پیگیری های جان بولتون برای طراحی حمله نظامی به ایران / نگرانی از شعله ور شدن جنگی تازه

مقام‌های ارشد وزارت دفاع آمریکا با ابراز نگرانی عمیق از پیگیری‌های جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید برای طراحی حمله نظامی به ایران، سخنان او را باعث شتاب دادن به جنگ واشنگتن علیه تهران می‌دانند.
 
روزنامه نیویورک تایمز در گزارش تازه خود، نگرانی‌ مقام‌های ارشد وزارت دفاع آمریکا را نسبت به سخنان جان بولتن، مشاور امنیت ملی رییس جمهوری آمریکا بازتاب داده و نوشته است که این سخنان می‌تواند به برنامه‌ریزی برای مواجهه و درگیری با ایران "شتاب‌دهنده" باشد.
 
این مقامات همزمان به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه اشاره کرده‌ و گفته‌اند آقای ترامپ با این برنامه خروج نیروهای نظامی از منطقه، قدرت و نفوذ خود را در خاورمیانه از دست می‌دهد.
 
آقای بولتون، مشاورامنیت ملی آمریکا، سال گذشته از وزارت دفاع آمریکا خواست تا گزینه نظامی برای مواجهه با تهران را تهیه کند. پیش از این ژنرال جیم متیس، وزیر سابق دفاع آمریکا و دیگر مقام‌های این وزارتخانه درباره بررسی تحرکات و اقدام‌های تهران هشدار داده بودند. این هشدارها زمانی جدی‌تر شد که به نوشته نیویورک تایمز، ستیزه‌جویان مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران سپتامبر گذشته، سه خمپاره یا موشک به محوطه سفارت آمریکا در بغداد شلیک کردند که تلفات جانی در بر نداشت.
 
همین حمله‌ مسلحانه که تنها خسارت مالی به‌بار آورد اما باعث شد بولتون طراحی گزینه‌های نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را پیگیری کند.
 
وزارت دفاع آمریکا در پاسخ به درخواست آقای بولتن برای مقابله با ایران، که نخستین بار روزنامه "وال استریت ژورنال" آن را منتشر کرد، طرح چند ژنرال آمریکا برای حمله‌های هوایی به تأسیسات نظامی ایران را ارایه داد.
 
اگرچه گفته شد این طرح‌ها بیشتر جنبه نمادین دارند ولی آقای متیس و دیگر مقام‌های نظامی وزارت دفاع با اقدامات تلافی‌جویانه به این شکل، مخالفت کردند و معتقد بودند که این واکنش در قبال تهران ناچیز و مختصر است.
 
بولتون پس از برعهده گرفتن پست مشاور امنیت ملی بعد از اچ‌ آر مک‌ مستر، تلاش کرده است سیاست‌های دولت ترامپ در راستای انزوای هر چه بیشتر ایران و فشار به حکومت آن باشد.
 
بولتون در ماه نوامبر(آبان) ضمن تاکید بر اینکه تحریم‌ها علیه ایران به شکلی قابل‌ملاحظه افزایش خواهد یافت گفت: «ما آنقدر فشار بر آن‌ها [حکومت ایران] را ادامه می‌دهیم تا صدای خرد شدن استخوانشان در بیاید.»
 
پیش از این آقای بولتون به‌ عنوان یک شهروند عادی نیز خواستار حمله نظامی ایالات متحده به ایران و تغییر رژیم در تهران شده بود.
 
نیویورک تایمز، سیاست این مشاور امنیت ملی کاخ سفید را بازتابی از رویکرد چهره‌ای می‌داند که یکی از مقامات دولت جورج دبلیو بوش، علیه مقامات جمهوری اسلامی اتخاذ کرده است.
 
بولتون تنها نیست
 
اگرچه آقای بولتون در کار خود به موفقیت‌هایی هم دست یافته، برای مثال او توانست آقای ترامپ را قانع کند از توافق اتمی با ایران خارج شود، اما درباره ماندن نیروهای نظامی آمریکا در شمال شرق سوریه با هدف مقابله با گسترش نفوذ ایران ناکام بوده است.
 
