نوزادی جدید با ژن دستکاری شده در راه است

پس از گذشت حدود دو ماه از تولد دو نوزاد با ژن‌ دستکاری شده، گفته می‌شود که یک زن دیگر نیز باردار یک جنین مشابه است. عامل هر دو مورد دستکاری ژنتیکی پژوهشگری چینی است که احتمالا باید پاسخگوی بازخواست دولت چین باشد.
 
پژوهشگر چینی که پس از تولد نخستین نوزاد حاصل دستکاری ژنتیکی در سراسر دنیا به شهرت رسید، گویا تولد یک نوزاد دیگر را هم طراحی کرده است.
 
به گزارش خبرگزاری رسمی شین‌‌هوا، تحقیقات مقامات دولتی چین نشان می‌دهد که زنی دیگر هم در پی عمل لقاح مصنوعی به وسیله "هه جیانکوی" باردار شده است. نوزاد هنوز به دنیا نیامده و زن باردار، همانند مادر دو دختر دوقلویی که در نوامبر ۲۰۱۸ به دنیا آمدند، زیر نظر پزشک است.
 دویچه وله : هه جیانکوی در کنگره‌ای در نوامبر ۲۰۱۸ در هنگ کنگ اعلام کرده بود که یک زن دیگر نیز باردار یک جنین با ژن دستکاری‌شده است.
دستکاری ژنتیکی
جیانکوی که استاد دانشگاه است و در حال حاضر در مرخصی به سر می‌برد، در فیلمی که ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ در یوتیوب منتشر کرد، درباره کار و هدفش توضیح داد.
 
او در ویدیوی مزبور درباره تولد دو نوزاد با دستکاری ژنتیکی گفت که ژن دو نوزادی که متولد شده‌اند، طوری دستکاری شده که هیچ‌کدام آنها حاوی ویروس HIV نیستند، اگرچه پدر آنها مبتلا به ایدز است.
 
او همچنین توضیح داد که برای تحقیقاتش هشت زوج به طور داوطلبانه با او همکاری کرده‌اند. تمامی پدرها HIV مثبت اما مادرها سالم بوده‌اند. دو نوزاد متولدشده به نام‌های مستعار "لولو و نانا" از طریق لقاح مصنوعی به دنیا آمده‌اند تا ابزار ژنتیکی موسوم به Crispr/Cas9 یا آنطور که برخی آن را می‌نامند، "قیچی ژنتیکی"، با هدف ایجاد جهش ژنتیکی بتواند اجرا شود.
هه جیانکوی (چپ) در اکتبر ۲۰۱۸ در دانشگاه شنژن دولت چین: آزمایش‌های غیرقانونی روی انسان
دولت چین تصریح کرده که این پژوهشگر به تنهایی و غیرقانونی عمل کرده، با تحقیقاتش قانون را نقض کرده و کوشیده به شهرت برسد و به منافعی دست یابد. به نوشته خبرگزاری شین‌هوا، دستگاه قضایی چین درصدد بازخواست از این پژوهشگر است.
 
هه جیانکوی همچنین متهم شده به اینکه در ارائه برخی اسناد "تقلب کرده" و آگاهانه نظارت دانشگاهی که در آن کار می‌کرده را دور زده است. دانشگاه او در شهر شنژن در جنوب چین واقع شده است.
 
همچنین گفته شده که این پژوهشگر "به طور خصوصی" یک گروه تحقیقاتی بین‌المللی را سازماندهی کرده و از "فن‌آوری‌ای استفاده کرده که امنیت و نتیجه‌بخشی آن نامطمئن است".
 
به نوشته شین‌هوا، جیانکوی هزینه لازم برای آزمایش‌های ژنتیکی‌اش را خودش تامین کرده است.
 
خبر تولد دوقلوها با ژن دستکاری شده موجی از خشم را در سراسر دنیا برانگیخت. حکومت چین نیز از هه جیانکوی به تندی انتقاد کرد.
 
مقاله‌ای علمی درباره این عمل دستکاری ژنتیکی تاکنون منتشر نشده است.
+13
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.