بحران برگزیت؛ پیام ملکه انگلستان به سیاستمداران کشورش

بی بی سی : الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، خواستار تلاش برای یافتن زمینه مشترک و احترام به نظرات متفاوت شده و برخی تحلیلگران این اظهارات را با مباحثات کنونی در مورد خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) مرتبط دانسته اند.
 
ملکه نود و دو ساله بریتانیا که روز جمعه، ٥ بهمن (٢٥ ژانویه) در مراسم یکصدمین سالروز تاسیس موسسه زنان شرکت داشت، در سخنانی گفت: "در حالی که در جستجوی پاسخ‌هایی در عصر نو هستیم، من به نوبه خود دستورالعمل‌های آزمون و آزمایش شده را بهتر می‌دانم، مانند خوب‌گویی از هم و احترام به نقطه نظرات متفاوت، گردهم آمدن برای یافتن زمینه‌ای مشترک و اینکه هیچگاه تصویر کلی را از نظر دور نداریم."
 
اگرچه زبان به کار رفته در این سخنرانی با رویه متداول سخنرانی های ملکه و خصوصیات آن تفاوتی نداشته، اما با توجه به شرایط کنونی بریتانیا، برخی از ناظران آن را اشاره‌ای تلویحی به اختلاف نظرهای به ظاهر غیر قابل مصالحه‌ای دانسته‌اند که مباحث مربوط به برگزیت در میان سیاستمداران و در متن جامعه بریتانیا ایجاد کرده و اقتصاد بریتانیا را که پنجمین اقتصاد بزرگ جهان است با نوعی ابهام در مورد آینده مواجه ساخته است.
 
ملکه به عنوان رئیس کشور در نظام سلطنتی مشروطه، از موضعگیری علنی در قبال موضوعات سیاسی خودداری می‌کند اما بعضی از ناظران گفته‌اند که با توجه به شرایط کنونی، احتمالا منظور او در سخنرانی روز جمعه توصیه‌ای تلویحی به سیاستمداران بوده تا برای دستیابی به تفاهم و یافتن راه حل برای مساله برگزیت تلاش کنند. 
خبرنگار بی‌بی‌سی در امور دربار گفته است که "تردید نیست که ملکه با ظرافت در صدد ارسال پیامی معنی‌دار بوده است." به گفته او، "بعید است که رئیس کشور چنین ترکیبی از کلمات را به کار گیرد بدون اینکه متوجه باشد که اظهارات او به عنوان اشاره‌ای به مباحثات کنونی تعبیر خواهد شد."
 
فیلیپ هموند، وزیر دارایی بریتانیا "درایت فراوان" در سخنان امروز ملکه را ستوده و گفته است "فکر نمی‌کنم کسی متعجب شود اگر ملکه این نظر را ترویج کند که در تمام موضوعات بحث برانگیز و محل اختلاف نظر، باید تلاش ما بر مصالحه، یافتن زمینه مشترک و راهی به پیش متمرکز باشد."
 
الیزابت دوم در سخنرانی روز جمعه خود گفت که "تاکید همیشگی بر بردباری، محور قرار دادن اجتماع و توجه به نیاز دیگران امروزه به همان اندازه‌ای اهمیت دارد که آن سال‌های دور و زمان تاسیس موسسه زنان مهم بود."
 
سخنگوی دربار از اظهار نظر در مورد منظور واقعی ملکه در سخنرانی روز جمعه خودداری ورزیده اما برخی از رسانه‌های برداشت های سیاسی خود از آن را منتشر کرده‌اند. از جمله در روزنامه تایمز گزارشی با عنوان "ملکه به سیاسمتداران متخاصم می گوید: به جنگ برگزیت پایان دهید" چاپ شده است.
 
در تابستان سال ٢٠١٦ ، دولت بریتانیا موضوع ادامه عضویت یا خروج این کشور از اتحادیه اروپا را به همه‌پرسی گذاشت که نتیجه آن به نفع خروج از اتحادیه هرچند با اکثریتی کم بود. بریتانیا در سال ١٩٧٢ عضویت "جوامع اروپا" پذیرفت و از اول سال ١٩٧٣ عضو این نهاد شد که بعدها به اتحادیه اروپا تغییر نام داد. با اعلام نتیجه همه‌پرسی، دولت روند خروج از اتحادیه اروپا را پس از بیش از چهل سال عضویت به جریان انداخت.
 
مهلت خروج بریتانیا روز ٢٩ مارس - کمی بیش از دو ماه دیگر - پایان می‌یابد در حالی که پارلمان بریتانیا به توافق بین دولت این کشور و اتحادیه اروپا شامل شرایط خروج رای نداده و تلاش دولت برای یافتن راه حلی برای این بن‌بست ادامه دارد. به این ترتیب، مشخص نیست که با فرا رسیدن ٢٩ مارس چه روی خواهد داد.
 
در حال حاضر، برخی از نمایندگان مجلس از احزاب مختلف از توافق فوق حمایت می‌کنند، برخی دیگر خواستار تغییراتی در آن هستند، بعضی معتقدند که در صورت عدم قبول شرایط بریتانیا، این کشور باید بدون هیچ نوع توافقی بر سر روابط آتی با اتحادیه از آن خارج شود و برخی دیگر خواستار برگزاری همه‌پرسی دیگری شده و گفته‌اند که در همه‌پرسی قبلی، مردم از تمامی جنبه های خروج از اتحادیه آگاه نشده بودند.
 
ملکه بریتانیا معمولا در مراسم متعددی در مناطق مختلف این کشور حضور می‌یابد اما ندرتا اخبار این رویدادها در سطح ملی منعکس می‌شود.
منبع : بی بی سی
+4
رأی دهید
-17

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    اصلا چرا میخوان جدا بشن؟ این همه ضرر حتی خود بی بی سی میگفت تا ۲۰ درصد کاهش BNP یکی از نتایج برگزیته. بریتانیا یه نقش اساسی تو اقتصاد دنیا داره. ۲۰ درصد کاهش BNPقطعا تاثیرات بدی داره. بزار جدا بشن. اینقدر ناز میکنن.
    0
    6
    شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Nakamichi - لندن، انگلستان
    [::soroshkhani - توکیو، ژاپن::]. کسی فکر نمیکرد نتیجه رفراندوم جدایی باشه.دیوید کامرون که این همه پرسی رو اجرا کرد خودش طرفدار ماندن بود اما بخاطر وعده های سیاسی که در این مورد داده بود اونو انجام داد.درصد خیلی بالایی از مردم انگلستان (بالای ۷۰ درصد) قشر کارگر و کم سواد هستن که خصوصا ساکن شهرستانهای انگلیس هستن و اینها همه مشکلات خودشون رو تقصیر مهاجران کارگر شرق اروپا میدونن و دسته ای از سیاستمدارهای انگلیس هم از احساسات و نادانی این قشر برای منافع خودشون استفاده کردن و تحریکشون کردن به رای جدایی.خیلیهاشون اصلا نمیدونستن معنیش چی میشه فقط فکر میکردن با جدایی یک شبه تمام مهاجرهای شرق اروپا میرن و وضع اینها بهتر میشه.در شهرهای بزرگ مثل لندن که درصد سواد بالاتره اکثریت به ماندن رای دادن اما مشارکت قشر بیسواد و working class بیشتر از تصور بود و نتیجش این کلاف سر در گم و اینکه حالا توش موندن چکار کنن هست.جالبه عده ای ایرانی کم سواد و پناهنده حسود هم بهمین دلایل به جدایی رای دادن (میشناسم).
    0
    2
    یکشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.