گزارش آکسفام: ثروت ۲۶ نفر معادل دارایی‌ نیمی از مردم جهان است

آخرین گزارش آکسفام حاکی از آن است که فاصله طبقاتی میان ثروتمندان و فقرا در سال گذشته افزایش قابل توجهی یافته به طوری که ثروت تنها ۲۶ نفر از متمول‌ترین افراد جهان با دارایی حدود ۳.۸ میلیارد انسان برابر است.
 
در گردهم‌آیی سالانه مجمع اقتصاد جهانی که سال گذشته در داوس برگزار شد، موسسه آکسفام اعلام کرد که در این سال ثروتمندان ثروتمندتر و فقرا فقیرتر شده‌اند.
 
آکسفام یک سازمان‌ بین‌المللی تحقیق و امدادرسانی برای ریشه‌کن کردن فقر، گرسنگی و بی‌عدالتی در جهان است. این موسسه غیرانتفاعی در سال ۱۹۴۲ در دانشگاه آکسفورد در قالب یک کمیته امدادرسانی برای مبارزه با قحطی از سوی فعالان اجتماعی و دانشگاهیان آکسفورد بنیان نهاده شد.
 
این موسسه در گزارش امسال خود آورده است که ثروت میلیاردرهای جهان در سال گذشته ۹۰۰ میلیارد رشد داشته است و به عبارت دیگر روزانه ۲.۵ میلیارد دلار در روز به ثروت آنها اضافه شده است.
 
از سوی دیگر فقر در کشورهای آفریقایی رشد قابل توجهی داشته و به بدترین وضعیت خود در سال‌های اخیر رسیده است. همچنین در این گزارش آمده است که بیش از سه میلیارد انسان در جهان روزانه کمتر از ۵.۵ دلار درآمد دارند و در فقر به سر می‌برند.
 
همچنین تفاوت محسوسی میان دستمزد زنان و مردان وجود داشته و مردان شاغل ۵۰ درصد بیشتر از زنان شاغل کسب درآمد کردند.
 
آکسفام در نهایت نتیجه گرفته است که اگر این افراد تنها یک درصد بیشتر مالیات پرداخت کنند بیش از ۲۶۲ میلیون کودک بازمانده از تحصیل می‌توانند به مدرسه باز گردند و ۳.۳ میلیون نفر از محرومان از مرگ زودهنگام نجات می‌یابند.
 
به عنوان مثال ثروت جف بزوس، ثروتمندترین مرد جهان و مدیر شرکت آمازون در سال گذشته به ۱۱۲ میلیارد دلار رسیده است و ارزش تنها یک درصد از کل ثروت وی معادل بودجه کشور اتیوپی با ۱۰۵ میلیون نفر است.
 
متیو اسپنسر، مدیر کارزار سیاستگذاری آکسفام در این باره گفت: «کاهش تعداد افرادی که در فقر مطلق زندگی می‌کنند یکی از دستاوردهای ما در سه دهه اخیر بوده است اما افزایش نابرابری‌ها به این پیشرفت آسیب زده است.»
 
وی در ادامه افزود: «نابرابری سبب می‌شود مادران و نوزادان بسیاری در اثر فقر و بیماری جان ببازند، کودکان بسیاری از تحصیل باز بمانند و افراد زیادی به دلیل کمبود امکانات بهداشتی دچار مرگ زودرس شوند.»
 
آکسفام دولت‌ها را به دلیل ناتوانی در کاهش اختلاف طبقاتی از راه سیاستگذاری‌های موثر در زمینه ظارت بر ثروت و سیستم‌های مالیاتی و ضعف در ارائه خدمات عمومی برای شهروندان مقصر می‌داند. از دید این موسسه کاهش اختلاف طبقاتی نیازمند یک عزم جهانی است که با کمک دولت‌ها و موسسات خصوصی امکان‌پذیر است.
+16
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    جونوری به نام انسان به چی خودش افتخار میکنه؟ کشفیات!!! چیزیایی که قبلا به وجود اومده که پیدا کردنش افتخاری نداره. ..... و زادو ولد!!! اینو که انگلها و تک سلولیها هم بلدن. دزدی!!! بله دزدی رو باقی موجودات و ناموجودات بلد نیستن. یه عده انگل این وسط دنبال خود بزرگ بینی و زیاده خواهی و توهم هم هستن. عزیز من هرچی بشی و باشی موجود احمقی به نام آدمیزادی. فقط در یک صورت میتونی این موجود انگل احمق نباشی. و اونم شرف و حق طلبی و قانع به حق خود بودن هستش. در غیر اینصورت حیوون که عمرا نیستی بلکه چیزی تو مایه های انگلی.
    2
    11
    ‌سه شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    تا جایی که من با افراد مختلف حرف زده‌ام بیشتر افراد معتقدند که افرادی مثل بیل گیتس که از راه تجارت به ثروت کلان رسیده‌اند حقشونه و نوش جون‌شون! بیشتر مردم نمی‌فهمند که کسی حقش نیست که به جای 100 میلیون نفر زندگی کنه. صد میلیارد دلار پول فقط دست یک نفر باشه و روزانه 25000 کودک از گرسنگی بمیرند؟ اون آدمی که 100 میلیارد دلار ثروت رو انباشته کرده پیش خودش، چقدر انسانیت داره؟ چطور می‌تونه شب راحت بخوابه در حالی که در کمتر از هر 4 ثانیه یک کودک بر اثر گرسنگی می‌میره؟ در حالی که 800 میلیون نفر به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند و در حالی که آب آلوده سالانه جان یک و نیم میلیون کودک رو می‌گیره؟ من انسانیتی در وجود امثال بیل گیتس و جف بزوس و وارن بافت و مارک زاکربرگ و امثال این میلیاردرها نمی‌بینم.
    0
    4
    ‌سه شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::hovakhshatare - تهران، ایران::]. اینا به خاطر اینه که عادت کردیم فقط به انسانهای توانمند بها بدیم. انسانها بعد چند هزار سال هنور مثل آدمهای اولیه فکر میکنن و رفتار میکنن. فقط مدرنتر شدن. این یعنی انسان اونطور که فکر میکنه خاص نیست. ما هنوز نمیتونیم قدانین و تفکران چندهزارساله رو از هر نوع بیرون بریزیم. من درک نمیکنم الان حکومت و مرزهای سیاسی برای چیه؟ مگه قدیم آدما گشنشون میشد یا خانوم میخواستن به اولین سرزمین یا قوم اطراف خودشون حمله میکردن. حکومتها به چه درد ملتها میخورن؟ همه دنیا به راحتی با میتونن با یک سیستم دولتی و کاملا چرحشی اداره بشن. جنگها رو حکومتها ایجاد میکنن. الان حکومت ایران و عربستان نباشه. اونوقت چه دردیه این دو سرزمین همش بخوان سیخ بزنن به هم. مرز خاکی هم که نداریم. معادن و نفت هم که با قوانین بین المللی تلکلیفش روشنه. اصلا چرا نباید کل بهره و درآمدهای دنیا بای همه آدمهای دنیا خرج نشه. مگه باید شانسی باشه هرکی هرجا به دنیا اومد به نسبت محل زندگیش از این دنیا سهم ببره.
    0
    6
    ‌سه شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.