادیه خواستند همین موضع را اتخاذ کنند.
کشورهای آلمان، فرانسه، بریتانیا و اسپانیا به نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا که مشروعیت وی زیر سوال رفته است هشت روز فرصت دادهاند که انتخابات جدید ریاستجمهوری برگزار کند و گرنه خوان گوایدو، رقیب او، را به عنوان رئیسجمهوری این کشور به رسمیت خواهند شناخت.
این ضربالاجل روز یکشنبه به پایان میرسد. مادورو این درخواست را رد کرده است ولی گفته که آماده مذاکره است.
آقای گوایدو روز سوم بهمن در جمع دهها هزار نفر از مردم این کشور به عنوان رئیسجمهوری ونزوئلا سوگند یاد کرد.
آمریکا، برخی از کشورهای اروپایی و شماری از کشورهای آمریکای لاتین ریاستجمهوری گوایدو را به رسمیت شناخته و گفتهاند، ادامه ریاستجمهوری نیکلاس مادور غیرقانونی است چون در انتخابات این کشور تقلب شده است.
ونزوئلا در دوران ریاستجمهوری مادورو به شدت دچار کمبود غذایی و ابرتورم شده است که در سال جاری به ۱۰ میلیون درصد خواهد رسید. از سوی دیگر بیش از سه میلیون نفر از مردم این کشور به دلیل بحران اقتصادی و سیاسی به کشورهای همسایه گریختهاند.
در همین حال، فدریکا موگرینی، مسئول امور سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه درخواست اتحادیه اروپا برای برگزاری انتخابات جدید در ونزوئلا را تکرار کرد.
اتحادیه اروپا هشدار داده که اگر این انتخابات در روزهای آینده اعلام نشود اقدامات شدیدتری انجام خواهد داد.
در آستانه اجلاس وزیران خارجه اتحادیه اروپا، جرمی هانت وزیر خارجه بریتانیا گفت از همتایان خود خواهد خواست تا برای اعمال فشار بیشتر بر نیکلاس مادورو تحریمهای بیشتری علیه رژیم «فاسد» ونزوئلا وضع شود.
خوان گوایدو نیز خواستار اعمال تحریمهای بیشتر علیه حکومت مادورو شده است.
در همین حال، آمریکا روز پنجشنبه از اتحادیه اروپا خواست تا سریعا رهبر مخالفان ونزوئلا را به عنوان رئیسجمهوری موقت این کشور به رسمیت بشناسد.
کیمبرلی بریر، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور آمریکای لاتین، گفته است: «ما مشخصا تمام دولتهای اروپایی را تشویق میکنیم که با به رسمیت شناختن خوان گوایدو به عنوان رئیسجمهوری موقت، از مردم ونزوئلا و دولت انتقالی حمایت کنند». بازداشت سه خبرنگار اسپانیایی در همین حال، خبرگزاری اسپانیایی افه (افه) گزارش داد که سه خبرنگار این رسانه روز چهارشنبه در کاراکاس بازداشت شدند. وزیر خارجه ونزوئلا ادعا کرد که این خبرنگاران «غیرقانونی» وارد کشور شدهاند.
به گفته خبرگزاری افه، یکی از این خبرنگاران، لئوناردو مونوز عکاس کلمبیایی که از صبح چهارشنبه مفقود شده بود توسط ماموران اداره ضد اطلاعات ارتش ونزوئلا بازداشت شده و دو نفر دیگر در دفتر این خبرگزاری و توسط ماموران اداره امنیت ونزوئلا دستگیر شدند.
وزیر خارجه کلمبیا ضمن تایید هویت و ملیت این خبرنگاران که دو کلمبیایی و یک اسپانیایی هستند «بازداشت غیرقانونی آنها را محکوم و خواستار آزادی آنها شد».
خبر مفقود شدن عکاس کلمبیایی و راننده او اولین بار در پیام وزیر خارجه ونزوئلا در شبکه توئیتر منعکس شد.
خورخه آرئازا نوشت: «تعدادی خبرنگار خارجی غیرقانونی وارد کشور شده و برخی از آنها سعی کردهاند که بدون مجوز وارد کاخ ریاست جمهوری شوند. رسانههای خارجی میدانند که برای پرهیز از دردسرهای غیرضروری قبل از سفر به کشور باید در کنسولگریهای ونزوئلا مراحل قانونی را طی کنند».
به گفته خبرگزاری اسپانیایی افه، عکاس کلمبیایی این خبرگزاری روز ۲۴ ژانویه و با استفاده از «روشهای قانونی مهاجرت» وارد ونزوئلا شد.
به گزارش خبرگزاری آلمان دو خبرنگار روزنامه فرانسوی له فیگارو نیز روز سهشنبه هنگام فیلمبرداری از کاخ ریاستجمهوری در کاراکاس بازداشت شدند. این دو نفر روز پنجشنبه آزاد شدند.
به گفته وزیر خارجه شیلی، دو خبرنگار اهل این کشور نیز پس از ۱۴ ساعت بازداشت روز چهارشنبه از ونزوئلا اخراج شدند. دو خبرنگار ونزوئلایی که همراه آنها دستگیر شده بودند، نیز آزاد شدهاند.