بودجه دانشگاه فرهنگیان "یک سوم اختلاس خاوری" است

رئیس دانشگاه فرهنگیان با ابراز نارضایتی از بودجه نازل، یادآوری می‌کند که نمی‌توان با پول کم معلم فاخر تربیت کرد. او می‌گوید این دانشگاه از سال ۹۴ به بعد، نتوانسته حق‌التدریس اساتید مدعو و هیات علمی را بپردازد.
 
حسین خنیفر، رئیس دانشگاه فرهنگیان ایران، با انتقاد از میزان حداقلی بودجه این دانشگاه به کمبود ۱۲۳هزار معلم اشاره کرده است. او می‌گوید دانشگاه فرهنگیان، تنها جایی است که برای جبران کسری نیرو، دو برابر ظرفیت دانشجو گرفته است اما مشخص نیست پولی برای این ظرفیت پیش‌بینی شده یا نه.
 
خبرگزاری ایلنا به نقل از حسین خنیفر می‌نویسد: «کل بودجه ما یک هزار و ۲۱۹ میلیارد است، یعنی یک سوم اختلاس خاوری و پولی که از کشور برده است.»
 
او گلایه کرده که دولت امکانات را به دانشگاه‌هایی از جمله دانشگاه صنعتی شریف می‌دهد: «دانشگاهی که تعداد قابل ملاحظه‌ای از دانشجویانش به آن طرف آب مهاجرت می‌کنند، در حالی که ما معلمی را برای خدمت در داخل کشور به مدت ۳۵ سال و برای ۸ دولت تربیت می‌کنیم.»
 
رئیس دانشگاه فرهنگیان تاکید می‌کند که ۴۱هزار دانشجو در سال جاری برای اشتغال آتی در حوزه آموزش جذب شده‌اند اما بودجه حداقلی دانشگاه فرهنگیان کفاف هزینه‌های مربوطه را نمی‌دهد: «تمام ۳۱ کشوری که روی آن مطالعه کردیم، بعد از امنیت  معلمان و نظام آموزشی در اولویت بوده است، اما در کشور ما نظام تعلیم و تربیت در رده یازدهم اولویت‌ها قرار دارد؛ به عبارتی هنوز بحث نظام تعلیم و تربیت دغدغه ملی و اولویت دولت‌ها نیست.»
 
حسین خنیفر یادآوری کرده که دانشجویان دانشگاه فرهنگیان به صورت شبانه‌روزی در آن حضور دارند و هزینه‌ها به نسبت دانشگاه‌های دیگر بالاتر است: «خطر احتمالی وجود دارد که نتوانیم ۳۰هزار دانشجوی سال آینده را جذب کنیم.»
 
او اضافه می‌کند که دانشگاه فرهنگیان ۱۰۷ میلیارد تومان از آموزش و پرورش طلب دارد و از سال ۹۴ تا کنون، حق التدریس استادان مدعو را نپرداخته است: «پول‌هایی که می‌گیریم برای پر کردن چاله‌ چوله‌های این سال‌هاست.»
 
در لایحه بودجه سال ۹۸، بودجه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی حدود ۱۴درصد رشد داشته و دانشگاه‌های بزرگ و مادر در اولویت گذاشته شده‌اند. دانشگاه تهران و دانشگاه خواجه نصیر، بیشترین و کمترین ردیف بودجه را دارند. 
 
تخصیص به موقع بودجه بیش از هر چیز دیگری برای روسای دانشگاه‌های دولتی اهمیت دارد زیرا ۷۰درصد بودجه‌ آنها از منابع دولتی تامین می‌شود. دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کوچکتر در صورت تامین بودجه، با بحران روبرو می‌شوند.
 
معاون اداری مالی وزارت علوم پیش‌تر گفته بودجه آموزش عالی به دستکم ۹۰درصد افزایش نیاز دارد. خبرگزاری مهر اواخر آذر ۹۷ به نقل از محمدتقی نظرپور نوشته بود: «با توجه به افزایش هزینه ها، استفاده دانشجویان از سلف سرویس‌ها، خوابگاه‌ها، هزینه طبخ و پخت غذای دانشجویان، خدمات دانشجویی و فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی اصلا امکان مدیریت دانشگاه‌ها برای سال ۹۸ به درستی میسر نیست.»
+13
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.