گرت مارکیس، یک سخنگوی شورای امنیت ملی گفته است که مرکز "N.S.C"، مسئولیت هماهنگی سیاست‌ها و ارایه گزینه‌های مختلف به رییس جمهوری آمریکا و نیز پاسخ به تهدیدات را بر عهده دارد. اشاره او به سخنان مقام‌هایی است که می‌گویند: «بولتون نمی‌خواهد دیدگاه‌های مخالف را بشنود، از درز اخبار متنفر است و می‌خواهد همه‌ چیزهایی را که به دست رئیس‌جمهور می‌رسد، کنترل کند.»
 
البته در حلقه مشاوران ارشد ترامپ، بولتون ۷۰ ساله، تنها کسی نیست که طرفدار اعمال گزینه نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران باشد. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز در دانشگاه آمریکایی قاهره اعلام کرد: «کشورها به شکل فزاینده‌ای متوجه می‌شوند باید با آنها(حکومت ایران) مقابله کنند، نه اینکه در آغوش آنها قرار بگیرند.»
 
اوایل همین ماه، پمپئو به ایران درباره ارسال سه موشک فضاپیما هشدار داد و آنها را پیش‌زمینه‌ای برای آزمایش تکنولوژی موشکی‌ای دانست که برای حمل کلاهک به ایالات متحده و دیگر کشورها لازم است.
 
مقامات وزارت دفاع آمریکا همچنان معتقدند که همه گزینه‌های نظامی و مقابله علیه تهران باید بررسی شود تا "ریسک تشدید تنش‌ها" کمتر ‌شود.
منابع: ایرنا، وال استریت ژورنال، نیویورک تایمز و دویچه وله
 
+88
رأی دهید
-33

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    این پیگیرهای بولتون برای جنگ با ایران , فقط برای این است که رژیم اخوندی ایران را ناچار کنند تعدادی از پیش شرطهای پومپئو را برای مذاکره کردن با امریکا بپذیرند.
    8
    16
    ‌پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    در امریکا برای هر امکانی سناریو وجود دارد ولی این سناریوها برای احتمالات هست و هنوز کوچکترین تصمیم و لشکر کشی برای حمله به ایران دیده نشده است. سناریو برای جنگ با هند و پاکستان و زیمبابوه هم وجود دارد ولی بعلت تنش با ایران این سناریوها کامل تر هستند
    4
    23
    ‌پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    ارشک110 - مشد، ایران

    خداوندا کشور ما را از شر خامنه ای-سپاه -جنگ و خشکسالی در امن بدار و رهایی بخش دیگه چیزی جز سایه از ما مردم نمونده .
    5
    43
    ‌پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۴
    mok432 - تهران، ایران
    کل این نظام اخوندی معتقدند که باید اینقدر جنایت و دزدی و ظلم در ایران و دنیا بشود تا امام زمان ظهور بکند ، حالا اگر یک ایرانی بیگناه کشته میشود، مساله‌ای نیست چون اگر بیگناه کشته شده باشد میرود به بهشت ،ولی اگر گناهکار باشد میرود به جهنم ،و برای همین هست که با آزار و کشتن مردم،، مردم را با زور میخواهند به بهشت ببرند ، و این استدلال خطرناک در همه زمینه‌ها میباشد یعنی اگر راکتور اتمی تهران جان میلیونها انسان را گرفت ، همه میروند به بهشت و این استدلال وحشتناک به این رژیم جنایتکار اجازه کشتن مردم بیگناه را میدهد . که با این کارهای کثیف و جنایتکارانه ظهور امام زمان را زودتر بکند .مرگ بر رژیم غیر انسانی آخوند و مجتهد دزد و فاسد.
    2
    15
    ‌پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Say good bye to religion - ونکوور، کانادا
    ای کیسانکه در ایران آرزو‌ دارین امریکا وارد جنگ بشه و رژیم ایران رو سر نگون کنه خوب گوش کنید ، سال ۲۰۰۳ که جرج بوش به عراق حمله کرد و‌قول داد صدام رو سرنگون و یک کشور آزاد و‌دمکراتیک تحویل بده مردم برایه خلاصی از دست صدام همه چیز رو نادیده گرفتن و خوشهال که امریکا برایه نجات آمده ،و حالا ۱۶ سال بعد صدام اعدام شده نه تنها خبری از دموکراسی نیست بلکه خبر از هیچی نیست هنوزمملکت تو جنگ و داعش و کرد ، ایرانی همه و همه در حال با هم جنگیدن . ایران بدون دخالت امریکا باید از دست این رژیم خلاص شه ... و از همه مهم‌تر اینکه ، فتیله کشور دموکراسی رو باید از گوش در آورد چون هیچ کشور مسلمانی که حقوق زن و مرد رو یکسان نمیدونه و ازادی همجنسگرا و آزادی مذهب رو ارزش قایل نیست و قوم قبیله و سنت و آداب رسوم حرف اول رو میزنه به کشور دموکراتیک تبدیل نخواهد شد . حالا ما گفتیم میخای فوش بدی بده.
    8
    21
    ‌پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    مش قصاب - مونتا، ساحل عاج
    اینها تشنه دیدن ایرانی ویرانه هستند شرم باد.
    3
    13
    ‌پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    loder - شیراز، ایران
    زرشکککککک سگ سیبیل بزن کنار باد بیاد اینها فقط دارن جنگ روانی راه میندازن خودشونم میدونن این کاره نیستن پس خفه سگ سیبیل همش تبلیغات هست انریکا دیگه قدرتی نداره بدون کمک اروپا انریکا به هیچ وجه نمیتونه پیروز جنگ بشه حمایت اروپا رو که نداری فقط میمونه نتانیابو که اونم حسن مفت خور بیخ گوشش نشسته از اینطرف عرعرستان که اونم هیچ اصلا جز کشور حساب نمیاد حالا با این حرفها یک راه دارین فقط اونم حمله اتمی هست و خلاص در غیر اینصورت هر وقت از این حرفها بزنین فقط براتون شیشکی باید کشید ی مشت وطن فروش فکر میکنن شما قدرت دارین قدرت شما تموم شد سگ سیبیل رفت خدابیامرزتش
    9
    1
    ‌پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    ترامپ اهل جنگ نیست، ولی عین شوروی حکومت ملاها رو فرو میپاشه. کنفرانس ورشو مؤید این قضیه است.
    0
    5
    جمعه ۲۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۰:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    ایرانفردا - لندن، انگلستان
    چرا نمیخوایم باور کنیم که دکون دموکراسى فروشى آمریکا فقط تو خاور میانه بازه و مثلا آفریقایى ها دموکراسى نمیخوان؟ چرا قتل خاشقچى اینقدر مهم شد که خبر قرارداد میلیاردى آمریکا و عربستان رو تحت الشُعَاع قرار بده؟ آمریکا خسارت بالا رفتن قیمت نفت رو از عربستان گرفت، از برجام خارج شد، قیمت نفت رفت بالا و مهمترین رقیب عربستان (ایران)هم از صحنه خارج شد! عربستان شده بزرگترین صادرکننده نفت منطقه، امریکا هم جلو جلو خسارت مابه التفاوت خرید نفت گرونتر رو از عربستان گرفته، ایران رو منزوى کرده، اقتصاد و پول ملى رو با خاک یکسان کرده، چرا جنگ؟ بنظر شما با این سیاست، احتیاجى به فرستادن نیرو براى جنگ با ایران داره؟ چى قراره عایدش بشه از جنگ با ایران که تا حالا نشده؟ چرا خودش رو درگیر یه جنگ فرسایشى دیگه بکنه؟ داعش و اسد و کرد و نیروهاى عراقى و ایرانى درگیر جنگ تو سوریه و عراق دارن بخوبى از تسحیلات نظامى آمریکایى و روسى استفاده میکنن، آمریکا فقط باید حمایت خودش رو از گروه هایى که بهتر بهش خدمت میکنن بیشتر کنه، حالا میخواد این گروه ها عمامه سرشون باشه یا کت و شلوار و کراوات یا قمه دستشون باشه الله واکبر بگن
    0
    2
    جمعه ۲۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    tiger.man - لوبومو، کنگو
    [::Say good bye to religion - ونکوور، کانادا::]. اگر اخوندهای ایرانی و چهارپایان انقلاب اصنامی وجود نداشتند یا حداقل سرشون به کار خودشون بود و بجای دخالت در کشورهای همسایه به مملکت میرسیدند همان عراق و حتی ایران بعد صدام برای خودشان ژاپنی بودند.
    1
    2
    جمعه ۲۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::Say good bye to religion - ونکوور، کانادا::]. عزیز جان. دموکراسی لیاقت می خواهد. مگر امریکا ژاپن و المان و کره جنوبی را تسخیر نکرد و حالا همگی دموکراسی دارند. دموکراسی با اسلام در یک جوال نمیرود و تا ملتی اسلام پناه هست دموکراسی در آن نمی گنجد
    0
    4
    جمعه ۲۸ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.